Uitstapjes vlakbij Attractiepark Drouwenerzand

Buitencentrum Boomkroonpad

drouwen, Drenthe (3.02km)  -  Beklim het enige Boomkroonpad in Nederland en wandel heerlijk tussen de verschillende uitkijktorens. Ontdek het prachtige bos op verschillende hoogtes, van onder de grond tot aan de toppen van de bomen.

Mammoetpad Borger

borger, Drenthe (3.16km)  -  Wat is hij groot! Langs Mammoetpad Borger kom je mammoeten tegen en voel je je even terug in de prehistorie. Een kort pad, dat leuk is om met kinderen te doen.

Geopark de Hondsrug

borger, Drenthe (3.26km)  -  In Geopark de Hondsrug komen geschiedenis en natuur samen. Het park met UNESCO-status wil verhalen van alle tijden terugbrengen naar de streek. Hier wordt het geologisch erfgoed van Drenthe tastbaar gemaakt.

Les Chevaux

buinen, Drenthe (5.26km)  -  Paardrijden door de bossen van Drenthe, dat klinkt toch heerlijk? Boek een buitenrit bij Les Chevaux en verken de Drentse Hondsrug te paard met een begeleider.

Ponybar

gieten, Drenthe (5.76km)  -  Uitgaan in Gieten kan in de Ponybar, aan de Brink. Bijna iedere maand is hier livemuziek!

Dorpsmuseum De Kluis

eext, Drenthe (7.58km)  -  Stap binnen in de oude diepvrieskluizen van dorpsmuseum de Kluis en ontdek de geschiedenis van Eext, waaronder allerlei verdwenen ambachten.

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (8.26km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

Natuurgebied Hart van Drenthe

schoonloo, Drenthe (8.56km)  -  Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt 5000 hectare aaneengesloten natuur: het Hart van Drenthe. Hier vind je gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.

Barbara's Beauty Barn

gieterveen, Drenthe (9.35km)  -  Geniet, helemaal privé, van een heerlijk verwendagje bij Barbara's Beauty Barn. Of huur deze sfeervolle beautyhoeve in zijn geheel af voor een relaxweekendje!

Kabouterpad Ipsewips

odoorn, Drenthe (9.6km)  -  In het kabouterbos is iedereen in slaap gevallen omdat de lieve heks Ipsewips een ongelukje had. Behalve de kabouterkinderen. Verzamel langs het kabouterpad ingrediënten in je zelfgemaakte toverzakje voor een nieuwe toverdrank.

Schaapskooi Exloo

exloo, Drenthe (9.79km)  -  De schaapskooi van Exloo is een hele bijzondere: hij staat namelijk midden in het dorp. Een mooi gezicht om de schapen door het dorp te zien lopen. Naast de schaapskooi ligt een informatiecentrum over de kudde.

Kabouterland

exloo, Drenthe (9.88km)  -  Kabouterland is een speeltuin waar trollen en kabouters vrij spel hebben. In Kabouterland zijn ook dieren en een overdekte speeltuin te vinden.

Speelvijver Ieberenplas

elp, Drenthe (9.95km)  -  De Ieberenplas is een mooie recreatieplas in de boswachterij Grolloo. De plas heeft een zandstrand en wordt helemaal omringd door bos. Het gebied is voor iedereen gratis toegankelijk.

Pinetum Ter Borgh

anloo, Drenthe (10.46km)  -  In het mooie Drentse landschap is het heerlijk wandelen. In Pinetum Ter Borgh zijn verschillende soorten coniferen te zien.

Zwembad Noord Stadskanaal

stadskanaal, Groningen (10.56km)  -  Bad Noord is al sinds 1937 een begrip in Stadskanaal. Een gezellig openluchtzwembad voor baantjestrekkers en andere waterratten, met als jaarlijks terugkerend hoogtepunt het NK Bommetje.

Museumspoorlijn STAR

stadskanaal, Groningen (10.78km)  -  Museumspoorlijn STAR is de langste museumspoorlijn van Nederland tussen Veendam en Musselkanaal. Ga mee of blijf overnachten op een spoorwegemplacement!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Attractiepark Drouwenerzand