1

Uitstapjes vlakbij Kasteel Doorwerth

Landgoed Duno

doorwerth, Gelderland  -  Landgoed Duno ligt op de stuwwal aan de Nederrijn. Geniet van een heerlijke wandeling door de prachtige en afwisselende landschappen.

Betuws Oorlogsmuseum The Island

heteren, Gelderland (2.45km)  -  In de Tweede Wereldoorlog was de Betuwe tussen Arnhem en Nijmegen veranderd in een gevaarlijk oorlogsgebied, waar zo'n zestien nationaliteiten vochten. Ontdek er alles over in het Betuws Oorlogsmuseum 'The Island'.

De Oude Herbergh

oosterbeek, Gelderland (3.17km)  -  De Oude Herbergh is een sfeervol pannenkoekenrestaurant en B&B aan de rand van Oosterbeek. Het centrum en de prachtige Nederrijn liggen op loopafstand.

Golfclub Heelsum

heelsum, Gelderland (3.23km)  -  Golfen op heidelandschap brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Golfclub Heelsum staat in het teken van natuurontwikkeling en gastvrijheid.

Oude Kerk Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (3.59km)  -  De Oude Kerk Oosterbeek is duizend jaar oud en is daarmee een van de oudste kerken van Nederland. Na het geweld van het laatste oorlogsjaar werd ontdekt dat de kerk veel ouder was dan gedacht.

Filmhuis Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (4.09km)  -  Geniet van leuke films met een klein gezelschap. Bij Filmhuis Oosterbeek staan goede films, gezelligheid en interactie met het publiek centraal.

Kwekerij en tuin De Boschhoeve

wolfheze, Gelderland (4.15km)  -  De privétuinen van kwekerij De Boschhoeve zijn een bezoek meer dan waard. Maak een wandeling, koop leuke vintage spulletjes in het winkeltje, of geniet in de theeschenkerij van de befaamde Boschhoeve-thee.

Historisch Museum Wolfheze

wolfheze, Gelderland (4.15km)  -  Historisch Museum Wolfheze vertelt het verhaal van de psychiatrie in de laatste 100 jaar. Het museum heeft een collectie van historische gebruiksvoorwerpen die in de psychiatrie gebruikt werden.

Informatiecentrum Renkums Beekdal

renkum, Gelderland (4.59km)  -  Informatiecentrum Renkums Beekdal is mooi gelegen, aan de rand van het beekdal. Het centrum heeft vaste en wisselende exposities, een kleine natuurwinkel en een assortiment streekproducten. Je komt hier alles te weten over de Renkumse Poort.

De Ommuurde Tuin

renkum, Gelderland (4.91km)  -  Biologische groenten en fruit in alle kleuren vind je binnen de muren van De Ommuurde Tuin. Deze tuinderij was ooit de moestuin van koning Willem III. Uit die tijd dateert nog de prachtige historische muur en de toegangspoort tot de tuin.

Arboretum Oostereng

wageningen, Gelderland (5.45km)  -  Eerst wist bijna niemand van het bestaan van Arboretum Oostereng. Deze verwilderde botanische tuin is sindsdien helemaal opgeknapt door vrijwilligers en klaargemaakt om bezoekers en natuurliefhebbers te ontvangen.

Midgetgolfbaan de Dikkenberg

bennekom, Gelderland (5.75km)  -  Midgetgolfbaan de Dikkenberg is al jarenlang in familiebeheer. Het fraaie midgetgolfpark in Bennekom heeft een gezellige, ontspannen uitstraling. Voor een redelijke prijs kunnen bezoekers hier een rondje midgetgolfen. Na afloop kun je op het...

Ballorig Arnhem

arnhem, Gelderland (6.58km)  -  Megatrampolines voor de grotere kinderen, een speciaal gedeelte voor peuters en wifi en een terras voor ouders. Bij Ballorig Arnhem vermaakt iedereen zich.

Kerkmuseum Elst

elst, Gelderland (6.68km)  -  In de Grote Kerk van Elst liggen allerlei overblijfselen van de Romeinen en Bataven. In het Kerkmuseum is van alles te vinden over de bijzondere geschiedenis van deze plaats.

Pluktuin de Bosrand

wageningen, Gelderland (6.73km)  -  Bramen, bessen en aardbeien hangen zo voor het grijpen in Pluktuin de Bosrand. Mits je op het goede moment komt natuurlijk! Kom zelf plukken en ga met fruit en bloemen weer naar huis.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Kasteel Doorwerth