Uitstapjes vlakbij Paracentrum Texel

Texel Zoo

oosterend, Noord-Holland (2.87km)  -  Luidruchtige tropische vogels, adembenemende vlinders én wonderschone tropische planten. Texel Zoo biedt naast reptielen en zoogdieren deze geweldige combinatie van flora en fauna.

Slapen in een luxe Airstream-caravan

reutum, Overijssel (3.78km)  -  In het Twentse Reutum schitteren de grote Airstreams in het zonnetje. Deze zilverkleurige, futuristische caravans komen van ver: het ontwerp is van designer Christopher Deam uit San Francisco. Te huur als originele slaapplek!

Café De Jutter

de koog, Noord-Holland (4.89km)  -  Na een rondje fietsen aanschuiven voor een kop koffie of 's avonds gezellig naar de kroeg: bij het knusse Café De Jutter op Texel kan het allebei.

Museum Waelstee

de waal, Noord-Holland (5.11km)  -  Nieuwsgierig naar hoe het vroeger was om op een Waddeneiland te leven? Je ontdekt het in Museum Waelstee, in een authentieke stolpboerderij op Texel waar allerlei oude ambachten te zien zijn.

Zeehonden kijken bij Ecomare

de koog, Noord-Holland (7.14km)  -  Stap de wereld van de Waddenzee binnen. Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondencrèche, een vogelopvang en een duinpark tegelijkertijd! Kom naar dit educatieve centrum en ontmoet alle bewoners van de Wadden op Texel.

Oudheidkamer Texel

den burg, Noord-Holland (7.28km)  -  In een van de oudste huizen van Texel, in het centrum van Den Burg, ligt een prachtige parel van een museum verscholen. Hier vindt je de Texelse Oudheidkamer, uit de tijd van oma's oma. De Texelse Oudheidkamer is een klein museum midden in het...

De Zelfpluktuin

oudeschild, Noord-Holland (8.14km)  -  Oogst zelf het lekkerste fruit bij De Zelfpluktuin aan de rand van natuurgebied De Hogeberg op Texel. En kom je erachter wat er komt kijken bij het telen van fruit! Naast een pluktuin vind je hier ook een kabouterpad, een theetuin en een plantenkas.

Texelse Bierbrouwerij

oudeschild, Noord-Holland (8.16km)  -  De Texelse Bierbrouwerij is één en al sfeer. Volg een rondleiding en ontdek hoe het Texelse speciaalbier gebrouwen wordt. En natuurlijk hoe het smaakt.

Schapenboerderij Texel

texel, Noord-Holland (8.81km)  -  Vooral in het voorjaar is een bezoek aan Schapenboerderij Texel een bijzondere belevenis. Wie weet zie je met eigen ogen een lammetje ter wereld komen! En anders zijn er nog veel meer dieren te zien.

De Texelstroom

oudeschild, Noord-Holland (8.83km)  -  De Texelstroom is een varend monument. Het schip is volledig gerestaureerd en in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Kom aan boord en geniet van het water!

Compleet dagje Texel voor gezin en familie

oudeschild, Noord-Holland (8.84km)  -  Een dagje naar Texel is een dagje vakantie. Geniet zonder zorgen van een ritje over Texel, ga bij EcoMare langs en verken het Texelse landschap. Texeltours haalt je op en brengt je weer thuis! Of maak een rondrit tijdens je vakantie.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Paracentrum Texel