Uitstapjes vlakbij Klompenmakerij Marken

Kijkhuisje Sijtje Boes

marken, Noord-Holland (0.21km)  -  Stap in het Kijkhuisje Sijtje Boes en bewonder de oorspronkelijke inrichting van een typisch Markens huisje, compleet met bedstedes. In het huisje worden ook enkele souvenirs verkocht.

Ommetje Marken

marken, Noord-Holland (0.21km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

Marker Museum

marken, Noord-Holland (0.41km)  -  Ontdek in de zes traditionele huisjes van het Marker Museum de bijzondere geschiedenis van het voormalig eiland Marken en stap het leven in van een vissersfamilie uit 1932.

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (4.33km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

Palingsoundmuseum

volendam, Noord-Holland (4.54km)  -  De palingsound is goud waard! Elke Volendammer die zijn of haar keel opentrekt lijkt succesvol te zijn. In het Palingsoundmuseum hoor je er alles over.

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (4.61km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

Museumhuis Huis Timmerman

monnickendam, Noord-Holland (4.64km)  -  Boven op het Oude Raadhuis van Monnickendam pronkt een monnik, symbool van de stad. Binnen pronkt de grote zaal met bijzonder goudleerbehang en is het interieur versierd met mooi stucwerk. Kom ook eens kijken achter de gevel van dit mooie Museumhuis.

Volendams Museum

volendam, Noord-Holland (4.76km)  -  Verse vis, klederdracht, bekende Nederlanders, het komt allemaal uit Volendam. Leer de geschiedenis van Volendam kennen in het Volendams Museum.

De Wijnloods

zuiderwoude, Noord-Holland (5.31km)  -  Geniet van de lekkerste wijnen bij De Wijnloods. Vinoloog Ben van Leeuwen leert je de fijne kneepjes van het wijnproeversvak.

De Simonehoeve

katwoude, Noord-Holland (5.82km)  -  Ontdek op de Simonehoeve in Katwoude hoe kaas en klompen worden gemaakt. Kom langs om klompen te decoreren of boek een gezellige excursie naar bijvoorbeeld Volendam of een heerlijke high tea.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Klompenmakerij Marken