1

Uitstapjes vlakbij Camping 't Veenmeer

Natuurgebied Vijftig Bunder

midlaren, Drenthe (2.64km)  -  Omringd door bos bevindt zich in het Drentse Aa een mooi heidegebied. Hier is ook veel dop- en struikheide te vinden, net als valkruid, klokjesgentiaan en gevlekte orchis.

Speelpark Sprookjeshof

zuidlaren, Drenthe (3.69km)  -  Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren is een veelzijdig park. Ze hebben een speeltuin, sprookjespark, indoorspeelparadijs, kinderboerderij en midgetgolf!

Openluchtzwembad De Leemdobben

vries, Drenthe (3.79km)  -  Ga met z'n vieren tegelijkertijd van de glijbaan af in openluchtzwembad De Leemdobben! In de ligweide kun je heerlijk van de zon genieten en bruinbakken.

Molenmuseum De Wachter

zuidlaren, Drenthe (3.99km)  -  De koren- en oliemolen van Molenmuseum De Wachter is gebouwd in 1851. De molen is toegankelijk voor publiek en heeft zelfs een eigen bakkerij met winkel.

Kerkmuseum De Klokkengieterij

vries, Drenthe (4.17km)  -  Museum De Klokkengieterij is het kleinste museum van Nederland. Bekijk er de mal van de zestiende-eeuwse kerkklok en twee sarcofagen.

Royal FloraHolland Eelde

eelde, Drenthe (5.41km)  -  Ontdek het wel en wee van een bloemenveiling tijdens een rondleiding bij Royal FloraHolland Eelde. Bezoekers zitten zelf in de kopersbanken en leren alles over de veilingklok.

Pannenkoekenhuis Appelbergen

glimmen, Groningen (5.85km)  -  Geniet van de natuur en maak een wandelroute. Paviljoen Appelbergen organiseert kinderspeurtochten, picknicks en bedrijfsfeesten.

Magnuskerk

anloo, Drenthe (5.95km)  -  De Magnuskerk is het bekendste gebouw van het Drentse dorp Anloo. De kerk is vernoemd naar de bisschop van het Italiaanse Trani.

Pinetum Ter Borgh

anloo, Drenthe (6.77km)  -  In het mooie Drentse landschap is het heerlijk wandelen. In Pinetum Ter Borgh zijn verschillende soorten coniferen te zien.

De Waterburcht Bowling

eelde, Drenthe (6.89km)  -  Gasten kunnen bij De Waterburcht behalve een hapje eten ook een potje bowlen. Er zijn acht moderne banen beschikbaar.

Museum De Buitenplaats Eelde

eelde, Drenthe (7.51km)  -  Dwaal rond in Museum De Buitenplaats in het Drentse Eelde. Geniet in de museumtuin van de waterloopjes, de wijntafel en de rust of bewonder de beeldenexpositie in de tuin gedurende de zomermaanden.

Nijsinghhuis Eelde

eelde, Drenthe (7.52km)  -  Het Nijsinghhuis is een prachtig Rijksmonument. Bekijk reusachtige schilderingen, zoals een sterrenhemel als plafond en een jungle vol olifanten op de muren om je heen.

Kinderboerderij De Beekdalhoeve

assen, Drenthe (8.25km)  -  Kinderboerderij De Beekdalhoeve is een ware belevenis. Cavia's, geiten, eenden of poezen: ze zijn er allemaal! Voor scholen en groepen zijn er activiteiten zoals waterbeestjes kijken.

Breeland Recreatie

annen, Drenthe (8.55km)  -  Iets leuks doen in het wonderschone Drenthe? Bij Breeland Recreatie in Annen ben je lekker bezig én geniet je tegelijkertijd van het platteland en de schitterende Hunzevallei.

Uitgaanscentrum Pand 17

assen, Drenthe (8.82km)  -  Bij Pand 17 vind je sportieve uitdagingen. Sla een balletje op de tennisbaan of kom gezellig bowlen. Nog op zoek naar een mooie trouwlocatie? Ook dat kan bij Pand 17!

Rondleiding door Groningen

groningen, Groningen (9.08km)  -  Henk Bakker is stadsgids in Groningen en geeft bezoekers en bewoners van de stad rondleidingen. Dit doet hij met een bus, met een auto, fietsend, per step of te voet. De stadsrondrit is leuk als groepsexcursie.

Natuurplaats Noordsche Veld

norg, Drenthe (9.11km)  -  Natuurplaats Noordsche Veld is dé uitvalbasis voor een heerlijk dagje in natuurgebied Noordsche Veld. Met informatie, startpunten voor mooie wandel- en fietsroutes en hapjes en drankjes.

Schaapskooi Ballooërveld

balloo, Drenthe (9.3km)  -  Schaapskooi Ballooërveld is een mooie uitvalbasis voor het ontdekken van het Ballooërveld en natuurgebied De Drentsche Aa. En wie weet kom je de grootste schaapskudde va Drenthe tegen.

Dorpsmuseum De Kluis

eext, Drenthe (9.79km)  -  Stap binnen in de oude diepvrieskluizen van dorpsmuseum de Kluis en ontdek de geschiedenis van Eext, waaronder allerlei verdwenen ambachten.

Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer

hoogezand, Groningen (10.11km)  -  Bewonder het Natuurhuis, doe mee aan de jeugdactiviteiten op woensdagmiddag of loop door de natuurtuin. Natuurlijk kun je ook genoeg dieren knuffelen bij Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer.

Dickens Room

haren, Groningen (10.2km)  -  Bibliotheek Haren herbergt een speciale ruimte: de Dickens Room. Hier bevindt zich een enorme collectie boeken van en over de auteur Charles Dickens.

Speelparadijs Ballorig Assen

assen, Drenthe (10.29km)  -  In het overdekte speelparadijs Ballorig Assen is van alles te beleven. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, glijden en in de ballenbak spelen.

Asser Bowling Centrum

assen, Drenthe (10.61km)  -  Kom langs voor een spannende pot bowls. Gooi een balletje op één van de acht bowlingbanen van het Asser Bowling Centrum. Het bowlingcentrum ligt in de stadskern van Assen. Besluit een uurtje bowlen met een pannenkoek in restaurant Kapitein Stroop.

Rijk der Kabouters

eext, Drenthe (10.66km)  -  In het Rijk der Kabouters maak je kennis met de wereld van kabouters. Wandel langs kronkelende paadjes en ontmoet ruim tweehonderd kaboutervriendjes!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Camping 't Veenmeer