Uitstapjes vlakbij Molecatenpark Kuierpad

Jan Kruis Museum

orvelte, Drenthe (4.27km)  -  Jan Kruis werd vooral bekend door zijn humoristische strip 'Jan, Jans en de kinderen'. In het Jan Kruis Museum zie je niet alleen zijn strips en werk als reclametekenaar, maar ook zijn prachtige portretten, schilderijen en illustraties.

Natuurgebied Hart van Drenthe

schoonloo, Drenthe (6.88km)  -  Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt 5000 hectare aaneengesloten natuur: het Hart van Drenthe. Hier vind je gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.

Kabouterpad Odoorn

odoorn, Drenthe (7.12km)  -  In het kabouterbos is iedereen in slaap gevallen omdat de lieve heks Ipsewips een ongelukje had. Behalve de kabouterkinderen. Verzamel langs het kabouterpad ingrediënten in je zelfgemaakte toverzakje voor een nieuwe toverdrank.

Museum van Papierknipkunst

westerbork, Drenthe (7.9km)  -  Met papier kun je meer dan je ooit dacht! Bekijk de miniscule knipsels uit de zeventiende eeuw, maar ook de nationale en internationale papierkunst van nu. Maak tot slot je eigen knipkunstwerk!

Speelvijver Ieberenplas

elp, Drenthe (8.02km)  -  De Ieberenplas is een mooie recreatieplas in de boswachterij Grolloo. De plas heeft een zandstrand en wordt helemaal omringd door bos. Het gebied is voor iedereen gratis toegankelijk.

Natuurgebied Mantingerveld

mantinge, Drenthe (8.15km)  -  Struin over de zandpaadjes en de zandverstuivingen langs de mysterieuze jeneverbessen en ontmoet de schaapskudde op de grote stille heide. Natuurgebied Mantingerveld lijkt eeuwenoud, maar bestaat nog maar sinds 2017.

Pannenkoekboerderij De Snoepert

odoorn, Drenthe (8.15km)  -  Pannenkoekboerderij De Snoepert ligt op een mooie locatie vlakbij de Staatsbossen. Eerst de natuur in en daarna genieten van een lekker sappige pannenkoek. Vlakbij de Staatsbossen is pannenkoekboerderij De Snoepert te vinden. Na een fietstocht of...

Shortgolf De Warrel

westerbork, Drenthe (8.85km)  -  Shortgolf is een golfvariant. Het wordt gespeeld op kleine golfbanen met negen holes. De baan ligt bij restaurant De Warrel. Shortgolf is zeer geschikt voor de beginnende golfer.

Huifkarcentrum 't Hoefijzer

zwiggelte, Drenthe (10.03km)  -  De huifkarren bij Huifkarcentrum 't Hoefijzer zijn per uur te huur inclusief koetsier. Laat je rondrijden en ga ontspannen op pad met het gezin of familie. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Schaapskooi Exloo

exloo, Drenthe (10.44km)  -  De schaapskooi van Exloo is een hele bijzondere: hij staat namelijk midden in het dorp. Een mooi gezicht om de schapen door het dorp te zien lopen. Naast de schaapskooi ligt een informatiecentrum over de kudde.

Kabouterland

exloo, Drenthe (10.49km)  -  Kabouterland is een speeltuin waar trollen en kabouters vrij spel hebben. In Kabouterland zijn ook dieren en een overdekte speeltuin te vinden.

Geopark de Hondsrug

borger, Drenthe (10.69km)  -  In Geopark de Hondsrug komen geschiedenis en natuur samen. Het park met UNESCO-status wil verhalen van alle tijden terugbrengen naar de streek. Hier wordt het geologisch erfgoed van Drenthe tastbaar gemaakt.

Mammoetpad Borger

borger, Drenthe (10.91km)  -  Wat is hij groot! Langs Mammoetpad Borger kom je mammoeten tegen en voel je je even terug in de prehistorie. Een kort pad, dat leuk is om met kinderen te doen.

Les Chevaux

buinen, Drenthe (12.17km)  -  Paardrijden door de bossen van Drenthe, dat klinkt toch heerlijk? Boek een buitenrit bij Les Chevaux en verken de Drentse Hondsrug te paard met een begeleider.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Molecatenpark Kuierpad