1

Uitstapjes vlakbij Oyfo Techniekmuseum

Historisch Museum Hengelo

hengelo, Overijssel (0.65km)  -  Het Historisch Museum Hengelo houdt de herinnering aan de geschiedenis van deze Twentse stad levend. Hier zie je onder andere de foto- en documentatieverzameling waar Stichting Oald Hengel in 1937 mee begon.

Kattencafé KatDeau

hengelo, Overijssel (1.17km)  -  Kattencafé KatDeau is wel héél bijzonder: hier vind je namelijk alleen maar haarloze sphynxkatten. De katten worden liefkozend de blootjes genoemd door de eigenaren.

Spoorfietsen in Twente

hengelo, Overijssel (1.49km)  -  Alsof je zelf een locomotief bent. Zo voel je je op een spoorfiets! Het is ook in Nederland mogelijk om een oud spoortracé te volgen op een fiets die precies op de rails past. Tussen Hengelo en Twekkelo ligt een oud goederenspoor, dat gaat langs...

Zwembad Twentebad

hengelo, Overijssel (2.65km)  -  Kom tot rust in de Turkse stoomcabine of leef je uit tijdens een ritje op één van de spectaculaire glijbanen. Twentebad weet wat leuk is!

Hamam Het Oosten

hengelo, Overijssel (3.16km)  -  Waan je in het Oosten, in de gezellige hamam Het Oosten! In dit Turkse badhuis kun je terecht voor heerlijke behandelingen en lekker eten.

IJsbaan Twente

enschede, Overijssel (3.42km)  -  IJsbaan Twente beschikt over een overdekte indoor 400-meterbaan en een kleine binnenbaan van 30 meter bij 60 meter. Bezoekers kunnen hier vrij schaatsen. Of volg schaatslessen, een ijzige clinic of waag je aan een schaatswedstrijd.

B&B en theetuin Op 't Oorbeck

enschede, Overijssel (3.59km)  -  De theetuin Op 't Oorbeck en de naastgelegen schuur bieden een schitterend decor als begin- of eindpunt van een wandeltocht of fietsritje door de omgeving van het kleine dorpje Twekkelo, dicht bij Enschede.

Indoor duiken bij DiveWorld

enschede, Overijssel (3.7km)  -  Altijd al eens willen duiken, maar spreekt een zwembad je niet aan? Of zoek je een plek om je duikskills in de winter te oefenen? Duik dan in duiktoren van DiveWorld: hier kun je tien meter de diepte in.

Monkey Town Enschede

enschede, Overijssel (3.95km)  -  Wat kun je veel doen bij Monkey Town Enschede! Lekker klimmen, klauteren en glijden van toffe glijbanen, maar ook voetballen in een voetbalkooi. Je kunt hier zelfs lasergamen!

De Grolsch Veste

enschede, Overijssel (4.12km)  -  De Grolsch Veste ligt in hartje Enschede en is de thuishaven van voetbalclub FC Twente. Bezoek een wedstrijd of volg een rondleiding langs plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor bezoekers.

Vrijhof Culture

enschede, Overijssel (4.71km)  -  Kom een avondje lachen bij een cabaretvoorstelling, beluister muziek van een strijkorkest of volg een interessante lezing. Het Vrijhof Cultuurcentrum biedt een gevarieerd aanbod van voorstellingen, cursussen en exposities speciaal voor studenten....

Museum Bussemakerhuis

borne, Overijssel (4.92km)  -  Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Bussemakerhuis in Borne. Door de stijlkamers, een theeschenkerij en weefgetouwen neem je een kijkje in het leven van de familie Bussemaker.

Museum No Hero

delden, Overijssel (4.94km)  -  In Museum No Hero, in een rentmeesterhuis op landgoed Twickel, zie je de bijzondere collectie van kunstverzamelaar Geert Steinmeijer.

Kaamps Zuivelboerderij

deurningen, Overijssel (5.38km)  -  Bekijk het hele proces van gras tot kaas op Kaamps Zuivelboerderij. Altijd al willen weten hoe het er op een melkveebedrijf aan toe gaat? Dan ben je hier op het juiste adres.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Oyfo Techniekmuseum