Uitstapjes vlakbij Restaurant De Hooghei

Op kamelensafari in het Brabantse land

berlicum, Noord-Brabant (1.7km)  -  Hier staan geen koeien, maar kamelen in de stal! Aai ze, knuffel ze, voer ze en waag je aan een kamelenritje bij Kamelenmelkerij Smits. En wie geeft het kamelenkalf de fles? Leuk: er zijn allerlei extra activiteiten bij te boeken voor groepen.

elke dag geopend 

Natuurtheater Kersouwe

heeswijk, Noord-Brabant (3.31km)  -  Tussen het groen vind je het natuurtheater Kersouwe, een plek waar cultuur en theater in de zomer hoogtij vieren.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 30 september 

Sterrenwacht Halley

vinkel, Noord-Brabant (3.8km)  -  Kom sterren kijken en verwonder je over de pracht van de natuur en onze melkweg.

soms geopend op vrijdag 

Meierijsche Museumboerderij

heeswijk, Noord-Brabant (4.32km)  -  Hoe was het leven op het platteland tussen 1880 en 1930 in Noord-Brabant? De Meierijsche Museumboerderij vertelt een bijzonder verhaal.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 1 oktober, van 10:00 uur tot 12:00 uur 

Kasteel Heeswijk

heeswijk, Noord-Brabant (4.4km)  -  Een fascinerend stukje Brabantse geschiedenis op een prachtige plek: het imposante Kasteel Heeswijk.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Bijenteeltmuseum

geffen, Noord-Brabant (5.92km)  -  Stap in de wondere wereld van de nijvere bij! Hoe de bijen hun werk doen en wat hiervan het resultaat is; dat ontdek je al snel in het Bijenteeltmuseum!

open op vrijdag en zaterdag 

Zakelijke bijeenkomsten in De Toren

heeswijk, Noord-Brabant (6.17km)  -  Midden in het Brabantse land, in een Bourgondische omgeving, ligt congres- en evenementenlocatie De Toren. Een plek waar alles tot in detail is geregeld.

geopend op afspraak of bel +31 (0)413 - 29 63 07 

Kinderboerderij 't Veldje

rosmalen, Noord-Brabant (6.24km)  -  Allerlei dieren zorgen voor een hoop levendigheid bij kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen. Knuffel met de konijnen en neem een scharreleitje mee voor thuis.

elke dag geopend 

Bus Whisky: bezoek de stokerij

loosbroek, Noord-Brabant (6.59km)  -  Whiskyliefhebber? Breng dan een bezoekje aan een van de beste whiskystokerijen van Nederland: Bus Whisky. Proef het ambacht!

elke dag geopend 

Evenementenlocatie De Heische Hoeve

heeswijk, Noord-Brabant (6.59km)  -  Op zoek naar een ontspannen vergaderlocatie of een leuke groepsactiviteit? Kom dan naar De Heische Hoeve. Een sfeervolle locatie voor evenementen en bedrijfsuitjes.

's zondags gesloten 

Boerderijuitje - Beleef het plattelandsleven

loosbroek, Noord-Brabant (6.59km)  -  Kennismaken met het boerenleven doe je op twee boerderijen in Noord-Brabant en Utrecht. Met typische boerenactiviteiten als kaasmaken of een melkclinic of juist heel creatief: koe schilderen of je eigen cd met boerenliedjes opnemen.

geopend op afspraak of bel +31 (0)413 22 87 18 

Boerderijuitjes op Boerderij Repos Ailleurs

waarder, Zuid-Holland (6.59km)  -  Welkom op de boerderij! Beleef een mooie dag op het platteland en ga samen met familie, collega's of vrienden boerengolf spelen of leer melken tijdens de melkclinic.

's zondags gesloten 

Intratuin Rosmalen

rosmalen, Noord-Brabant (7.18km)  -  De Intratuin in Rosmalen is van alle markten thuis. Naast het tuincentrum kunnen allerlei workshops worden gevolgd in Het Tuintejater.

elke dag geopend 

Zakelijke bijeenkomsten in Cultureel Centrum De Pas

heesch, Noord-Brabant (7.8km)  -  Cultureel Centrum de Pas, in het Noord-Brabantse Heesch, is een multifunctionele locatie voor zakelijke evenementen.

open op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek

oss, Noord-Brabant (7.86km)  -  Konijnen huppelen rond en de schapen en geiten komen nieuwsgierig dichterbij. Welkom op natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoekk! Knuffel en leer hier alles over de dieren aan de hand van de leuke weetjes die je bij de dierenverblijven vindt.

elke dag geopend 

Speeltuin Elckerlyc

oss, Noord-Brabant (7.87km)  -  In speeltuin Elckerlyc beleven kinderen spannende speelavonturen. Dit is zeker geen standaard speeltuin, maar eerder een sprookjestuin. De kinderen klauteren over touwbanen naar prachtige houten kastelen of duiken weg achter fortmuren.

vandaag nog gesloten, geopend 15 februari t/m 31 oktober, van 10:00 uur tot 17:30 uur 

Bezoek de Kilsdonkse Molen: een levendige historie

dinther, Noord-Brabant (7.91km)  -  Het scheelde een haartje of de Kilsdonkse Molen was roemloos ten onder gegaan. Maar deze bijzondere molens zijn gelukkig weer springlevend! Geniet en leer van dit prachtige stukje historie in Brabant.

open op zaterdag 

Archeologisch en Paleontologisch Museum Hertogsgemaal

den bosch, Noord-Brabant (8.44km)  -  In Archeologisch en Paleontologisch Museum Hertogsgemaal zie je bijzondere vondsten uit de geschiedenis, van de steentijd tot de Tweede Wereldoorlog. De meeste vondsten zijn gedaan in en rondom 's-Hertogenbosch.

vandaag nog gesloten, geopend 24 april t/m 25 september, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Museumgemaal Caners

den bosch, Noord-Brabant (8.53km)  -  Nederland is waterland. Maar hoe kwamen wij met onze voetjes op het droge? Ontdek de geschiedenis van het waterschap in Museumgemaal Caners. Deze maalde vroeger de achterliggende polders droog.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 30 september, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Restaurant De Hooghei