1

Uitstapjes vlakbij Royal FloraHolland Eelde

De Waterburcht Bowling

eelde, Drenthe (2.19km)  -  Gasten kunnen bij De Waterburcht behalve een hapje eten ook een potje bowlen. Er zijn acht moderne banen beschikbaar.

Nijsinghhuis Eelde

eelde, Drenthe (2.55km)  -  Het Nijsinghhuis is een prachtig Rijksmonument. Bekijk reusachtige schilderingen, zoals een sterrenhemel als plafond en een jungle vol olifanten op de muren om je heen.

Museum De Buitenplaats Eelde

eelde, Drenthe (2.56km)  -  Dwaal rond in Museum De Buitenplaats in het Drentse Eelde. Geniet in de museumtuin van de waterloopjes, de wijntafel en de rust of bewonder de beeldenexpositie in de tuin gedurende de zomermaanden.

Pannenkoekenhuis Appelbergen

glimmen, Groningen (2.89km)  -  Geniet van de natuur en maak een wandelroute. Paviljoen Appelbergen organiseert kinderspeurtochten, picknicks en bedrijfsfeesten.

Natuurgebied Vijftig Bunder

midlaren, Drenthe (4.04km)  -  Omringd door bos bevindt zich in het Drentse Aa een mooi heidegebied. Hier is ook veel dop- en struikheide te vinden, net als valkruid, klokjesgentiaan en gevlekte orchis.

Rondleiding door Groningen

groningen, Groningen (5.04km)  -  Henk Bakker is stadsgids in Groningen en geeft bezoekers en bewoners van de stad rondleidingen. Dit doet hij met een bus, met een auto, fietsend, per step of te voet. De stadsrondrit is leuk als groepsexcursie.

Dickens Room

haren, Groningen (5.25km)  -  Bibliotheek Haren herbergt een speciale ruimte: de Dickens Room. Hier bevindt zich een enorme collectie boeken van en over de auteur Charles Dickens.

Kerkmuseum De Klokkengieterij

vries, Drenthe (5.59km)  -  Museum De Klokkengieterij is het kleinste museum van Nederland. Bekijk er de mal van de zestiende-eeuwse kerkklok en twee sarcofagen.

Recreatiepark het Scandinavisch Dorp

eelderwolde, Drenthe (5.64km)  -  Geniet van Zweden in het Scandinavisch Dorp in de buurt van de stad Groningen. Overnachten in een blokhut, smullen in het restaurant en helemaal bijkomen in de sauna.

Openluchtzwembad De Leemdobben

vries, Drenthe (5.74km)  -  Ga met z'n vieren tegelijkertijd van de glijbaan af in openluchtzwembad De Leemdobben! In de ligweide kun je heerlijk van de zon genieten en bruinbakken.

Hortus botanicus Haren

haren, Groningen (5.98km)  -  De grootste botanische tuin van Nederland is te vinden in het Groningse Haren. Planten uit alle streken en landen groeien hier dat het een lieve lust is. Kom tot rust in de Chinese tuin en bewonder de mooiste bloemen in de Floriadetuin.

Uitkijktoren De Onlanden

peize, Drenthe (6.14km)  -  Dichtbij de stad Groningen vind je het natuurgebied de Onlanden. Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het landschap met water, moerasbos en wilde Exmoor pony's.

Speelpark Sprookjeshof

zuidlaren, Drenthe (6.65km)  -  Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren is een veelzijdig park. Ze hebben een speeltuin, sprookjespark, indoorspeelparadijs, kinderboerderij en midgetgolf!

Molenmuseum De Wachter

zuidlaren, Drenthe (6.91km)  -  De koren- en oliemolen van Molenmuseum De Wachter is gebouwd in 1851. De molen is toegankelijk voor publiek en heeft zelfs een eigen bakkerij met winkel.

Wall House #2

groningen, Groningen (7.04km)  -  Aan de oevers van het Hoornse Meer in Groningen staat een bijzonder stuk architectuur: Wall House #2. Bewonder dit kleurrijke ontwerp van John Hejduk.

Natuurgebied De Onlanden en de Onlanderij

eelderwolde, Drenthe (7.22km)  -  De Onlanderij is het beginpunt voor een bezoek aan het waterrijke natuurgebied De Onlanden vol riet, moerasbos, ruige hooilanden en wilde pony's. Hier dwaalt namelijk een kudde Exmoorpony's rond.

Hoornse Plas

groningen, Groningen (7.23km)  -  Zwemmen, spelen, graven en zonnen: dé ingrediënten voor een heerlijke zomerdag bij de Hoornse Plas in Groningen.

Natuurspeeltuin Het Onland

groningen, Groningen (7.47km)  -  Water, zand en een kabelbaan vormen de ingrediënten voor een heerlijk speelavontuur in de natuur. Kom spelen bij Het Onland!

Het Helperzwembad

groningen, Groningen (7.77km)  -  De buurt rondom het Helperzwembad boft met het zwembad dichtbij. Lekker baantjes trekken en leuke zwemfeestjes voor kinderen.

Helperzwembad

groningen, Groningen (7.77km)  -  Het Helperzwembad in Groningen is een sfeervol binnenbad voor het hele gezin. Trek baantjes, volg zwemlessen of speel gewoon lekker in het water. Meer dan dit, heb je eigenlijk niet nodig!

Zomerbad Peize

peize, Drenthe (7.86km)  -  Ontdek de trots van het Drentse dorpje Peize: Zomerbad Peize. Bij mooi weer kan hier genoten worden van het heerlijke water en de zon!

SpaWell

peize, Drenthe (7.98km)  -  Bij SpaWell ervaren bezoekers een ultieme verzorging van lichaam en geest. Ontspan in één van de vele sauna's of geniet van een heerlijke massage.

Natuurplaats Noordsche Veld

norg, Drenthe (8.18km)  -  Natuurplaats Noordsche Veld is dé uitvalbasis voor een heerlijk dagje in natuurgebied Noordsche Veld. Met informatie, startpunten voor mooie wandel- en fietsroutes en hapjes en drankjes.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Royal FloraHolland Eelde