Bosbergtoren

appelscha, Friesland (0.49km)  -  Op het hoogste punt van Friesland, een enorme stuifduin, staat de 33 meter hoge Bosbergtoren. Vanaf deze bijzondere uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Drents-Friese Wold.

Verkeers- & Attractiepark Duinen Zathe

appelscha, Friesland (0.71km)  -  Duinen Zathe in Appelscha is een attractiepark voor een gezellig dagje uit. Er zijn vele attracties en er is een overdekt theater. Leuk: kinderen kunnen hier in een trapauto op het verkeerscircuit hun rijbewijs halen.

Boshuis Nij Hildenberg

appelscha, Friesland (1.05km)  -  Een droomplekje in het Friese Appelscha: Boshuis Nij Hildenberg. Het gezellige Scandinavische interieur, de natuur en de zachte bedden tellen samen op tot een vakantie om nooit te vergeten.

Laco Bosbad Appelscha

appelscha, Friesland (1.27km)  -  Neem een duik in het Laco Bosbad Appelscha! Op zomerse dagen kun je lekker afkoelen in dit openluchtzwembad, met peuterbaden, een groot bad met speeltoestel, twee duikplanken en een glijbaan.

RCN De Roggeberg

appelscha, Friesland (1.86km)  -  RCN de Roggeberg is een mooie vakantieplek op de grens van Friesland en Drenthe. Overnacht in een tent, een bungalow of in een boshut!

Uitkijktoren De Zeven

ravenswoud, Friesland (2km)  -  Beklim uitkijktoren De Zeven en ontdek de mooiste vergezichten van het weidse hoogveengebied Fochteloërveen in Ravenswoud. Achterhaal ook de bijzondere kraamkamer van kraamvogels.

Kabouterpad Drents-Friese Wold

appelscha, Friesland (2.37km)  -  Er wonen kabouters in het Drents-Friese Wold! Overal hebben ze sporen achtergelaten: kleine voetafdrukken, geplet gras en zelfs een kabouterdrolletje. Ga je mee op zoek?

Natuurgebied Fochteloërveen

fochteloo, Friesland (4.94km)  -  Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa en elk seizoen weer anders.

Aero-Balloons

oosterwolde, Friesland (5.53km)  -  Aero-Balloons organiseert ballonvaarten in het noorden van het land. Ontdek de schoonheid van het Nederlandse landschap van bovenaf!

Belevingspad Hoogersmilde

hoogersmilde, Drenthe (5.54km)  -  Wandel met het hele gezin over het Belevingspad Hoogersmilde en ontdek een mooi stukje van het Drents-Friese Wold. Een leuke route van 2,5 kilometer met speelelementen onderweg.

Boswachterij Veenhuizen

veenhuizen, Drenthe (8.78km)  -  Tussen het Fochteloërveen en de voormalige pauperkolonie Veenhuizen ligt Boswachterij Veenhuizen: een fraai bos van zo'n 800 hectare. Hier vind je de zeldzame boommarter en de raaf heeft er gebroed.

Uniek: speel Fort Boyard in een graansilo

veenhuizen, Drenthe (9.09km)  -  Net als in het televisieprogramma Fort Boyard, voer je bij Fort Veenhuizen in teams spannende opdrachten uit. Ga op avontuur in een graansilo van vijftien meter hoog, win opdrachten en los puzzels op! Wie van jullie is de beste?

Het Verenigingsgebouw

veenhuizen, Drenthe (9.1km)  -  Café-restaurant-theater Het Verenigingsgebouw is gevestigd in een statig gebouw, waar verschillende dagactiviteiten worden georganiseerd.

Het Gevangenismuseum

veenhuizen, Drenthe (10.09km)  -  Veenhuizen werd ook wel 'Hollands Siberië' genoemd: armen, wezen en gevangenen sleten hier hun dagen. Stap in Het Gevangenismuseum in het dagelijks leven van deze mensen van vroeger en ontdek alles over de misdaad van nu.

Koffie- en Theetuin Zunneschien

veenhuizen, Drenthe (10.34km)  -  Geniet bij Koffie- en Theetuin Zunneschien van de prachtige natuur en heerlijke lekkernijen. Ook exposeert de tuin werken van verschillende kunstenaars.

Sauna Het Friese Woud

boijl, Friesland (11.19km)  -  Even een momentje voor jezelf in Sauna Het Friese Woud. Geniet van diverse sauna's, verschillende zwembaden, een relaxtuin, een whirlpool en een heerlijke relaxruimte.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Bed & Breakfast Appelscha - GESLOTEN