Meer lezen over Museum Het Valkhof

Probeer een 18e eeuwse pruik

archief nijmegen, Gelderland  -  Een pruik op en een grote rok aan. In de 18e eeuw ging het er allemaal heel anders aan toe. Hoe anders? Ontdek het zelf!

Net zo mooi als Aphrodite

archief nijmegen, Gelderland  -  Met zalfjes, crémes en make-up probeerden mensen zich al in de oudheid mooier te maken. Ontdek hun schoonheidsgeheimen.

Vier Toorops ontdekt

archief nijmegen, Gelderland  -  Een slimme zet van museum Het Valkhof om een open dag te organiseren waar iedereen 'zijn' Toorop kon laten onderzoeken.

De Romeinse Quote 500

archief nijmegen, Gelderland  -  Museum Het Valkhof in Nijmegen toont een unieke collectie over de meest welvarendste inwoners van het Romeinse Rijk.

Historische wandtapijten naar Het Valkhof

archief nijmegen, Gelderland  -  Vijf historische wandtapijten zijn waarschijnlijk vanaf 2009 in Museum Het Valkhof te zien. "Door het inrichten van een speciale zaal kunnen de wandkleden en het verhaal over de Vrede van Nijmegen aan een breed publiek worden gepresenteerd."

Perfecte manipulatie

archief nijmegen, Gelderland  -  Volmaakte schoonheid of levensechte manipulatie: het werk van Ruud van Empel roept reactie op. De kunstfotograaf die met zijn kleurrijke fantasievolle werk exposeert over de hele wereld, komt nu naar Nijmegen. Tot 3 juni 2007 toont Museum Het...

Bedolven onder de lava

archief nijmegen, Gelderland  -  Een leeg babywiegje, beelden, skeletten, sieraden en papyrusrollen, allen getuigen van de grootste natuurramp uit de oudheid. Tweeduizend jaar geleden liet de vulkaan Vesuvius complete dorpen verdwijnen onder de lava. Voor het eerst zijn de...

Kunst werkt in Biënnale Gelderland

archief nijmegen, Gelderland  -  De kunstenaar van de toekomst is een ideeënman- of vrouw en culturele ondernemer. Dat is de gedachte achter "Kunst werkt", de titel van de Biënnale Gelderland 2006. Deze tentoonstelling van vooral jonge Gelderse kunst wordt van 9 september tot en...