Nieuws & Reportages

Rembrandt in Zwart-Wit

archief gouda, Zuid-Holland  -  Bewonder Rembrandts prachtige etsen of neem zelf de penseel ter hand en maak de mooiste schilderijen!

Maak je eigen Lego-kasteel!

archief gouda, Utrecht  -  Zoeken jouw kinderen nog iets leuks om te doen deze laatste zomervakantieweek? In Museum Gouda hoeven ze zich niet te vervelen!

Duizenden kaarsjes in Gouda

archief gouda, Zuid-Holland  -  Vanavond gaan er in het stadhuis van Gouda duizenden kaarsjes aan. Geniet van Gouda bij Kaarslicht!

Schetsen Goudse Glazen bevrijd

archief gouda, Zuid-Holland  -  Na zeven jaar is de restauratie van de schetsen van de Goudse Glazen voltooid. Koningin Beatrix opende de tentoonstelling.

MuseumgoudA krijgt straf

archief gouda, Zuid-Holland  -  MuseumgoudA is uit de Nederlandse Museumvereniging gezet. Het museum krijgt straf voor het verkopen van een schilderij.

1,2 miljoen voor museumgoudA

archief gouda, Zuid-Holland  -  Een schilderij van museumgoudA is verkocht voor 1,2 miljoen euro. Deze opbrengst is bestemd voor restauratie van schilderijen.

MuseumgoudA heeft geld nodig

archief gouda, Zuid-Holland  -  MuseumgoudA heeft geld nodig om haar collectie te onderhouden en verkoop daarom één van haar topstukken.

"De maaltijd blijft een verrassing"

archief gouda, Zuid-Holland  -  Een diner waarbij koks zich laten inspireren op schilderijen. In museumgoudA kunnen vijftig-plussers daarvan genieten.