Grote Kerk Leerdam: arrangementen.

Arrangementen Grote Kerk Leerdam

Bekijk de activiteiten van Grote Kerk Leerdam. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Leerdam Augmented Reality Stadstour Leerdam »

08-07-20 - 31-12-22
Wandel langs de mooiste plekken van de glasstad
Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen?

Met de gratis app kom je alles te weten over de verborgen geschiedenis van Leerdam. De historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de Glasstad. Met behulp van tekst, audio, video en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Download
Download de app Leerdam Tour en start je wandeling door historisch Leerdam. Door interactieve Augmented Reality, meeslepende audio en interessante verhalen ontdek je al wandelend de geschiedenis van Leerdam.

Verborgen geschiedenis
Ga onderweg op de foto met P.M. Cochius de voormalige fabrieksdirecteur van de glasfabriek, zet oude stadspoorten weer terug op hun plek of laat het schilderij van mevrouw Van Aerden spreken!

Ontwijk de muizen rondom de muizentorentjes op de Zuidwal en luister naar de feestelijke ontvangst van Napoleon die door Leerdam reisde tijdens zijn bezoek aan Nederland. Verborgen verhalen en geschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen.

Start je wandeling
Klik op de interactieve kaart en wandel langs de mooiste plekken van Leerdam. Je kunt de hele route lopen, of zelf een aantal highlights uitkiezen die je wilt bezoeken. Via de GPS tracker kun je precies zien waar je bent en welke kant je op moet.

Wil je graag alle locaties bezoeken maar vind je het teveel in n keer? Geen probleem! Je kunt de app op een ander moment gewoon weer opstarten en zo je route vervolgen.

Augmented Reality
De techniek Augmented Reality maakt het mogelijk om een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Door het scherm van je smartphone of tablet kijk je naar de omgeving en zie je door middel van beeldanimaties extra informatie op je scherm. Deze laag maakt het mogelijk om historische elementen in het stadsbeeld terug te plaatsen.

Leerdam heeft vele verhalen te vertellen, maar de geschiedenis is niet altijd meer terug te zien in het stadsbeeld. In de app brengen we door middel van Augmented Reality een aantal van deze bijzondere gebouwen terug in het stadsbeeld. Daarnaast zijn er verhalen waarbij de bezoeker door middel van audio terug genomen wordt in de tijd.

 

Rondleiding door de Kristalfabriek Leerdam »

01-12-19 - 31-12-22
Tijdens deze rondleiding wandel je onder begeleiding van een gids door de eeuwenoude Kristalfabriek anno 1878. Omdat de glasblazers tijdens de Kerstvakantie niet aan het werk zijn, betreed je plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Je krijgt daarmee een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Kristalfabriek. Altijd al het servies van Willem-Alexander en Maxima willen bewonderen, een blaaspijp willen vasthouden of de grondstoffen van kristal willen zien? Reserveer dan snel een plekje!
Locatie: Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8 (terrein glasfabriek) te Leerdam
Datum & tijd: 24, 27, 28, 31 december van 14.00 tot 15.30 uur (gedurende kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten)
Prijs:   10,- p.p. incl. koffie/thee en set glazen.
Reserveren: Via 0345-636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.arrangement toevoegen