Het Muiderslot: arrangementen.

Arrangementen Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

Bekijk de activiteiten van Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Sfeervol vergaderen op een kasteel Muiden »

09-02-21 - 31-12-21 Het Muiderslot is een prachtig middeleeuws kasteel, gelegen aan de monding van de Vecht. Het is rond 1280 door graaf Floris V gebouwd.
Het Muiderslot is de ideale locatie voor uw zakelijke bijeenkomsten tot 100 personen.

Een productpresentatie, vergadering of training in de sfeervolle Ridderzaal, een kick-off meeting in het Waterschild en voor kleine vergaderingen zijn de Slotkeuken, Bisschopskamer of Slotkapel geschikte ruimten. De bijeenkomst kunt u naar wens afsluiten met een borrel, maar ook met een diner in de Ridderzaal of bij mooi weer een walking dinner op het Slotplein.

Onze locatie beschikt over internet (wifi in de Ridderzaal en Taveerne, een vaste verbinding in het Waterschild), beamer & scherm en flip-over.
Tevens bieden we onze gasten bij ontvangsten buiten openingstijden parkeergelegenheid op ons terrein (maximaal 40 autos op het theaterbastion).

Ook voor een klein gezelschap huurt u de prachtige Ridderzaal. Voor arrangementen overdag of s avonds mogelijkheden voor verhuur.

Capaciteit Ridderzaal     
- vergadertafels: maximaal 80 personen
- theateropstelling: maximaal 100 personen

Beschikbaarheid en prijzen van 1 november t/m 31 maart:
rondleiding door het kasteel op aanvraag mogelijk
- 09.00 - 13.00 uur: 1.250,-
- 13.00 - 17.00 uur: 1.250,-
- 09.00 - 17.00 uur: 2.000,-

Avondontvangsten, het hele jaar:
- 19.00 - 24.00 uur: 3.500,- (indicatie, inclusief rondleiding door het kasteel)

De Prinsenkamer is eventueel beschikbaar tegen meerprijs in aanvulling op de Ridderzaal.

Reserveringen:
Saskia Wakker, 0294 256273
Roeland van der Mijn, 0294 256266
Vineyard catering, 0346 590988

Trouwen op een echt kasteel Muiden »

01-02-21 - 31-12-21 Wat is er romantischer dan trouwen op een echt kasteel?

In de stijlvolle Ridderzaal of in de meer ingetogen Slotkapel vindt uw huwelijksvoltrekking plaats. De Ridderzaal biedt plaats aan maximaal 100 gasten, de Kapel aan maximaal 30 gasten.

Houdt u er wel rekening mee dat deze ruimtes alleen buiten openingstijden van het museum beschikbaar zijn. Dit betekent dat in het hoogseizoen, van 1 april t/m 31 oktober, de mogelijkheden beperkt zijn. Voor de Kapel zijn uitzonderingen binnen de openingstijden mogelijk.

Voor meer informatie: neem contact op met Saskia Wakker (0294 256273) of Roeland van der Mijn (0294 256266).

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam Muiden »

01-04-17 - 31-12-21
Het Muiderslot wordt ook wel Amsterdam Castle genoemd. Waarom is dat eigenlijk? Het kasteel en de handelsstad Amsterdam hebben al eeuwen een bijzondere band. Van 1 april t/m 31 oktober 2017 vertelt het Muiderslot het verhaal van deze verstrengelde geschiedenis in de tentoonstelling Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam.

De band tussen het Muiderslot en Amsterdam ontstond al in de dertiende eeuw bij graaf Floris V, de bouwheer van het Muiderslot. In die tijd kregen schippers op vertoon van hun schippersbrief een officieel afschrift van het tolprivilege van graaf Floris V doorgang over de Vecht. Dit tolprivilege is het oudst bekende document waarin het dorpje Amestelledamme aan de Amstel voor het eerst in schrift wordt genoemd. Het geldt daarom als de geboorteakte van de stad. Om dezelfde reden speelt het document letterlijk een sleutelrol in de tentoonstelling. Graaf Floris V staat als bouwheer van het Muiderslot en als eerste burgervader van Amsterdam aan het begin van een geschiedenis tussen twee eeuwenoude bondgenoten. De tentoonstelling Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam maakt duidelijk waarom we vandaag de dag nog steeds van Amsterdam Castle spreken.

TENTOONSTELLING GEWAPEND MET SCHOONHEID Muiden »

01-04-18 - 31-12-21
mposante kastelen, glimmende harnassen en dodelijke wapens worden vaak automatisch in verband gebracht met mannen. De tentoonstelling Gewapend met schoonheid gaat juist in op de vaak onzichtbare machtsmiddelen van de vrouw. Welke middelen konden en kunnen vrouwen gebruiken om hun invloed aan te wenden? Bezoekers worden over deze vraag aan het denken gezet aan de hand van themas als diplomatie, sociale netwerken, het huwelijk, de vrouw als moeder, vrouwelijke schoonheid en mode & sieraden.

Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis zoals Jacoba van Beieren, Maria Tesselschade, Belle van Zuylen en Aletta Jacobs komen tot leven middels historische objecten. Zij zijn of waren voor velen een inspiratiebron, een rolmodel. Omdat wij deze iconische vrouwen nu vooral kennen van hun geromantiseerde levensverhalen is er in de tentoonstelling ook plaats voor literatuur, film en kunst. De mythe versus de werkelijkheid. Bezoekers kunnen het rolmodel in zichzelf ontdekken tijdens een bijzondere workshop op zondag 3 juni 2018 (vooraf reserveren verplicht).

Het Muiderslot heeft ook drie hedendaagse Nederlandse kunstenaressen gevraagd hun visie op macht en vrouwen te geven (Ella Siekman, Jenny Ymker en Isabelle van Zeijl). Zij maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk, waarin zij spelen met het historische verhaal over sterke vrouwen en waarin zij het thema vrouw en macht vandaag interpreteren. Ook bezoekers worden uitgedaagd om hun visie op de rol van de vrouw sinds de Middeleeuwen te geven.

De tentoonstelling vindt plaats in het themajaar 2018
Sterke Vrouwen.

Opdracht Slot op Slot Muiden »

08-04-20 - 31-12-21 Muiderslot: opdracht Slot op Slot
Dat het Muiderslot wegens de coronacrisis gesloten is, betekent niet dat er niets te doen is. Ontdek het kasteel vanuit je eigen thuis quarantaine. Dat kan via Instagram en Facebook waar regelmatig filmpjes, fotos, recepten en doe-opdrachten worden gepost. Ook biedt het Muiderslot  thuisonderwijs aan: elke week wordt een opdracht op de site gezet.  Zo kan je bijvoorbeeld een tijdreis door de geschiedenis van het Muiderslot maken. Op de website vind je de eerste twee opdrachten: Opdracht week 1 en Opdracht week 2. De mooist gemaakte opdrachten winnen een prijs. Meer informatie op de website.

Bezoek het Muiderslot Muiden »

19-01-21 - 31-12-21
Het Rijksmuseum Muiderslot is open voor bezoekers tijdens de coronacrisis. Er zijn wel wat voorwaarden, zoals het online boeken met een tijdslot en het bezoek zonder gids, maar met een audiotour.  

Vooraf reserveren verplicht
Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via de website een kaartje met datum en starttijd reserveren. Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart, BGL VIP-kaart, Vriendenpas, kortingsbon of voucher. 

Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel. Daar kan je op je gemak rondkijken en vervolgens in de tuinen verblijven tot sluitingstijd.

Anderhalve meter
Het Muiderslot treft maatregelen om te zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. Zo is er een gescheiden in- en uitgang. Op diverse plekken worden extra hygine maatregelen getroffen; trapleuningen, toiletten en deurklinken worden vaker schoongemaakt. Bezoekers kunnen op diverse plekken hun handen wassen of desinfecteren. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en ook in de tuinen is een verplichte looprichting. 

Alle gasten moeten zich houden aan de spelregels die voor alle musea gelden en die op diverse plekken voor en tijdens het bezoek terug te vinden zijn. Lees de regels voor bezoekers alvast goed door voor je komst.

Audiotours
Het gebruik van een audiotour in het Muiderslot is verplicht om zeker te stellen dat er nooit meer mensen dan toegestaan in het kasteel rondlopen. De audioapparaten worden voor en na ieder gebruik goed schoongemaakt. Om de drukte te spreiden zijn twee extra audiotours ontwikkeld, naast de bestaande tour door de Ridderroute. 

Voor kinderen is er een nieuwe tour door de Torenroute met spannende verhalen over de verdediging van het kasteel. Ook is er een nieuwe tour die door de kasteeltuinen leidt. Deze laatste is gratis te beluisteren via een app op de eigen smartphone van bezoekers.

Wat kan er en wat kan er niet?
Het kasteel en de tuinen zijn dagelijks open tussen 10.00 en 17.00 uur. Naast de audiotours is er een speurtocht met kijk- en doe-opdrachten voor kinderen. Verder is er op het terrein gelegenheid om een kop koffie te drinken, een ijsje te eten of een souvenir aan te schaffen in de museumwinkel.

Helaas is het voorlopig nog niet toegestaan om evenementen, rondleidingen, concerten en theatervoorstellingen te organiseren voor groepen. Wanneer dat wel mogelijk is, wordt dat gecommuniceerd via de website, nieuwsbrief en de sociale media kanalen van het Muiderslot.

Dineren in de Kasteeltuin Muiden »

30-07-20 - 31-12-21
Van 30 juli tot en met 30 augustus 2020 zijn de tuinen van het Muiderslot het decor van pop-up restaurant De Maaltuin. Proef en beleef de rijke historie tijdens een ontdekkingstocht over de vestingwallen, vol smakelijke verhalen en amuses. Na een wandeling die de zintuigen prikkelt, strijk je neer in de kasteeltuinen voor een heerlijk diner en muziek.

Dineren op unieke locaties
Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. Deze zomer worden de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot voor het eerst omgetoverd tot buitenrestaurant, voor een sprookjesachtig diner in de buitenlucht. Eerdere succesvolle edities van De Maaltuin waren in de Botanische Tuinen van Utrecht, Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam.

Eetbare geschiedenis
Door de jaren heen hebben de tuinen van het kasteel vele bijzondere gasten van eten voorzien. Die historie komt deze zomer tot leven: de eetbare gewassen, bloemen en geneeskrachtige kruiden bieden inspiratie voor het menu. En er is nogal wat te vertellen over culinaire inspiratie uit de kasteeltuinen. Vraag maar eens aan onze kasteelkok.

Dineren in de buitenlucht
De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden meer dan genoeg ruimte voor een coronaproof diner in de natuur. Losse tafels voor twee tot vier personen staan verspreid door de tuin. Zonder zorgen kun je genieten van een culinaire avond met jouw gezelschap.

Praktische informatie
Pop-up restaurant de Maaltuin is open van donderdag tot en met zondag.
Van 30 juli t/m 30 augustus 2020.
Er zijn tafels voor 2 tot maximaal 4 personen.
Een 4-gangen diner kost 59,95 per persoon.
Dit is inclusief een welkomstdrankje, amuses, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Drankjes worden na afloop apart afgerekend.

Kamperen op het kasteel Muiden »

03-07-20 - 31-12-21
Altijd al eens een nachtje willen slapen op het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland?

Dat kan! In de pruimenboomgaard van het Muiderslot kun je deze zomer kamperen. Zo beleef je het kasteel en de geschiedenis eens op een hele andere manier. Tent, matrasje en stoeltjes staan klaar, je hoeft alleen je slaapzak n maatje mee te nemen. Het arrangement is namelijk voor 2 personen per tent. 

Hoe ziet zon nachtje kamperen eruit?
Na sluitingstijd van het museum (vanaf 18 uur) ontvangen we je met een welkomstdrankje. Met een rijk gevulde picknickmand kun je aansluitend lekker eten in de kasteeltuinen. Een gids neemt je daarna mee op een avondtour door het verlaten kasteel. De avond sluit je af met genieten van de zonsondergang en verhalen rond het kampvuur. Dan ga je lekker slapen in een tentje onder de sterrenhemel. De volgende dag geniet je van een kasteelontbijt en wie durft, kan een duik nemen in de Vecht. Om 10 uur is de check-out.

Praktische informatie
Kosten: Een arrangement voor 2 personen is 99 euro per persoon per nacht. Dit is inclusief welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en een ontbijtje. Neem je eigen slaapzak mee. Als  je wilt zwemmen / douchen in de Vecht, neem dan ook een handdoek mee. Toiletten en een bar zijn aanwezig op het terrein. Het is niet toegestaan eigen drank en/of drugs mee te nemen.

Wanneer 
Kamperen kan tussen 3 juli tot en met 12 september 2020 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.  Er is per avond een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus boek op tijd!

Reserveer snel je plekje!

Speurtocht met opdrachten Muiden »

19-01-21 - 31-12-21
Kinderen kunnen het Muiderslot verkennen met een speurtocht. Ga samen met een volwassene op pad en voer de opdrachten uit in kasteel en de tuinen. 

De speurtocht bestaat uit een set losse kaarten met opdrachten en is te koop bij de kassa ( 2 euro). De opdrachten zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 11 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Kamperen bij het Muiderslot Muiden »

24-06-21 - 31-12-21
Altijd al eens een nachtje willen slapen bij het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland? Dat kan! In de pruimenboomgaard van het Muiderslot kun je komen kamperen van 24 juni tot 12 september 2021.

Zo beleef je het kasteel en de geschiedenis eens op een hele andere manier. Tent, matrasje en stoeltjes staan klaar, je hoeft alleen je slaapzak n maatje mee te nemen. Het arrangement is namelijk voor 2 personen per tent.

Hoe ziet zon nachtje kamperen eruit?
Na sluitingstijd van het museum (vanaf 6 uur) ontvangen we je met een welkomstdrankje. Met een rijk gevulde, vegetarische picknickmand kun je aansluitend lekker eten in de kasteeltuinen. Een gids neemt je daarna mee op een avondtour door het kasteel. De avond sluit je af met genieten van de zonsondergang en verhalen rond het kampvuur. Dan ga je lekker slapen in een tentje onder de sterrenhemel. De volgende dag geniet je van een kasteelontbijt en wie durft, kan een duik nemen in de Vecht.

Praktische informatie
Een arrangement voor 2 personen is 99 euro per persoon per nacht. Dit is inclusief welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en een ontbijtje. Neem je eigen slaapzak en kussen mee. Als je wilt zwemmen / douchen in de Vecht, neem dan ook een handdoek mee. Toiletten en een bar zijn aanwezig op het terrein. Het is niet toegestaan eigen drank en/of drugs mee te nemen.

Kamperen kan in de zomer van 2021 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Er is per avond een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus boek op tijd!

Suppen in de vestinggracht Muiden »

19-07-21 - 31-12-21
Tijdens de zomervakantie kun je elke maandag sportief bezig zijn bij het Muiderslot. Samen met een rondleider stap je op een SUP (Stand Up Paddling).

Welke functies heeft het water rondom het Muiderslot? Wat is de relatie tussen het water en het kasteel? En hoe zien we dat vandaag de dag nog terug? Stap op jouw plank en laat je onderdompelen in deze bijzondere waterwereld!

Muiderslot waterburcht
Het Muiderslot is de oudste waterburcht van Nederland: een kasteel dat met zn voeten in het water staat. Het is  niet voor niets op een strategische plek gebouwd aan de monding van de rivier de Vecht en de voormalige Zuiderzee (nu het IJmeer).  Tijdens de suptour vertelt de rondleider je er van alles over.  Het suppen is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar met zwemdiploma.

Veilig, leerzaam n sportief uitje

Door te suppen ben je lekker in de buitenlucht. Heb je nog nooit op een supplank gestaan of zelfs nog nooit van suppen (stand up paddling) gehoord? Geen probleem. De planken die beschikbaar zijn bij het Muiderslot zijn geschikt voor beginners en je krijgt instructies en een wetsuit.

Praktische informatie
  • Deelnemen kan vanaf 12 jaar en alleen als je een zwemdiploma hebt.
  • De tour duurt 1,5 uur, inclusief instructies.
  • De tour kost 25 euro per persoon, exclusief entreebewijs en inclusief supplank, wetsuite en begeleiding.
  • Vooraf reserveren is verplicht.
  • Meedoen? Reserveer hier dan 2 kaartjes: n voor de suptour  en een entreebewijs tot het museum. Je hebt beiden nodig en kunt dus niet znder entreebewijs komen suppen.
  • Verzamelpunt voor de suptour is bij de kassa.
  • De suptours zijn ontwikkeld in samenwerking met het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Pruimenfestival Muiderslot Muiden »

04-09-21 - 31-12-21
Pruimenfestival Muiderslot: een feestje voor jong en oud

Het eerste weekend van september vieren we de oogst van de pruimenboomgaard achter het kasteel. Daarmee sluiten we de zomer af. Ben je benieuwd naar tips en trucs over het kweken van (vergeten) groenten, kruiden, vruchten, planten en (eetbare) bloemen? Doe dan mee aan een van de tuintours! Ontdek dan ook waar de uitdrukking Tot in de Pruimentijd vandaan komt. Kom ook proeven van de oogst uit de pruimenboomgaard en doe mee aan de verschillende workshops en voor kinderen tuinsafaris. En wat dacht je van onze niet te pruimen tour? Alles wat je eigenlijk nooit wilde weten over het Muiderslot

Praktische informatie
    Voor het Pruimenfestival heb je alleen een geldig entreebewijs nodig.
    Voor extra activiteiten zoals tuinsafariniet te pruimen tourfit food'.

arrangement toevoegen