noord-holland

Noord Holland Kasteel (13)

Het Muiderslot: tussen ridders en kronieken

MUIDEN, NOORD-HOLLAND - Beleef zeven eeuwen geschiedenis in het echt in het prachtige middeleeuwse kasteel Muiderslot. Verken de kasteeltuin, beklim de torens en volg de spannende Ridderroute. Leuk weetje: in de Gouden Eeuw woonde schrijver P.C. Hooft in het kasteel.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 15,50

kinderen vanaf € 9,00

peuters gratis

Kasteel Radboud

MEDEMBLIK, NOORD-HOLLAND - DIT UITSTAPJE IS TIJDELIJK GESLOTEN! Neem een duik in de geschiedenis tijdens een bezoek aan Kasteel Radboud. Dit is een prachtig kasteel uit de dertiende eeuw met een bijzondere collectie historische voorwerpen.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 7,00

kinderen vanaf € 4,00

peuters gratis

Themavaartochten op het IJ

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Genieten van een bierproeverij op het water? Rederij 't IJ organiseert boottochten met een thema. Ga mee met Partyboot Independent3 en luister naar verhalen over 't IJ of ga voor Pampus liggen en bezoek dit forteneiland. De boten zijn ook te huur.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 21,50

kinderen vanaf € 14,50

peuters gratis

Fort Werk IV

BUSSUM, NOORD-HOLLAND - Fort Werk IV is het enige overgebleven fort van de verdedigingswerken rond Bussum. Het is opengesteld voor publiek en geschikt voor evenementen.

's zondags gesloten

gratis toegang

Kasteel Museum Sypesteyn

LOOSDRECHT, NOORD-HOLLAND - Kasteel Sypesteyn is aan het begin van twintigste eeuw gebouwd door jonkheer van Sypesteyn. In het museum bewonderen de bezoekers zijn verzamelingen en familieportretten.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 9,00

kinderen vanaf € 4,50

peuters gratis

Met de boot naar Muiderslot en Pampus

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Stap aan boord van Veerdienst Amsterdam en maak een prachtige vaartocht over het Markermeer naar Pampus of het Muiderslot.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 7,50

kinderen vanaf € 5,00

peuters gratis

Fort bij Spijkerboor

WESTBEEMSTER, NOORD-HOLLAND - Maak een rondleiding met een gids door Fort bij Spijkerboor en ontdek de geschiedenis van dit oude fort.

geopend, soms geopend op zondag

volwassenen vanaf € 3,50

kinderen vanaf € 1,00

De Zeilvaart

ENKHUIZEN, NOORD-HOLLAND - Met een vloot van 80 schepen is De Zeilvaart de grootste Europese aanbieder van groepsaccommodaties op het water. Van een vaarvakantie tot een bedrijfsuitje!

elke dag geopend

entree vanaf € 69,00

Fort aan den Ham

UITGEEST, NOORD-HOLLAND - Het Fort aan den Ham is onderdeel van 'De Stelling van Amsterdam'. Het is bedoeld als schuilplaats bij een oorlog en is nu toegankelijk voor bezoekers.

open op woensdag - soms geopend op zondag

volwassenen vanaf € 3,50

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Slot Assumburg

HEEMSKERK, NOORD-HOLLAND - Logeer in een eeuwenoud kasteel! Slot Assumburg is nu een jeugdherberg. Een kasteel met wifi!

elke dag geopend

entree vanaf € 22,00

Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN, NOORD-HOLLAND - Laad die tassen maar vol, in Stadshart Amstelveen ben je niet zomaar uitgeshopt! Tweehonderd winkels, cultuur en horeca zorgen voor een berg vermaak.

elke dag geopend

gratis toegang

Ruïne van Brederode

SANTPOORT-ZUID, NOORD-HOLLAND - De Ruïne van Brederode is tegenwoordig een bijzondere plek voor feestjes en tentoonstellingen, maar was vroeger Kasteel Brederode. Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd en is sinds de negentiende eeuw een rijksmonument.

geopend, open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 3,00

peuters gratis

Van de redactie

UITagenda Noord-Holland, vanaf 19 augustus 2018