Rondvaart Wiljo: arrangementen.

Arrangementen Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water

Bekijk de activiteiten van Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Expositie Nieuwegein »

19-11-16 - 31-12-22
Ontdek het verleden van het dorp Vreeswijk en zijn bewoners in het Vreeswijks museum. Naast fotos van het oude dorp en fotos van Vreeswijkers tijdens de uitoefening van hun beroep of van Vreeswijkers die in familie-verband poseren, wordt er veel aandacht besteed aan de economische bedrijvigheid in het dorp.
 
Onze collectie laat daarom meerdere zijden/facetten van het oude Vreeswijk zien: een buurtwinkeltje, een gezellig ouderwetse woonkeuken, de stuurhut van een sleepboot, de brandspuit, het loodzware duikerspak, de zandwinning en wat voor bodemschatten dat zoal opleverde, scheepsmodellen, de gereedschappen die in de scheepswerven en door de plaatselijke ambachtslieden werden gebruikt,  te veel om op te noemen. Met andere woorden, iets wat je gezien moet hebben!

De expositie toont de voortgang van de renovatiewerkzaamheden aan de Koninginnensluis en enkele unieke stukken van de sluis.
De fotos zijn gemaakt door sluiswachter Danil Klein en Mw. Olarud, amateur fotograaf.

Woensdag- en zondagmiddag:14.00 - 17.00 uur
Gesloten op feestdagen.
Het Vreeswijks museum is toegankelijk voor mindervaliden.

Stadswandeling met gids Heusden »

23-12-19 - 31-12-22
Met een stadsgids op pad in Heusden Vesting op een door jouw gekozen tijdstip. Deze route voert onder meer langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. Onderweg vertelt de gids over de roerige historie van Heusden en wordt uitleg gegeven over het strategische belang van de vestingwerken. De wandeling is een aanrader voor mensen die genteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de mooie gevels. Geschikt voor families en als bedrijfsuitje. Stadswandelingen in het Engels, Duits en Frans behoren ook tot de mogelijkheden. De tijdsduur is minimaal 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

Naast bovenstaande wandeling zijn er ook diverse themawandelingen.

Vestingwerken: Deze wandeling loopt grotendeels over de vestingwallen. Oorlogen, garnizoenen en vestingstelsels komen uitgebreid aan de orde. Vereisten voor deelname: Goed ter been en stevige schoenen.

Gevelstenen: Tijdens deze wandeling worden de bekendste/ mooiste gevelstenen onder de aandacht gebracht.

Religie: Bij deze wandeling wordt de nadruk gelegd op wat nog zichtbaar is aan religie in de vesting.

Brocante- en antiekmarkt Heusden »

06-04-19 - 31-12-22
In Heusden..... Iedere eerste zaterdag van de maand van april tot en met december staan 60 top brocanteurs met de mooiste vondsten uit binnen- en buitenland op het Burchtplein. Van prachtig kristal tot stoer zink, hippe vintage, antiek en Franse paspoppen. Engels zilver en emaille. 

Voor 1,00 rijdt er een koets van de parkeerplaats Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid) naar het Burchtplein.

Arrangementen en Faciliteiten voor vergaderen Rijswijk »

01-01-21 - 31-12-22

Arrangementen

Wilt u  een leuk, cultureel bedrijfs- of familie uitje organiseren?
Zoekt u voor uw leerlingen een educatieve schoolexcursie?
Of bent u op zoek naar een ruimte voor een presentatie of vergadering?

Ook dan kunt u terecht op Bunkercomplex Park Overvoorde! Buiten de reguliere openstellingen kunnen arrangementen voor u op maat worden verzorgd eventueel in combinatie met een rondleiding en catering.

Tevens bieden wij in samenwerking met B&T events diverse activiteiten aan zoals b.v. een HAKA workshop of een Segway rit door het mooie park Overvoorde.

Voor meer info of het opmaken van een offerte kunt u contact opnemen met pr-overvoorde@museumbeschermingbevolking.nl.

Eva-Fiore Kovacovsky - Sequoia Grove Vijfhuizen »

08-04-18 - 31-12-22

Het Kunstfort verwelkomt deze lente de zwaarste boom van de wereld: de Sequoiadendron giganteum. Deze Californische mammoetboom werd naar Europa gebracht in de 19de eeuw, dezelfde eeuw waarin het Fort bij Vijfhuizen werd gebouwd als onderdeel van een magnifiek defensieplan, en ook de eeuw waarin de fotografie werd uitgevonden. Eva-Fiore Kovacovsky (Zwitserland, 1980) neemt dit als startpunt voor de tentoonstelling Sequioa Grove.

De monumentale genieloods, oorspronkelijk bedoeld voor de kanonnenopslag, wordt bewoond door de natuur. Een constellatie van tropische vruchten, bomen, nerven, planten en grassprieten kolonialiseert de ruimte. Maar of die planten en vruchten er echt zijn is de vraag: de kunstenaar belichtte de vruchten op doek, drukte de nerven af in gips en bracht de grassprieten over op papier. Er kwam geen manipulatie kwam aan te pas. Middenin het kunstmatige polderlandschap representeren de helderblauwe cyanotypien en biologerende lijnen een natuur die volmaakt is in zichzelf.

Mission Underground (Groepsuitje) Maastricht »

22-03-19 - 31-12-22 Mission Underground (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Actief teambuildingsprogramma / belevingsspel in een verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen. Een Limburgs uitje met een missie...

Stap terug in de tijd en kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband spannende missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Het labyrint van de ondergrondse, donkere gangen van de Kazematten vormen het decor. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Dus leer de gangen van de Kazematten te gebruiken, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Durf en fantasie vereist!

Goed om te weten:
Duur: 2,5 uur.
Prijs: 25,75 p.p. (Inclusief n consumptie)
Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 20 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 515,-

Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

Zondagmiddag Stadswandeling Heusden Heusden »

01-04-22 - 31-12-22 Iedere zondag om 14:30 uur vertrekt een gids voor een rondleiding door Heusden Vesting. Sluit gezellig aan! De rondleiding start bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden.

Wandelend door het stadje over de kinderkopjes, langs oude gevels en door steegjes en stadspoorten waan je je in de 17e eeuw.

Wanneer: elke zondag14.30 - 15.45 uur
arrangement toevoegen