Rondvaart Wiljo: arrangementen.

Arrangementen Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water

Bekijk de activiteiten van Sfeervol varen: verken vestingstad Heusden vanaf het water. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Pannkoek en pizza! Bewust smullen Vught »

01-12-19 - 31-12-21

HORECA OP FORT ISABELLA!

Meer dan een pannenkoek en pizza alleen, bewust lekker smullen. Kom en laat je inspireren. 

Pannkoek en Pizza combineert bewust lekker smullen met gezelligheid en inspiratie. Waar je s middags en s avonds geniet van een lekkere en verantwoorde pannenkoek of pizza en kinderen natuurlijk meer dan welkom zijn.

Bij Pannkoek worden de oud- Hollandse pannenkoek met stroop en spek gecombineerd met een meer bewust en gezonde leefstijl. 

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 16:00 uur tot 21:00 uur, zaterdag en zondag 12:00-21:00 
Reserveren? https://pannukoek.nl/direct-reserveren/

Expositie Nieuwegein »

19-11-16 - 31-12-21
Ontdek het verleden van het dorp Vreeswijk en zijn bewoners in het Vreeswijks museum. Naast fotos van het oude dorp en fotos van Vreeswijkers tijdens de uitoefening van hun beroep of van Vreeswijkers die in familie-verband poseren, wordt er veel aandacht besteed aan de economische bedrijvigheid in het dorp.
 
Onze collectie laat daarom meerdere zijden/facetten van het oude Vreeswijk zien: een buurtwinkeltje, een gezellig ouderwetse woonkeuken, de stuurhut van een sleepboot, de brandspuit, het loodzware duikerspak, de zandwinning en wat voor bodemschatten dat zoal opleverde, scheepsmodellen, de gereedschappen die in de scheepswerven en door de plaatselijke ambachtslieden werden gebruikt,  te veel om op te noemen. Met andere woorden, iets wat je gezien moet hebben!

De expositie toont de voortgang van de renovatiewerkzaamheden aan de Koninginnensluis en enkele unieke stukken van de sluis.
De fotos zijn gemaakt door sluiswachter Danil Klein en Mw. Olarud, amateur fotograaf.

Woensdag- en zondagmiddag:14.00 - 17.00 uur
Gesloten op feestdagen.
Het Vreeswijks museum is toegankelijk voor mindervaliden.

"Aan de Liberation route" Grave »

Grave
Tweedaags arrangement "aan de Liberation route"
Prijs 41,25 per persoon

De liberation route is een nieuwe toeristische attractie met informatie over de bevrijding tijdens de 2e wereldoorlog in de omgeving van operatie Market Garden.Diverse luisterkeien geven in u een indruk wat er op verschillende plaatsen langs de route in september 1944 gebeurd is.

Overnachten in ons hotel aan de liberation route en een bezoek aan het graafs Kazematten museum. Met tentoonstelling en informatie over de slag om de brug bij Grave. Het bij het hotel behorende woonhuis deed tijdens de bevrijding dienst als postkantoor voor de Engelsen. In het tegenover het hotel gelegen Jezueten klooster waren veel geallieerden ondergebracht. In de omgeving vindt u Oorlogsmuseum Overloon het Airborne museum en het Bevrijdingsmuseum Groesbeek die allen een bezoek meer dan waard zijn. 

Stadswandeling met gids Heusden »

23-12-19 - 31-12-21
Met een stadsgids op pad in Heusden Vesting op een door jouw gekozen tijdstip. Deze route voert onder meer langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. Onderweg vertelt de gids over de roerige historie van Heusden en wordt uitleg gegeven over het strategische belang van de vestingwerken. De wandeling is een aanrader voor mensen die genteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de mooie gevels. Geschikt voor families en als bedrijfsuitje. Stadswandelingen in het Engels, Duits en Frans behoren ook tot de mogelijkheden. De tijdsduur is minimaal 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

Naast bovenstaande wandeling zijn er ook diverse themawandelingen.

Vestingwerken: Deze wandeling loopt grotendeels over de vestingwallen. Oorlogen, garnizoenen en vestingstelsels komen uitgebreid aan de orde. Vereisten voor deelname: Goed ter been en stevige schoenen.

Gevelstenen: Tijdens deze wandeling worden de bekendste/ mooiste gevelstenen onder de aandacht gebracht.

Religie: Bij deze wandeling wordt de nadruk gelegd op wat nog zichtbaar is aan religie in de vesting.

Brocante- en antiekmarkt Heusden »

06-04-19 - 31-12-21
In Heusden..... Iedere eerste zaterdag van de maand van april tot en met december staan 60 top brocanteurs met de mooiste vondsten uit binnen- en buitenland op het Burchtplein. Van prachtig kristal tot stoer zink, hippe vintage, antiek en Franse paspoppen. Engels zilver en emaille. 

Voor 1,00 rijdt er een koets van de parkeerplaats Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid) naar het Burchtplein.

Arrangementen en Faciliteiten voor vergaderen Rijswijk »

01-01-21 - 31-12-21

Arrangementen

Wilt u  een leuk, cultureel bedrijfs- of familie uitje organiseren?
Zoekt u voor uw leerlingen een educatieve schoolexcursie?
Of bent u op zoek naar een ruimte voor een presentatie of vergadering?

Ook dan kunt u terecht op Bunkercomplex Park Overvoorde! Buiten de reguliere openstellingen kunnen arrangementen voor u op maat worden verzorgd eventueel in combinatie met een rondleiding en catering.

Tevens bieden wij in samenwerking met B&T events diverse activiteiten aan zoals b.v. een HAKA workshop of een Segway rit door het mooie park Overvoorde.

Voor meer info of het opmaken van een offerte kunt u contact opnemen met pr-overvoorde@museumbeschermingbevolking.nl.

Eva-Fiore Kovacovsky - Sequoia Grove Vijfhuizen »

08-04-18 - 31-12-21

Het Kunstfort verwelkomt deze lente de zwaarste boom van de wereld: de Sequoiadendron giganteum. Deze Californische mammoetboom werd naar Europa gebracht in de 19de eeuw, dezelfde eeuw waarin het Fort bij Vijfhuizen werd gebouwd als onderdeel van een magnifiek defensieplan, en ook de eeuw waarin de fotografie werd uitgevonden. Eva-Fiore Kovacovsky (Zwitserland, 1980) neemt dit als startpunt voor de tentoonstelling Sequioa Grove.

De monumentale genieloods, oorspronkelijk bedoeld voor de kanonnenopslag, wordt bewoond door de natuur. Een constellatie van tropische vruchten, bomen, nerven, planten en grassprieten kolonialiseert de ruimte. Maar of die planten en vruchten er echt zijn is de vraag: de kunstenaar belichtte de vruchten op doek, drukte de nerven af in gips en bracht de grassprieten over op papier. Er kwam geen manipulatie kwam aan te pas. Middenin het kunstmatige polderlandschap representeren de helderblauwe cyanotypien en biologerende lijnen een natuur die volmaakt is in zichzelf.

Een stadswandeling door de vesting Ravenstein »

23-12-19 - 31-12-21
Een stadswandeling door de Vestingstad Ravenstein

Onder leiding van een deskundige stadsgids van de Heemkundekring Land van Ravenstein kan een stadswandeling worden gemaakt door de Vestingstad Ravenstein. De stadswandeling leidt langs vele monumentale panden en historische bezienswaardigheden en duurt plm. anderhalf uur.

Groepswandeling
De datum en de tijd kan bij de cordinator Stadswandelingen, worden gereserveerd. Tevens kan men aangeven waar de speciale belangstelling naar uit gaat: de vestingwerken, de rijke kerkgeschiedenis van Ravenstein, de vele monumentale stadspanden en/of een bezoek aan het leerlooierijhuisje. Door de stadsgidsen wordt het programma hierop afgestemd.
Kosten: 3,50 per persoon met een minimum van 35,00.
Reserveren van een stadswandeling: telefoon: 06-36000252  of email: stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Individuele stadswandeling
Elke tweede zondag van de maand organiseert de Heemkundekring stadswandelingen waarbij individuele deelnemers of kleine groepjes zich kunnen aansluiten. Aanmelden om 11.00 uur bij het Toeristisch Informatiecentrum, gevestigd in Het Raadhuis, St. Luciastraat 2, Ravenstein. Kosten stadswandeling 4,00 p.p.

Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein

Sint Luciastraat 2
5371 AS Ravenstein
www.toerismeravenstein.nl
info@toerismeravenstein.nl
tel. 0486-411306
openingstijden tot 30 september, zomerperiode
di t/m vrij 10.00-16.30 uur
za en zo 11.00-16.00 uur

vanaf 1 oktober t/m 31 maart, herfst- en winterperiode
za en zo van 12.00 - 16.00 uur

Agenda augustus Ravenstein »

23-08-17 - 31-12-21

Vergaderen in Werk aan de Korte Uitweg Tull en 't Waal »

01-12-19 - 31-12-21

Werk aan de Korte Uitweg is een inspirerende omgeving waar u helemaal weg bent uit de hectiek van alle dag. De kracht van WKU is de bijzondere combinatie van moderne zakelijke faciliteiten op het gebied van vergaderen en kleine horeca in een fort, met buiten die mooie natuurlijke omgeving. Het geheel wordt gerund door mensen van Reinaerde. Deze mensen met een handicap zitten in een ontwikkeltraject. Zij hebben dagbesteding, of zijn bezig om hun weg (terug) te vinden in de maatschappij. 

U kunt zich aanmelden voor een groepsbezoek, een renie, familiedag, verjaardag, vergadering, bedrijfsuitje, lezing e.d.;

Rein Boverhuis: Rboverhuis@reinaerde.nl
tel.: 030-6342199 
zie ook de website www.fortwku.nl

Proeverij met rondleiding Vianen »

23-12-19 - 31-12-21
Fort Everdingen is de stoere thuishaven van brouwerij Duits&Lauret. Schuif aan bij de brouwers voor een bierproeverij met fortgerijpte (bier)kaas. Tijdens het proeven krijg je meer te weten over de bieren en het brouwproces. Voor groepen vanaf 8 personen is er, indien gewenst, ook een korte rondleiding over het terrein met fortbezichtiging. Stuur ons een mailtje: info@forteverdingen.com

Duits&Lauret wint Dutch Beer Challenge
Op woensdag 5 april 2017werden de winnaars bekend gemaakt van De Dutch Beer Challenge. Brouwerij Duits&Lauret, gevestigd op Fort Everdingen, ging er met twee prijzen vandoor. In de categorie "innovatie/speciaal" won de houtgerijpte Rook Dubbelbock van Duits&Lauret een gouden medaille. In de categorie "donker" won de brouwer zilver voor , een lekker volle, zware winterwarmer.

Mission Underground (Groepsuitje) Maastricht »

22-03-19 - 31-12-21 Mission Underground (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Actief teambuildingsprogramma / belevingsspel in een verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen. Een Limburgs uitje met een missie...

Stap terug in de tijd en kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband spannende missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Het labyrint van de ondergrondse, donkere gangen van de Kazematten vormen het decor. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Dus leer de gangen van de Kazematten te gebruiken, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Durf en fantasie vereist!

Goed om te weten:
Duur: 2,5 uur.
Prijs: 25,75 p.p. (Inclusief n consumptie)
Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 20 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 515,-

Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

Rondleiding door de Kristalfabriek Leerdam »

01-12-19 - 31-12-21
Tijdens deze rondleiding wandel je onder begeleiding van een gids door de eeuwenoude Kristalfabriek anno 1878. Omdat de glasblazers tijdens de Kerstvakantie niet aan het werk zijn, betreed je plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Je krijgt daarmee een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Kristalfabriek. Altijd al het servies van Willem-Alexander en Maxima willen bewonderen, een blaaspijp willen vasthouden of de grondstoffen van kristal willen zien? Reserveer dan snel een plekje!
Locatie: Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8 (terrein glasfabriek) te Leerdam
Datum & tijd: 24, 27, 28, 31 december van 14.00 tot 15.30 uur (gedurende kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten)
Prijs:   10,- p.p. incl. koffie/thee en set glazen.
Reserveren: Via 0345-636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.


BankGiro Loterij Fortenquiz IJmuiden »

08-04-20 - 31-12-21 BankGiro Loterij Fortenquiz 
Test je kennis met deBankGiro LoterijFortenquiz en leer alles over forten, vestingen en waterlinies! En maak bovendien kans op 4 gratis toegangskaarten voor AvontuurlijkForteiland IJmuiden. Hoeveel vragen weet jij goed te beantwoorden?
Naar de quiz...https://forten.nl/bankgiro-loterij-fortenquiz/

Dinner Tour IJmuiden »

29-09-20 - 31-12-21
Eindejaarsafsluiting nieuwe stijl
Als er n jaar vraagt om een propere afsluiting, is het 2020 wel. Het is het jaar waarin er van alles van ons werd gevraagd. Op privvlak, maar zeker ook zakelijk gezien. Massaal kropen we thuis achter de computer, gingen we van offline meetings naar online vergaderingen en moesten we onszelf (maar ook zeker elkaar) gemotiveerd zien te houden. Werken in het nieuwe normaal verdient dan ook een eindejaarsdiner 2.0. Trakteer je team op een trip naar Forteiland IJmuiden. Waar ruimte genoeg is om afstand te houden, terwijl je tot elkaar komt.

Walking Dinner maar dan anders
Het begint allemaal met een overtocht vanaf IJmuiden. Aan boord laat je het voorafgaande jaar van je afwaaien. Aangekomen op het Forteiland is er alle ruimte om het UNESCO Werelderfgoed te verkennen. In kleine groepjes verken je het fort. Onderweg kom je steeds andere collegas tegen. Elke ruimte biedt een andere ervaring. Je combineert een historische rondleiding met de nodige culinaire hoogtepunten. En altijd inclusief bijpassende dranken. Private dining dus. Zeker omdat je het hele eiland voor jezelf hebt.

Forteiland Dinner Tour
Een dinner expeditie door het historische Fort
Met smaken uit de zee, bos & duin en het verleden
Culinaire lekkernijen ter plaatse bereid door onze chef-kok, Dick Bos
Altijd met bijpassende dranken
Inclusief leuke intermezzos tegen
Perfect voor groepen tot 120 personen
Een avond je eigen eiland vlakbij Amsterdam

Meer dan alleen een diner
De Forteiland Dinner Tour is meer dan alleen maar eten. Tijdens de Dinner Tour zijn er ook enkele ludieke intermezzos zoals wijn-expeditie, historisch fortkennisspel, proefexpeditie en curling. Allemaal leuk om te doen en maken het diner tot een ware Fort experience.

Wat kost een Forteiland Dinner Tour?
Bootovertocht en bootsupport 9,50 p.p.
Warm welkom aan boord, glhwein, warme chocolademelk, gevulde speculaas 6,50 p.p.
Entree eiland 17,50 p.p.
5 gangen dinner tour + sweet finale 64,50,- p.p.
Intermezzo's 29,50 p.p.
Uitkoop alle consumpties (wijn, bier, fris, koffie, thee) 15,- p.p.
Bijdrage herstel Unesco wereld erfgoed 3,50 .p.p
Vraag vrijblijvend offerte aan, prijzen excl. btw

Historische rondleiding op publieksdag IJmuiden »

04-04-21 - 31-12-21 Een bezoekje aan Forteiland IJmuiden begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen.

Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willlem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantikwall.

Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Ontdekt u het fort liever zelf, zonder gids, dat kan ook. Overal in en om het fort bevinden zich QR codes. Scan de code en u krijgt op de smartphone of eigen meegebrachte tablet alle informatie over de ruimte waar u zicht bevindt, in zowel beeld als geluid.

Kosten en vaartijden
Voor 14,50 is inclusief:
-De overtocht van en naar het eiland
- Toegang tot de QR codes
* Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom

De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15

De vaartijden op de woensdag zijn: Heenvaart: 12:45 Retourvaart: 15:15

Boek vooraf je tickets online.

arrangement toevoegen