Fort de Roovere - GESLOTEN: arrangementen.

Arrangementen Fort de Roovere - GESLOTEN

Bekijk de activiteiten van Fort de Roovere - GESLOTEN. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Rondleiding ' t Ravelijn Bergen op Zoom »

12-05-19 - 31-12-22
Laat je rondleiden over het onlangs geheel gerestaureerde Ravelijn Op den Zoom. Een van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom. De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn leiden gidsen van SBM je rond over dit vijfhoekig eilandje en bezoek je ook de kazematten. 

In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen, de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan. 

Wandelingen starten bij de entree van de burg aan de Korneel Slootmanslaan. Het Ravelijn is beperkt toegankelijk voor minder validen; de kazematten zijn niet toegankelijk voor rolstoelers, mensen met een rollators of met een buggy.

Diverse zondagen
Vanaf zondag 12 mei 2019 tot en met zondag 27 oktober 2019 van 13.30 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.00 uur.

Stadswandeling door Bergen op Zoom Bergen op Zoom »

31-08-21 - 30-10-22 Vanaf de gezellige Grote Markt wandel je z de rijke en woelige geschiedenis binnen van de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Een ervaren gids neemt je mee op ontdekkingstocht langs bekende, maar vooral onbekende plekjes en brengt de historie tot leven met talloze anekdotes over hoe de Bergenaren door de eeuwen heen hun stad maakten tot wat ze nu is.

Belangrijk! Vooraf reserveren is verplicht. Dinsdag t/m vrijdag mogelijk tot 2 uur voor aanvang.

Wanneer: elke woensdag, zaterdag en zondag om 14:00 uur

Startpunt: vr het Oude Stadhuis op de Grote Markt in Bergen op Zoom

Vestingarrangement Bergen op Zoom/Willemstad Steenbergen »

Steenbergen Willemstad Graag nodigen wij je uit om te komen genieten van de schoonheid en charme van Willemstad en Bergen op Zoom op n dag. Deze vestingsteden hebben een eigen historie en daarmee eigen verhalen. Kom en ervaar dit verleden. Dit arrangement duurt 6,5 uur, inclusief de reistijden.

Programma:

10.00 uur Ontvangst met koffie en appelgebak in restaurant Het Wapen van Willemstad in vestingstad Willemstad
10.30 12.00 uur Stadswandeling in de stad van Willem van Oranje met een bezoek aan het Mauritshuis
12.00 12.30 uur Je reist, op eigen gelegenheid, van Willemstad naar boerderij Arcadia te Steenbergen
12.30 14.00 uur Streekgerechtenlunch in boerderij "Arcadia". Na de lunch kun je al wandelend de walnotenboomgaard en beeldentuin verkennen
14.00 14.30 uur Je reist, op eigen gelegenheid, van boerderij Arcadia naar Bergen op Zoom
14.30 16.30 uur Aankomst in vestingstad Bergen op Zoom. Stadswandeling met een bezoek aan de Gevangenpoort en stadspaleis Het Markiezenhof
16.30 uur Einde programma

Aantal Personen: minimaal 15

Stadsstenen Speurtocht door Bergen op Zoom Bergen op Zoom »

30-08-21 - 31-12-22 Met het gezin de stad in? Kom dan even langs de VVV voor de Stadsstenen Familie Speurtocht en ontdek op een leuke manier de bijzondere plekjes van de stad. De Stadsstenen Speurtocht bestaat uit een routebeschrijving en een opdrachtkaart met grappige doe-, denk-, en zoekopdrachten. De route loopt dwars door het centrum van Bergen op Zoom, dus je komt ook langs alle leuke winkeltjes, speelfonteinen, terrassen n twee ijssalons! Uiteraard kun je ook de monumenten bewonderen, die je herkent aan de Stadsstenenbordjes. Na het lopen van de route en het beantwoorden van de vragen, ontvangen de kinderen bij VVV Brabantse Wal nog een leuk presentje.

Rondleiding Verborgen Vesting Bergen op Zoom »

01-09-21 - 30-10-22

Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom. Onder de grond ontvouwt zich op meerdere projectieschermen het verhaal van de groei van Bergen op Zoom als handels- en garnizoenstad tot de belangrijke vestingstad die het was rond 1700. Vestingbouwkundige Menno van Coehoorn, tevens geestelijk vader van de Zuiderwaterlinie, bouwt hier zijn meesterwerk: La Pucelle (De Maagd), een vestingwerk dat maar liefst 5x groter is dan de stad Bergen op Zoom zelf! Klaar voor elke aanval.  Bezoekers maken kennis met onder andere een traptoren, ondergrondse galerijen en kruitkamers. 

Prachtige oude prenten zijn levensgroot te zien, oud kaartmateriaal wordt ontsloten en animaties maken de geschiedenis hedendaags. In combinatie met een soundscape en lichtshow, maar ook door de interactie met de gids, komen de oude vestingmuren tot leven. Deze multimediale presentatie is door de gelaagde opzet geschikt voor alle leeftijden en kennisachtergronden. De gemeente Bergen op Zoom heeft met deze presentatie weer een stap gezet naar het meer beleefbaar maken van de geschiedenis van Bergen op Zoom.

Belangrijk! Vooraf reserveren is verplicht. Mogelijk tot 2 uur voor aanvang.

Wanneer: elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13:30 uur en 15:00 uur

Startpunt: Stationshal in Bergen op Zoom

Rondleiding Ravelijn Bergen op Zoom »

10-06-22 - 30-10-22
Het vernuftige stelsel van stadswallen, bastions, ravelijnen en lunetten dat Menno van Coehoorn in Bergen op Zoom realiseerde, zijn zonder meer te beschouwen als de kroon op het werk van deze vermaarde vestingbouwer. Als n van de grenssteden tussen de Republiek en de Spaanse (later Oostenrijkse) Nederlanden, moest Bergen op Zoom dan ook goed verdedigd worden. Alleen in 1747 lukte dit uiteindelijk niet en viel de maagdelijke stad ten prooi aan Franse troepen. Het Ravelijn Op den Zoom herinnert heden ten dage nog altijd aan die tijd. Het lag als een vooruitgeschoven post in de buitengracht van de vesting. Je kunt er een adembenemend kijkje nemen in de ondergrondse, bomvrije kazematten of over een drijvende brug in het Pielekeswater naar de oorspronkelijke toegangspoort wandelen. Het Ravelijn gaat een nieuwe toekomst tegemoet als evenementenlocatie, waarvoor in de wal een speciale kiosk is aangebracht.

Belangrijk! Vooraf reserveren is verplicht. Mogelijk tot 2 uur voor aanvang.

Wanneer: elke zondag om 13:30 en 15:00 uur

Startpunt: brug aan de Korneel Slootmanslaan

arrangement toevoegen