Bezienswaardigheden Noord-Brabant

bezienswaardigheden in Noord-Brabant (64)

Voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

tilburg, Noord-Brabant  -  Vind je weg door het enorme kunstdoolhof van Doloris. Hier waan je je in een hele andere, surrealistische wereld. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze gangetjes en wandel een schilderij binnen. Uniek in de wereld!

elke dag geopend 

Kasteel Dussen

dussen, Noord-Brabant  -  Ervaar de romantiek van de Middeleeuwen en bezoek een rondleiding in Kasteel Dussen. Voor kinderen zijn er in dit kleine kasteeltje uit 1331 speciale rondleidingen.

open op zondag 

Rondvaart door Den Bosch met Rederij Wolthuis

den bosch, Noord-Brabant  -  Vaar over de Dieze en geniet vanaf het water van het authentieke centrum van Den Bosch. De nostalgische rondvaartboot 'Ouwe Dirk' past helemaal in deze historische context. De tocht gaat langs de citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum.

geopend, 's maandags gesloten 

Kasteel Heeswijk

heeswijk-dinther, Noord-Brabant  -  Een fascinerend stukje Brabantse geschiedenis op een prachtige plek: het imposante Kasteel Heeswijk.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Herfstvakantie in het Openluchtmuseum

Gummaruskerk Wagenberg

wagenberg, Noord-Brabant  -  De Gummaruskerk in Wagenberg is een stukje historie in eigen land. De prachtige kruisbasiliek stamt uit 1903-1904.

elke dag geopend 

Philips Fruittuin

eindhoven, Noord-Brabant  -  De Philips Fruittuin is een groene plek dicht tussen de stad Eindhoven en natuurgebied Het Groene Woud. Doe een speurtocht door de tuin, eet een pannenkoek of bezoek de landwinkel met streekproducten.

's maandags gesloten 

Rondvaart Heusden met rederij Wolthuis

den bosch, Noord-Brabant  -  Stap aan boord en laat je varen over de Maas naar het vestingstadje Heusden. Rederij Wolthuis verzorgt een dagtocht in een luxe rondvaartboot. Naast een bezoek aan het stadje geniet je onderweg volop van mooie Maasdorpjes en glooiende oevers.

geopend, open op zondag, donderdag en zaterdag 

Historische vaartocht door de grachten van Den Bosch

den bosch, Noord-Brabant  -  Maak een rondvaart op de betoverende Binnendieze en ontdek de mooiste plekjes van Den Bosch. Vaar onder gebouwen door en passeer de smalle Kruisbroedershekel. Pas op dat je je hoofd niet stoot!

geopend, elke dag geopend 

Bezoekerscentrum De Kraaijenberg

bergen op zoom, Noord-Brabant  -  Ontdek de Brabantse Wal en het natuurgebied de Markiezaat vanuit bezoekerscentrum de Kraaijenberg. Het centrum zelf heeft regelmatig wisselende exposities over de planten en dieren die leven in de Markiezaat, een zoetwater-moerasgebied.

open op zondag - soms geopend op woensdag 

Jan Paagman Sterrenwacht

asten, Noord-Brabant  -  Bekijk de planeten, nevels en andere interessante objecten in het oneindige universum tijdens een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht. Bij ieder volgend bezoek zijn weer nieuwe dingen te zien!

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Doe een dagje Asten

asten, Noord-Brabant  -  Maak een mooie fietstocht of wandeling door het prachtige Asten en geniet daarna van een goed gevulde koffietafel of een gezellig diner bij Eetcafé Jan van Hoek.

elke dag geopend 

Korenmolen Nooit Gedagt

woudrichem, Noord-Brabant  -  Korenmolen Nooit Gedagt is de enige achtkante stenen stellingmolen in Nederland. Nog elke dag is de molen in bedrijf. In de bijbehorende molenwinkel koop je allerlei lekkers.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Win een middag in het Royal Delft Kinderatelier voor je kids

prijsvraag Met Het Kinderatelier ervaren kinderen Royal Delft zoals niemand anders dat doet! Ze gaan op ontdekkingstocht door het museum, gieten zelf klei in de fabriek én schilderen hun eigen Delfts Blauwe tegel met behulp van de begeleiders van Royal Delft. Het kinderatelier is ideaal voor een...

UITagenda Noord-Brabant bezienswaardigheden

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Bezienswaardigheden Noord-Brabant UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

donderdag

22 oktober 2020Zwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de Biesboschdonderdag 22 oktober 2020

vrijdag

23 oktober 2020Zwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschVollemaanwandeling Sint AnthonisZwerftocht door de Biesboschvrijdag 23 oktober 2020

zaterdag

24 oktober 2020Zwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschVollemaanwandeling Sint AnthonisZwerftocht door de Biesboschzaterdag 24 oktober 2020

zondag

25 oktober 2020Zwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschVollemaanwandeling Sint AnthonisZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de Biesboschzondag 25 oktober 2020

maandag

26 oktober 2020Vollemaanwandeling Sint AnthonisZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschNachtwachter in de Loonse en Drunense Duinen - vanaf 6 jaarmaandag 26 oktober 2020

dinsdag

27 oktober 2020Vollemaanwandeling Sint AnthonisZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschZwerftocht door de BiesboschNachtwachter in de Loonse en Drunense Duinen - vanaf 6 jaardinsdag 27 oktober 2020