Beoordelingen De Oliemeulen Zoo

Droevig
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 14-2-2017

Datum beoordeling: 16 februari 2017

Reisgezelschap: gezin

Getriggerd door alle lovende recensies zijn we naar dit park gegaan. Met buikpijn rond gelopen : roofvogels aan een lijntje, kat-achtigen in een klein hok, eekhoorns hysterisch rennend opgesloten in een smal hok, kaaimannen in een kleine bak. Anno 2017 vind ik dit niet meer kunnen. Insecten afdeling binnen origineel en interessant. Vriendelijk personeel.

Beoordeling gegeven door O. S Gorter .

Erg leuk park. Zeker een aanrader. Personeel doet
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Vrijdag 6 januari 2017

Datum beoordeling: 6 januari 2017

Reisgezelschap: gezin

Erg leuk park. Niet te groot maar zeker de moeite waard. Wij zijn ongeveer 3 uurtjes in het park geweest.

Beoordeling gegeven door N.N..

middelmatig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5-08-2015

Datum beoordeling: 6 augustus 2015

Reisgezelschap: met partner

buiten kan het wel wat schoner en de roofvogelshow was niet goed: twee uiltjs en een zwarte gier. Meer gericht op binnen, jammer.

Beoordeling gegeven door m.mol.

gewweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 mei 2014

Datum beoordeling: 6 mei 2014

Reisgezelschap: met partner

Omdat het zo'n heerlijke uit de hand gelopen hobby was

Beoordeling gegeven door 8.

verrassend interessant en leuk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20-2-2014

Datum beoordeling: 21 februari 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mijn kinderen (8 en 12 jaar) vonden deze wat kleinere dierentuin leuker dan een gewone dierentuin. Een groot deel is binnen dus bij slecht weer kan je hier prima naar toe.

Beoordeling gegeven door R.Anker.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 8-8-1013

Datum beoordeling: 8 augustus 2013

Reisgezelschap: met partner

Van te voren gebeld of er een vogeldemostratie was en ja deze was er om 12:15 en om 13:15 wat ze via de telefoon door hadden gegeven. Bij aankomst bleek die van 13:15 er helemaal er niet te zijn maar om 15:15. De aandacht van de verzorgers gaat veel naar de reptielen en de kikkers. Maar de dieren die buiten zitten laten de verzorgers een aantal punten vallen. Je ziet ook dat het er binnen helemaal is aangekleed al kun je op sommige punten vinden dat de verhouding van de verblijven niet altijd klopt. Maar de combinatie buiten van dwergflamingo's, ara's en doodshoofdaapjes is juist wat bij mij vragen op roept. Voor de rest zijn de waterbakken van de dieren die buiten zitten al een tijdje niet schoongemaakt. Een kleine moeite als je het water ververst om ook de waterbakken schoon te maken. Bij kroonkraanvogel een ijzeren bak voor water 1x de vogel erop staan en hij is om gevallen niet echt heel erg prettig met de warme dagen van de afgelopen week. En van sommige waterbakken is de vraag of ze vers water hebben gekregen een vieze laag erover is niet van een dag. Doordat ze bij ons de verkeerde tijden hebben doorgegeven van de demonstratie hebben wij de alleen de laatste vogel gezien met de valkenier. Deze man loopt een demonstratie te geven waarin hij kippenkuikens in zijn handen heeft en vervolgens komt die je eten brengen op het terras niet bepaald goeie hygiëne. Vandaar mijn lage cijfer.

Beoordeling gegeven door Leonie.

Leuk, gezellig en leerzaam uitje!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-05-2013

Datum beoordeling: 25 mei 2013

Reisgezelschap: met partner

Eens wat anders dan een 'gewone' dierentuin, erg interessant en leerzaam, leuke presentaties over verschillende dieren! Gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten. Gezellige sfeer en vriendelijk, enthousiast personeel. Was een hele geslaagde middag.

Beoordeling gegeven door A. Rutten.

kindvriendelijk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3-11-12

Datum beoordeling: 3 november 2012

Reisgezelschap: met partner

Met ons slechtziende achterneefje een supermidag gehad. Niets was de mensen teveel om hem extra uitleg en aaien, vasthouden enz. te geven . Zoveel liefde voor dier en (gehandicapt) kind : niets dan lof !!!!! Bedankt . Het terrein mag wel een opknapbeurt, maar er wordt aan gewerkt.

Beoordeling gegeven door fam. Lodewijk.

Compact maar sfeervol dierenpark
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: Dinsdag 31 juli 2012

Datum beoordeling: 31 juli 2012

Reisgezelschap: gezin

Bij binnenkomst van het dierenpark valt ons meteen de gemoedelijke sfeer op. Vriendelijk personeel. Zowel de presentatie van de roofvogelshow als de presentatie van de wurgslang en vogelspin zeer leuk gebracht. Leerzaam maar met de nodige humor voor jong en oud!

Beoordeling gegeven door Mevr. Hompes-Beljaars.

leuk ten kosten van.
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 30-07-2011

Datum beoordeling: 30 augustus 2011

Reisgezelschap: met een groep

binnen is het allemaal prima verzorgd en de reptielen hebben naar mijn kennis voldoende ruimte en verzorging. ook leuk dat er veel info word gegeven over de slangen en spinnen. wat wel minder was waren de roofvogels die een relatief klein verblijf hadden. er was ook een veld waar een paar uilen een zee arend en een gier op stok zaten met een elastiek om hun poot. een van de uilen probeerde telkens weer ter vergeefs weg te vliegen wat natuurlijk niet lukte. ook de ara's en amazone papegaaien zaten niet goed in hun veren wat op stress duidt. ook waren er 2 kooien met kat-achtige beide ijsberend en duidelijk gestrest. 1 van de kooien zit langs een redelijk drukke weg wat de gemoedstoestand niet verbeterde. mijn advies voor bezoekers is kijk eens binnen rond (genoeg te zien) en laat het buitenveblijf maar zitten. aan de oliemeulen zelf zou ik verzoeken de kat-achtige weg te doen naar een dierentuin die wel de ruimte er voor heeft

Beoordeling gegeven door Daan van roosmalen.

WOW !
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Mei 2011

Datum beoordeling: 18 augustus 2011

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Overzichtelijk, maar wel heel veel te zien.We hebben een vogelspin en een slang vastgehouden en oooooooh dat is goed voor het zelfvertrouwen!!

Beoordeling gegeven door E.Engelen.

Erg leuk!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12 juni 2011

Datum beoordeling: 13 juni 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wij zijn gisteren naar de Oliemeulen geweest. De laatste keer miste onze zoon de reptielen in een groter dierenpark vandaar dat ik aan het googlen ben geweest en zo kwam ik op internet de Oliemeulen tegen. We hebben er een hele leuke tijd gehad, eerst alle dieren binnen bekeken en toen naar buiten. Het was heerlijk weer en dan is het ook lekker toeven buiten op het terras terwijl onze zoon lekker aan het spelen was op het speeltoestel. Daarna naar boven voor de spin- en slangdemonstratie, dit werd erg leuk en enthousiast verteld en ze natuurlijk ook even vastgehouden. Wat later was er buiten ook nog de vogeldemonstratie. Ook die werd weer met hetzelfde enthousiasme en de Tilburgse humor gebracht. Al met al een erg leuk uitje!

Beoordeling gegeven door Ilse.

klein maar spenend
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: zomer 2010

Datum beoordeling: 30 november 2010

klein park tusende huizen datis alemaal minder maar een paar moie dieren

Beoordeling gegeven door anoniem.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 31-10-2009

Datum beoordeling: 2 november 2009

Zeer educatieve bijzondere dierenpark aan de rand van Tilburg. Onze zoon Max van 4 heeft ruim 2 en een half uur vol bewondering door de dierentuin gestruind, diverse activiteiten gedaan en als klap op de vuurpijl, een geweldige roofvogelshow mogen bekijken! Het in de nek laten bungelen van de slang en het op de hand nemen van de vogelspin was hem net te , dus daar mocht papa van genieten! Een "high five" tussen de vogelspin en Max kon er toch nog van af...een hele overwinning voor een manneke van 4!

Beoordeling gegeven door Hans Zoer.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 09-10-2009

Datum beoordeling: 10 oktober 2009

Geweldige, met veel humor gebrachte uitleg. Aansprekend voor kinderen èn volwassenen. Ook de uitleg bij de vogelshow verdient een 9, want ja niets is perfect, toch. En dat voor een groep van 75 groep 6ers. Châpeau. Het personeel komt enthousiast over over wat er in de Oliemeulen getoond wordt.

Beoordeling gegeven door Nelleke Okkerse.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juli 2007

Datum beoordeling: 6 oktober 2009

Wat een mooi reptielenpark met veel kleine bijzondere reptielen, vleerhonden, slangen, spinnen en niet te vergeten de roofvogelshow. Er werden 2 informatie voorstellingen gegeven. Een over de rattenslang en een over de vogelspin. Hierin hebben we onze oren en ogen goed de kost gegeven en genoten van de informatie, welke op een hele fijne manier (met een grap hier en daar) gegeven werd. We mochten de kleine slang (geen idee of deze een naam had) en spin (Kriebeltje) zelfs vasthouden, ge-wel-dig, wat een mooie ervaring was dat! Door omstandigheden zin we niet in de gelegenheid geweest de Oliemeulen nogmaals te bezoeken, maar we denken terug aan een geweldige mooie dag!

Beoordeling gegeven door J. Vestjens.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23 augustus 2009

Datum beoordeling: 23 augustus 2009

De oliemeulen had er veel van gehoord, en nu eindelijk geweest...helemaal geweldig,net iets anders als een gewone dierentuin!.waar wij ook vaak naartoe gaan,maar ik sta er nog vante kijke hoe dat wij mensen ,zo´n mooie dierenwereld heeft,ik bedoel? blauwe en geel met zwarte kikkers?? prachtig! en mn angst voor spinnen dacht ik nu kwijd te zijn maar helaas.. nee ,ik heb wel toegelaten een vogelspin over mn hande te late lope, ik was helemaal onder de indruk,en ja het is een hele intressant park voor mn kinderen en die zijn al vaak geweest! en nu mn jongste ook een vogelspin vast gehoude!.. maar ik vin het echt een heel mooi park en je word zeer op t feit gedrukt dat we t idee krijge om zulke mooie prachtige beesten op den duur niet meer kunnen zien..reptielenhuis helemaal echt de moeite waard.. en je krijg een mooigevoel bij dat park omdat tr zoveel unieke beesten zitten,en beesten dat je dscht die kunnen niet bestaan! top dagje Gr

Beoordeling gegeven door lilian van dorssen.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: april 2009

Datum beoordeling: 13 juli 2009

In een oude molen zijn er zowel beneden als boven terrariums met dieren als slangen/ salamanders/ kikkers, en zelfs zeer grote vliegende honden daar zit geen glas tussen en die dieren vliegen s'nachts in de molen rond. Dan hebben ze ook nog een buitenpark waarin kleine roofdieren al Ocelotten (katachtigen) stonden net Cheeta's maar dan kleiner. Ook hadden ze verschillende soorten apen, zelfs krokodillen, en flamingo's. Bovenin de molen hadden ze een demonstratie met slangen en spinnen waarover ze veel wistten te vertellen en die heel het plubliek ook omstebeurtten mochtten vasthouden en foto's van maken, hun gingen met de dieren langs. Het is klein, maar erg gevarieerd, en vriendelijke medewerkers met humor die je veel weten te vertellen. Erg goedkoop voor 2 volwassenen waren we 17 euro kwijt, en geen parkeerkostten! Bij het barretje waren verschillende drankjes en snacks te koop en ook dat was nit duur.

Beoordeling gegeven door Ruinard.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 mei 2009

Datum beoordeling: 2 juli 2009

Ik ben Joris, en ik wil graag iets vertellen over Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg. Ik hoop dat ik kaartjes kan winnen voor Walibi, want ik vind die achtbanen van Walibi de leukste achtbanen die ik ken. Ik ben met mijn mama naar de Oliemeulen geweest. Dat was zo leuk. Mijn mama dacht dat er alleen maar wat kleine reptielen en zo te zien waren, maar we zagen zelfs hele grote krokodillen. Ze hebben er hele schattige kleine aapjes, en de spinnen en slangen show was ook heel leuk, want aan het eind mocht ik een spin op mijn hand houden, een echte grote vogelspin, en een slang om mijn nek. Dat lijkt eng, maar het is niet eng hoor! De roofvogelshow was ook heel leuk, want de vogels vlogen zo over je hoofd naar een andere oppasser, je kon ze heel goed zien, van heel dichtbij, zonder hek of kooi. En de vliegende honden kon je bijna aanraken, dat mocht niet, maar er zat geen glas voor, dus je kon ze heel erg goed zien, ze hadden net eten gehad, en waren lekker aan het knabbelen. Je kan er binnen vanalles zien, ook grote leguanen en zo, maar buiten is het ook heel leuk, want ze hebben allemaal kleine paadjes met struiken en bomen gemaakt en een bruggetje met water enzo, dus het is net alsof je soms door een bos loopt, terwijl het midden in de stad ligt. Het is niet zo heel groot, maar er is zoveel te zien, dat je er wel 5 uur kunt door brengen. En de frietjes zijn er ook lekker! Mijn mama was zo verbaasd over het leuke dierenpark dat ze er nog wel een keertje met mij heen wil. Dit was mijn verhaal over de Oliemeulen. Groetjes van Joris.

Beoordeling gegeven door Joris Vermeulen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: oktober 2008

Datum beoordeling: 28 december 2008

Gezellige gemoedelijke omgeving. Goed betaalbaar. Boeiende samenstelling van diersoorten. Leuke info door het personeel over de roofvogels, slangen en spinnen.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 1 2008

Datum beoordeling: 15 november 2008

De Oliemeulen is een zeer leerzam en leuk park met verschillende demonstratie's van slangen, spinnen en roofvogels.Altijd open ook in de wintermaanden. Moet je echt 'n keer naar toe.

Beoordeling gegeven door Corry van berkel.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 31 augustus 2008

Datum beoordeling: 30 september 2008

Klein, maar fijn! Binnen hebben we de reptielen bekeken. Was wel leuk, maar we hadden het eigenlijk zo gezien. Buiten was er een mooi wandelgedeelte met zoogdieren & vogels. Mooi begroeid, fijn om doorheen te lopen. Er was een leuk speelgedeelte voor de kinderen. Op dat moment was er ook een reptielenbeurs. Het was druk en gezellig!

Beoordeling gegeven door Wendy van Kroonenburg.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 7.9.2008

Datum beoordeling: 20 september 2008

Een geweldige overzichtelijke dierentuin.In alle opzichten hartelijke ontvangst.Roofvogelshow en uitleg aan kinderen en volw. over dieren.vogelspinnen slangen enz.Ook als het buiten geen mooi weer.Dan binnen Men kan alles duidelijk aan de kinderen vertellen, want bij elke vitrine is er een duidelijk verhaal over de dieren.Echt heel byzonder. Aan te bevelen voor kinderen vanaf 4 a 5 JAAR. Nog een klein speeltuintje. Echt super !!!!!!!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 juli

Datum beoordeling: 26 juli 2008

dat er in zon kleine ruimte nog zoveel dieren zitten en dat ze je spinnen en slangen vast laten houden en de vogel show die ze geven

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2006

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: voorjaar 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Heel leuk en leerzaam dierenpark. De kinderen vonden het geweldig en spannend dat je dieren als een vogelspin en een slang op je hand en in je nek mag houden. Er was ook een leuk showtje met roofvogels. De grote schildpadden waren ook grappig.

Beoordeling gegeven door M Jardel.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: september 2007

Datum beoordeling: 26 februari 2008

kleinschalig dierenpark. Wel heel leuk en leerzaam. Voor kinderen is het extra leuk, want je mag zelfs een slang om je nek hebben en een vogelspin op je hand. Hierdoor is de betrokkenheid erg groot. Ook erg betaalbaar!

Beoordeling gegeven door marieke van der pas.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juli 2006

Datum beoordeling: 24 februari 2008

Een leuke, kleine dierentuin, waar we een middagje lekker vertoefd hebben. Een middagje is genoeg, en heb je alles gezien. We troffen mooi weer, dus konden lekker buiten koffie drinken. Daarna kon je in de zelfde straat skelters huren en na afloop lekker een pannekoek gegeten in het pannekoekrestaurant naast het dierenpark, waar de kinderen verwent werden met een knuffel bij de pannekoek.

Beoordeling gegeven door N.N..

Datum beoordeling: 24 april 2007

Ik vond het hier super, en ik ben niet zo bang meer voor spinnen. De kinderen en oma vonden het ook erg leuk

Beoordeling gegeven door Baremans.