Beoordelingen Drents Museum Assen

Mooi museum
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 25 maart 2019

Datum beoordeling: 26 maart 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Prachtige tentoonstelling over de Nubiers. Wel heel erg jammer dat er geen audiotour is. Er staan lappen tekst op de muren en bij de vitrines. Het is fijner om dat te horen tijdens het kijken. De rest van het museum is ook zeer de moeite waard. De afd. archeologie, het meisje van Yde en het poppenhuis, we hebben er van genoten.

Beoordeling gegeven door Anne.

Geweldige expositie
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Eind september

Datum beoordeling: 30 december 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Prachtig gebouw, veel te zien. Je kunt er uren rondlopen. Restaurant was prima

Beoordeling gegeven door Ajj Hegeman.

Top gouds kleurrijk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 8 november

Datum beoordeling: 30 november 2018

Reisgezelschap: met partner

Prachtige tentoonstelling keramuek en glas van 7000 jaar oud Ongelooflijk

Beoordeling gegeven door Annemieke.

Jammer
1 11111

Bezoekdatum: 23-5-2018

Datum beoordeling: 24 mei 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Prachtig gebouw in een mooie stad. We bezochten de tentoonstelling "American Dream" en bekeken ook al het andere werk. Fantastisch. Daarom zeer teleurstellend dat tijdens het bekijken van de video-voorstelling bleek dat er in de zustertentoonstelling in Emden werk hing waarin Trump verwrongen en verminkt en Hilary Clinton als nobele keizerin werd afgebeeld. GEEN LINKSE PROPAGANDA IN DE MUSEA. Ook niet onder het mom van "kunst".

Beoordeling gegeven door Ed Jussen.

prachtige Russische schilderijen
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 maart 2017

Datum beoordeling: 9 maart 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Een prachtige tentoonstelling van Russische schilders vergelijkbaar met de nachtwacht!

Beoordeling gegeven door Hanneke.

Allure
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25 januari 2012

Datum beoordeling: 25 januari 2012

Reisgezelschap: met partner

Het prachtig verbouwde museum heeft nu echt internationale allure gekregen. Indrukwekkende nieuwe museumvleugel en goed verzorgde presentaties. Boeiende Chinatentoonstelling en er komen nog meer grote tentoonstellingen. Hierna Vikingen, dan Socialistisch Realisme en in 2013 de Dode Zee-rollen! Ik kom zeker gauw weer terug. Ook voor de lekkere hapjes in het museumcafe. Voor iedereen een aanrader. Straks ook voor kinderen want er komt een speciaal kindermuseum

Beoordeling gegeven door Ellen.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 januari 2012

Datum beoordeling: 24 januari 2012

Reisgezelschap: gezin

Prachtig museum in een prachtig gebouw! Leuke tentoonstelling over China gezien, maar kijk tevens uit naar Vikingen en Dode Zeerollen

Beoordeling gegeven door Gerard.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: mei 2009

Datum beoordeling: 2 juli 2009

Het museum was voor mij niet echt interessant. Archeologie interesseert mij niet zoveel. de tijdelijk tentoonstelling was heel leuk. de uitleg van de schilderijen was goed verzorgd.

Beoordeling gegeven door mevr. kuiper-vd meulen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2008

Datum beoordeling: 16 november 2008

museum in assen taracotta figuren uit china. ECHT GEWELDIG OM ZE VAN ZO DICHTBIJ TE KUNNEN BEWONDEREN.

Beoordeling gegeven door ploni kooistra.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 20 oktober 2008

Prachtige tentoonstelling van het Terra Cotta museum uit Xian, erg van genoten. Vorig jaar nog in Xian het museum bezocht.

Beoordeling gegeven door J. von Weyhrother.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-05-2008

Datum beoordeling: 14 september 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door jhhamoen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 19-7'08

Datum beoordeling: 26 juli 2008

Zeer interessant, te zien hoe de vroegere keizers hun hele verblijf ondergronds nabouwden, om na hun dood "verder te leven".

Beoordeling gegeven door Lenie Dirckx.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27 juni '08

Datum beoordeling: 6 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Oda van Steenhoven.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29 -06-2008

Datum beoordeling: 29 juni 2008

indrukwekkend en prachtig en mistiek getoond.

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: maart 2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22-06-08

Datum beoordeling: 28 juni 2008

zie zojuist verstuurde email van het drents musem over het terracotta leger van xi-an. Een boeiende middag gehad.

Beoordeling gegeven door marga van der schaaf.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22 juni 2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

We gingen er heen om een kijkje te nemen bij de tentoonstelling van het terracotta leger van Xi-an. Daar hebben we van genoten. Ook de rest van het museum doorgelopen en ontdekten dat ook hier het meisje van Yde tentoongesteld was. Bij een regenbui buiten bleek het binnen ook te regenen op één plek. Terwijl het toch absoluut geen verwaarloosde indruk maakt. Maar dat deed aan onze slotindruk niet af; een geslaagde middag.

Beoordeling gegeven door marga.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: februari 2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

expo over het Chinese leger

Beoordeling gegeven door J. Veerman.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 april 2008.

Datum beoordeling: 21 juni 2008

een fantastische dag in het Drents museum tijdens de tentoonstelling China Go On. Een aanrader voordiegene die er nog niet geweest is.Niet alleen de tentoonstelling verdient een 8, maar ook de catering. Daarnaast de catering in de omgeving van het museum, waar vele terrasjes uitnodigend zijn. Op de wijze kunt u een heerlijk dagje Assen beleven.Jammer genoeg kon ikzelf niet naar boven i.v.m. mobiliteit.(geen lift). Met genoegen kijk ik terug op dit bezoek.

Beoordeling gegeven door J.Schorer-den Hollander.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 23 mei 2008

Datum beoordeling: 25 mei 2008

Geweldig wat een ervaring om deze terracotta beelden van zo dicht bij te mogen zien. Een aanrader!

Beoordeling gegeven door Willy Salemink.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5-5-2008

Datum beoordeling: 5 mei 2008

Geweldig, dat een stuk geschiedenis uit China te zien is in Assen. Zeer indrukwekkend.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: Pasen 2008

Datum beoordeling: 3 mei 2008

De expositie Go China is echt betoverend mooi. De locatie is tevens passend. Zeker nu het jaar is van de Olympische Spelen heeft het Drents Museum een schat naar binnen gehaald. Nooit gedacht dat Chinezen van die impossante terracotta beelden maakten.

Beoordeling gegeven door Erwin Cozijnsen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 19-02-2008

Datum beoordeling: 29 maart 2008

Hartstikke leuk om daar eens te zijn, heel apart om de tentoonstelling van go china te bezichtigen verder is het ook leuk om iets van Drenthe af te weten opgravingen en dergelijke. Het is echt aan te bevelen om daar naar toe te gaan helemaal ideaal als je in een huisje van Landal Green park zit in Aalden.

Beoordeling gegeven door G.A. Tamminga.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-02-2008

Datum beoordeling: 16 maart 2008

Drents museum in Assen; de China tentoonstelling. Tentoonstelling erg de moeite waard. In de voorjaarsvakantie 1 uur en 10 minuten in de rij gestaan. Dit was goed te doen door de leuke rij-genoten. Er werd door het museum 1 x chocola en 1 x een wenskoekje uitgedeeld. Ik ben geen klager, maar eigenlijk toch erg zot dat er maar 1 kassa los was. Het was berekoud in de rij en er was al ervaring met deze grote drukte van een paar dagen ervoor. Toch genoten van de tentoonstelling. De 8 geef ik dus niet voor organisatie en compassie met bezoekers.

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: maart 2008

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Geweldig, een aanrader. Vooral de combinatie van beide musea over hetzelfde thema geeft er een extra dimensie aan dit thema.

Beoordeling gegeven door Go China.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 23 februari 2008

Datum beoordeling: 26 februari 2008

In het Drents Museum in Assen is momenteel een tentoonstelling over het terracotta leger van Xi'an te bewonderen. Dat wilden wij wel eens met eigen ogen zien, dus wij naar Assen. Het museum gaat om 10 uur open, wij waren er om 10 over 10 en toen stond er al een lange rij voor het museum. Deze rij schoof maar heel langzaam op, waardoor het ongeveer een half uur duurde voor we binnen waren. Eenmaal binnen viel de tentoonstelling over het terracottaleger een beetje tegen. Er zijn maar ongeveer 15 grote figuren en dan nog wat kleine figuren, maar dat is niets als je weet dat er duizenden van deze terracotta soldaten en dieren gemaakt zijn. De film was erg interessant, maar de ruimte waarin deze vertoond werd was erg klein. Verder veel gebruiksvoorwerpen in vitrines. Je kreeg een boekje bij het betreden van de tentoonstelling, waardoor iedereen voor de vitrines in die boekjes stond te lezen en je er zelf niet bij kon om het van dichtbij te bekijken.En dan waren wij nog vroeg! Bij de ingang stond een mevrouw bezoekers te tellen. We zaten op dat moment rond de 200 en er mogen er ongeveer 750 binnen. Als de maximale capaciteit van bezoekers bereikt is, is het echt veel te vol, denk ik. Opvallend was ook dat in de rest van het museum maar weinig bezoekers liepen. Wij hebben nog wel even rond gekeken, maar vonden de rest ook niet heel erg interessant. Wel leuk was de afdeling over hunebedden. Wij vonden het ook raar dat de dichtsbijzijnde parking erg klein was en dat je hier maximaal 140 minuten mocht staan. Lastig als je naar een museum gaat!

Beoordeling gegeven door Marjan Dees.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 14 februari 2008

Datum beoordeling: 26 februari 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 06-02-2008

Datum beoordeling: 8 februari 2008

GO CHINA Interessante, goed opgezette tentoonstelling. Videobeelden geven duidelijke achtergrondinformatie. Opvallend de vriendelijkheid van het personeel. Aan te bevelen!

Beoordeling gegeven door N.N..