Beoordelingen Museum Bronbeek

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: Vele keren.

Datum beoordeling: 15 februari 2019

Reisgezelschap: gezin

Weergeeft prachtig mijn geboorteland. Met name Semarang herinner ik mij heel goed!

Beoordeling gegeven door 4/5 uur.

Interrsant en goed neergezet
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 10 aug

Datum beoordeling: 12 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Objectief beeld over de situatie in nederlands indie

Beoordeling gegeven door N.N..

Geen aanrader meer
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 31 januari 2016

Datum beoordeling: 10 februari 2016

Reisgezelschap: met partner

Ik volg het museum sinds de 60er jaren en kan de ontwikkeling van deze museale collectie daarom goed volgen. Het huidige tentoongestelde bestaat uit prachtige, uiterst kostbare, warenhuis-etalages en kijkkastjes met op zich nietszeggende, dode artefacten. Voorts is het disproportioneel gevuld met foto's en teksten die voornamelijk op de laatste vier jaren van het koloniaal bestaan zijn gericht en een absoluut eenzijdig beeld geven, enkel van onderdrukking en geweld. Als klap op de vuurpijl wordt het geheel voortdurend beheerst door allesoverschreeuwende geluid van heer Soekarno. Een opvallend toerschouwer kan makkelijk de indruk krijgen dat het gehele concept is opgesteld door mensen met een vooringenomen mening. Jammer, jammer, het verhaal van het koloniale leger dat langer dan vier jaren heeft bestaan, is totaal uit zijn verband gerukt en wordt hier niet meer verteld. Het historisch verband is totaal zoek. Ik zou mijn kleinkinderen hier niet mee naar toe nemen omdat het m.i. geheel geen afgewogen educatieve kwaliteit vertegenwoordigd, jammer.

Beoordeling gegeven door Jan Otten.

belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2014 en 2015

Datum beoordeling: 4 september 2015

Reisgezelschap: met een groep

Lezende de reacties van enkele bezoekers, moet ik gedeeltelijk het met hun eens zijn. ga je er zo naar toe, zonder voorkennis, dus geen Indische familie oid, dan kan alles te massaal op je af komen. Het is me ook geen eenvoudige klus dit in pakweg 1 1/2 uur te vertellen en te begrijpen. Het is goed vooraf enige info te verzamelen over dit stukje overzeese geschiedenis. Vaak hebben personen die je ontmoet, veel meer binding met dit gebeuren dan ze in eerste instantie zouden vermoeden. Soms daar geboren, soms uitgezonden naar dit toch verre en vreemd land. Zaken die de laatste tijd spelen, zoals politionele acties en anders, kunnen hier een bepaalde kijk geven. Wie waren nu de Molukkers en waarom kwamen ze hier?, zomaar zaken die echt de moeite waard zijn. het geeft ons een beter beeld hetgeen we daar deden en hoe we naar de tegenwoordige zaken moeten aankijken, De geschiedenis herhaalt zich vaak. Succes met de zoektocht naar uw roots!

Beoordeling gegeven door Fred de Groot..

Mooi en leerzaam!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 februari 2013

Datum beoordeling: 15 februari 2013

Reisgezelschap: met partner

Weliswaar geen groot museum, maar toch de moeite waard. Een mooie presentatie in een sfeervolle omgeving.

Beoordeling gegeven door Roel Perree.

Wel aardig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 25 aug 2011

Datum beoordeling: 25 augustus 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Wat andere mensen ook al schrijven, te veel geluiden die door elkaar afspelen. Ik kon mij heel moeilijk concentreren, alleen de expo over de troostmeisjes was redelijk te verstaan. Hier zou echt aandacht aan gegeven moeten worden, dan steken mensen er ook veel meer van op. En dat is toch de doelstelling?

Beoordeling gegeven door Nathalie.

jammer
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 9 januari 2011

Datum beoordeling: 30 januari 2011

De collectie is mooi de indeling is verrassend. Jammer dat je horendol wordt van de geluiden die allemaal door elkaar heen lopen. Als je naar een verhaal wilt luisteren is dat bijna onmogelijk om dat het verhaal van een ander onderwerp tegelijkertijd verteld wordt. De zalen lopen in elkaar over en de geluiden dus ook. Heel erg veel tekst, is bijna niet te lezen.

Beoordeling gegeven door Annet.

Tegenvaller.
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 2-11-2011

Datum beoordeling: 2 januari 2011

Te veel informatie die soms niet eens leesbaar is. Ik heb geen woord kunnen onthouden omdat wanneer je iets las je moest negeren dat er minstens 1 en soms zelfs 3 speakers tegelijk een verhaal aan het vertellen waren. Door elkaar heen. Chaos! Het zag er op zich leuk uit maar ik heb er niets van opgestoken.

Beoordeling gegeven door Annemiek.

Teleurstellend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 6 november 2010

Datum beoordeling: 6 november 2010

Dit moet wat gekost hebben. Kind met badwater weggegooid. Presentatie van oorspronkelijk prachtige collectie verstoord. Presentatie Japanse tijd gevaarlijk en absoluut niet aantrekkelijk. Dit zou jeugd moeten aanspreken? Presentatie geluidsfragmenten onbegrijpelijk en storend. Jammer, jammer. Ik had me er zoveel van voorgesteld.

Beoordeling gegeven door Van Pelt M..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2009

Datum beoordeling: 16 augustus 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door A.A.J.Evers.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: december 2008

Datum beoordeling: 5 februari 2009

Zeer mooi en leerzaam museum. Echte KNIL attributen worden getoond met tekst en uitleg. Mooie omgeving, echte aanrader voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door I.Boegm,an.