Beoordelingen Anne Frank Huis

Te indrukwekkend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 01-02-2020

Datum beoordeling: 30 juni 2020

Reisgezelschap: met vrienden

Ik voelde een hele trilling in mijn hele lijf gedurende tocht door het hele huis. Zoveel emoties. Prachtig.

Beoordeling gegeven door Merel Merlijn Staal .

Indrukwekkend en mooi opgezet
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2015-06-14

Datum beoordeling: 14 juni 2015

Reisgezelschap: alleenreizend

Er wordt veel toelichting gegeven bij diverse kamers. Heel indrukkend die boekenkast en dat nauwe gat waar je doorheen moest. En die enge trappen en kleine kamertjes.. het heeft dus veel indruk gemaakt en ik zal ook de echte dagboekstukken van Anne niet snel vergeten.

Beoordeling gegeven door Alysaa.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: Augustus 2010

Datum beoordeling: 10 december 2010

Vroeger ben ik eens met school geweest, maar toen kon je alleen nog even kijken en weer terug. Nu met de kinderen gegaan en kun je een rondje lopen. Ze waren zeer onder de indruk (zelfs die van 8). We hebben veel gelezen (zo hebben ze een idee wat er gebeurd is) en een paar filmpjes gekeken. Het idee dat een jong meisje lang opgesloten zit met zo veel mensen in een kamertje spreekt echt tot de verbeelding. Heel goed opgezet, prima te begrijpen voor kinderen en een uniek stukje Nederlandse geschiedenis.

Beoordeling gegeven door Manon.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18/08/2010

Datum beoordeling: 7 december 2010

Héél leerrijk en mooi!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: febr. 2010

Datum beoordeling: 3 maart 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door H.Prins-Folkersma.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 2009

Datum beoordeling: 28 februari 2010

Ongeveer een uur hebben we buiten in de rij gestaan. Het was erg druk maar gelukkig was het een zonnige dag. In het Anne Frank Huis was het indrukwekkend. Een uitstapje om niet meer te vergeten.

Beoordeling gegeven door Jolize Westhoff.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 28-09-2009

Datum beoordeling: 10 oktober 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door M.Wolf.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: mei 2009

Datum beoordeling: 12 juni 2009

Ook al ben ik er al een paar keer geweest, het blijft zeer indrukwekkend en het is goed dat er zoveel belangstelling voor is en blijft.

Beoordeling gegeven door Betty Vervoort.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18 februari 2009

Datum beoordeling: 7 maart 2009

Het was een mooi huis om te zien en te weten hoe zij vroeger leefden. Wel jammer dat de inrichting er niet was, maar daar waren zo de redenen voor.

Beoordeling gegeven door J. Hiemstra .

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21 januari

Datum beoordeling: 7 februari 2009

Ik vond het erg interresant. Je hoort natuurlijk wel al die verhalen over de 2de WO maar hier beleef je het net wat echter!

Beoordeling gegeven door Marlon van Diepeningen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-12-2008

Datum beoordeling: 24 januari 2009

Schitterende ervaring terug in de tijd, historisch van enorm belang voor Nederland

Beoordeling gegeven door Marco van der Wijk.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: zomer 2008

Datum beoordeling: 25 december 2008

Mooie ervaring, je wordt even met je neus op de feiten gedrukt. Je kan je het niet voorstellen zoals ze toen jaren geleeft hebben, maar als je daar rond loopt wordt je er stil van. Mooi opgezet, jammer dat het zo toeristisch is en daarom altijd druk is.

Beoordeling gegeven door Ria van Garderen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: oktober 2008

Datum beoordeling: 24 december 2008

goed om weer eens te kijken hoe Anne destijds leefde, jammer dat ik - vergeleken met mijn laatste bezoek 20 jaar geleden - minder van het oude achterhuis herkende. (Het leek alsof er meer bijgebouwd was, waardoor er minder originele elementen de aandacht kregen.)

Beoordeling gegeven door K van den Berg.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: sept 2008

Datum beoordeling: 6 december 2008

in mijn verbeelding had ik het anders verwacht maar het is net als se reacties die ik om mij hoordtoen ik in dekamer was waar anne haar plaatjes uit de tijdschriften aan de muur zaten toch wel heel bijzonder vond

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juli 2008

Datum beoordeling: 15 november 2008

interesant en leerzaam om ongeveer een beeld te vormen hoe het geweest moet zijn in oorlogstijd!

Beoordeling gegeven door paula.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: oktober 2008

Datum beoordeling: 12 november 2008

Mijn dochter van 11 jaar doet eenn spreekbeurt over anne frank. Eerst hebben we info opgevraagd en kregen een enorme pakket informatie omtrendt anne frank. Samen zijn we naar het anne frank huis geweest en hebben daar persoonlijke begeleiding!!!!!!! gekregen in het huis . Ze mocht ook van dichtbij "de Boom"zien en was enorm onder de indruk van de informatie die ze ook nog van haar begeleider kreeg Alom roem. Het is een 9 geworden omdat we lang buiten in kou hebben staan wachten . Verder alleen maar lof. Ik ben onder de indruk van het enthousiaste van het personeel. Het heeft ernorme indruk op mij achtergelaten. Dit muzeum moet je een keer hebben bezocht en gevoelt

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 01-02-2008

Datum beoordeling: 31 oktober 2008

Wat een ervaring! In februari waren vriendinnen van mij uit Oostenrijk overgekomen en ik zou ze Amsterdam laten zien. Het Anne Frank Huis was een uitstapje wat natuurlijk niet mocht ontbreken. Het beste wat ik had kunnen doen. Mijn vriendinnen waren zo ontroerd dat ze met tranen in hun ogen daar stonden, overrompelt en helemaal emotioneel. Ze vonden het super om eens gezien te hebben en het op zo'n intense manier te ervaren... Ik sluit me helemaal bij hun aan!

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 10 september 2008

Datum beoordeling: 31 oktober 2008

Het was een heel indrukwekkend bezoek. Ik kan niet zeggen dat het leuk was, maar het was een ervaring. Ik vindt het toch zo triest dat een meisje was beroofd van haar leven en famile.Wat was zij moedig. Ik ga toch een keer terug.

Beoordeling gegeven door Marilyn Angus.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: mei 2008

Datum beoordeling: 11 oktober 2008

geweldig we waren er met kinderen en kleinkinderen

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 11 oktober 2008

IK had mijn dochter beloofd nadat zij het boek had gelezen we ook naar het museum gingen en helaas viel het haar wel een beetje tegen wat ze daar allemaal aantrof maar ze is er nu wel van overtuigd dat zoiets nooit meer mag gebeuren

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 05-09-08

Datum beoordeling: 4 oktober 2008

Het was erg leerzaam en de kinderen waren ook erg onder de indruk

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juli 2008

Datum beoordeling: 30 september 2008

Heel erg mooi,interesant,en leerzaam,dat dit na zovele jaren nog bewaard is gebleven en ook nu nog diepe indrukken achterlaat!! wij zelf vonden het echt de moeite waard om hier anderhalf uur voor ingang te wachten voor we binnen konden gaf niks want intussen gebeuren er in amsterdam veel andere bezienswaardigheden!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juli 2008

Datum beoordeling: 30 september 2008

Heel erg mooi,interesant,en leerzaam,dat dit na zovele jaren nog bewaard is gebleven en ook nu nog diepe indrukken achterlaat!! wij zelf vonden het echt de moeite waard om hier anderhalf uur voor ingang te wachten voor we binnen konden gaf niks want intussen gebeuren er in amsterdam veel andere bezienswaardigheden!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: mei 2008

Datum beoordeling: 19 september 2008

Mijn dochter van 10 en ik werden zoals alle bezoekers helemaal stil bij betreden van achterhuis. Eigenlijk is dit zo´n plaats die je als Nederlander gezien en vooral beleefd moet hebben

Beoordeling gegeven door Tamara Driessen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 juli

Datum beoordeling: 27 juli 2008

Een heel goed opgezet museum met hele mooie en begrijpbare filmmatriaal.Alleen jammer dat er bijna geen orginelen inboedel meer was.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2008

Datum beoordeling: 26 juli 2008

daar geweest met 3 kinderen van 12 en 10 jaar. Kinderen waren ook zeer onder de indruk.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 19-07-2008

Datum beoordeling: 22 juli 2008

Heel leerzaam en onderhoudend uitje

Beoordeling gegeven door Eric Akkerman.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2007

Datum beoordeling: 18 juli 2008

stil, indrukwekkend, maar boven alles beklemmend. wetend dat er nog steeds mensen op de wereld zijn, ook even buiten de voordeur van dit huis, die met de zelfde ziekmakende gedachte lopen om andere rassen, geloven etc uit te willen roeien. Goed dat dit huis van Anne en haar lotgenoten in stand wordt gehouden.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11-07-2008

Datum beoordeling: 12 juli 2008

goed verzorgd, keurig uitgevoerd. Ontroerend, Iedereen die binnen was liep daar stil en met respect. Groot en klein. erg indrukwekkend

Beoordeling gegeven door ingrid vangorp.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 2007

Datum beoordeling: 6 juli 2008

Mooi museum, wel wat klein gezien de materiale die tentoongesteld zijn, maar het achterhuis geeft een goede impressie in hoe het toendertijd is geweest. De boekenkast vinden velen het mooiste monument in het museum.

Beoordeling gegeven door C. Huijbregts.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: januari 2008

Datum beoordeling: 29 juni 2008

Het is interessant om een bezoek te brengen aan een plek waar wij en de kinderen over gelezen hebben in het Dagboek van Anne Frank. Het was heel druk dus moest je met de stroom meelopen omdat alles zo klein was. Je had niet echt de tijd om alles goed te bekijken.Wel de moeite waard maar we hadden er toch meer van verwacht.

Beoordeling gegeven door Marjo den Boer.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: juni 2008

Datum beoordeling: 29 juni 2008

het anne frank huis met kids, is leerzaam, maar de kans is groot dat ze zich halverwege beginnen te vervelen. Het museum is sober, en in onze opinie alleen geschikt voor wat ouderen kids (>9) die het boek hebben gelezen of de film hebben gezien. Ga ook niet heen met kids die toch al wat somber zijn, het is uiteraard een wat deprimerende plek. Houd rekening (vooral in het seizoen) met lange wachttijden: de beste tijd om heen te gaan is ca anderhalf uur voor sluitingstijd.

Beoordeling gegeven door I. Kuiper.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: winter 2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

het was heel mooi en intressant.en allemaal heel duidelijk.

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: juni 2007

Datum beoordeling: 22 juni 2008

Een must in Amsterdam! Goed onderhouden, mooie weergave en door de lange rij voor het huis is het in huis acceptabel druk. Misschieneen tip: de rij voor de kassa is dermate lang (en wekt ergernis) dat een automatisch systeem, gebaseerd op zoveel mensen per kwartier / halfuur /uur klantvriendelijker is. Dan kun je kaartjes kopen en weet je dat je op ene bepaald tijdtip binnen kan. Dan weet je of het vol is etc. Misschien ook gebruik maken van reserveringen via het internet. (vgl belbios) Kortom beste mensen van het Anne Frankhuis, verbeter de logistiek, dat voorkomt ergernissen en gemiste kansen voor het publiek.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: voorjaar 2006

Datum beoordeling: 21 juni 2008

We moesten lang wachten voordat we naar binnen konden, ik vond het erg indrukwekkend, maar ook heel leerzaam.

Beoordeling gegeven door Henny de Koning.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 april 2008

Datum beoordeling: 7 juni 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 05-2008

Datum beoordeling: 7 juni 2008

Iets wat zeker moet blijven bestaan zeker voor de jeugd om te blijven herhalen wat er absoluut niet meer mag gebeuren, en om ook te laten zien hoe het toen geweest moet zijn. Verder het huis zelf is een kale bedoening, maar zo was het natuurlijk toen. Een goede les en zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Beoordeling gegeven door M.J. Vink.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: oktober 2007

Datum beoordeling: 5 juni 2008

Prachtig. Een hele beleving. Heeft veel indruk achtergelaten ook bij de kinderen 11 en 13 jaar

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25 mei 2008

Datum beoordeling: 27 mei 2008

Ontroerende belevenis; zeker voor onze kinderen die er voor 't eerst waren. 't Heeft diepe indruk op ons gemaakt. Vooral omdat je 't zo goed kon inleven.

Beoordeling gegeven door Carolien Wijnia.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 09-05-2008

Datum beoordeling: 20 mei 2008

Prachtig en erg indrukwekkend. Ook goed dat alles in het Engels was, zo kon mijn Amerikaanse reisgenoot alles begrijpen.

Beoordeling gegeven door Aletha Leidelmeijer.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 12-07-2007

Datum beoordeling: 20 mei 2008

Ben 1 keer een uitsapje wezen doen via dagjeweg.nl. Het was erg leuk en goed geregeld. Goede beschrijving!

Beoordeling gegeven door Rietveld.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: febrauri 2008

Datum beoordeling: 12 mei 2008

Het is een heel leuk museaus je kan er van alles over vroeger leren! Leuk om als historie mee te krijgen wat je opa en oma vroeger hebben mee gemaakt en zo natuurlijk ook Anne Frank!

Beoordeling gegeven door C.L. Verbunt.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: maart 2008

Datum beoordeling: 1 mei 2008

mooi museum, uitgebreider dan ik had verwacht, veel te zien, indrukwekkend.

Beoordeling gegeven door N.N..

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: februari 2008

Datum beoordeling: 28 april 2008

wat me in het begin al opviel was dat er in alle talen folders lagen, behalve in het arabisch...... bovendien had ik de boel aangekleed met nagemaakte meubels e.d.

Beoordeling gegeven door m. beelen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15-07-2007

Datum beoordeling: 25 april 2008

Vond het interesant. Veel over gehoord en gezien.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26 januari 2008

Datum beoordeling: 11 april 2008

Geweldig goed museum ! Netjes verzorgd, duidelijke uitleg zonder belerend te worden. De ervaring er te zijn is al genoeg om te snappen wat er is gebeurd met de familie Frank

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14-11-2007

Datum beoordeling: 2 april 2008

Het is een zeer mooi pand, + aankleding goed bij gehouden een heel interressant uitstapje zowel voor jong als oud!

Beoordeling gegeven door Jamie Doorakkers.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Mei 2006

Datum beoordeling: 31 maart 2008

Mijn dochter Jaimy van 10 jaar die vorig jaar met haar tante en nicht naar het Anne Frank Huis ging kwam helemaal onder de indruk terug. Terug uit de grote stad maar ook van het Anne Frank Huis. Haar ogen Glinsterde en Straalde helemaal, het was een heerlijk en fantastisch gevoel om je dochter zo te zien genieten. Het was een alledaags dagje uit vol verrassingen en onverwachte indrukken geworden. Haar gezichts uitdrukking toen ze Echt gezien had hoe mensen leefde tijdens de oorlog. Opgesloten in een achter kamer met zoveel mensen !! Ze kon het niet geloven, het hele verhaal over een meisje van haar leeftijd. 10 jaar en toch zo volwassen omdat emotie\'s en gevoelens tijdloos en grenzeloos vol liefde zitten. Het is een universele taal waar kinderen ons op totaal onverwachte wijze mee confronteren. Het was een moment dat ik besefte dat mijn opa en oma ook gevochten en geleden hadden voor onze vrijheid. Dat ze alles opgeofferd hebben om het voor ons beter te maken. Een kostbaar goed wat mijn lieve dochter zomaar begreep in haar alle kinderlijke eenvoud. Zomaar, een dagje uit ! In de stad winkelen en wat eten bij de MAC is een heerlijke afsluiting van de dag. Maar nog voordat ze helemaal goed en wel weg waren kon mijn dochter ook nog in Amsterdam getuigen zijn van een ontruiming door de ME. Toen ze het vertelde spraken haar ogen en mimiek op haar ronde gezichtje boekdelen maar alleen al het zien van haar reactie verdiende een DIKKE 10 !!! Zelfs nu ze 26 april 12 jaar wordt heeft ze het er nog weleens over en zegt ze met stralende lach: \"Weet je hoe bang ik was pap? toen in Amsterdam\" We moeten dan beide heel hard lachen omdat het voor ons een bijzonder DAGJE UIT was.

Beoordeling gegeven door Jansen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: maart 2007

Datum beoordeling: 16 maart 2008

Goede en mooie expositie en omgeving

Beoordeling gegeven door Johan de Jong.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 13 feb. 2008

Datum beoordeling: 14 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Jolanda Dijkema.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: nov 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Goed gestuurd bezoek in het museum, gericht op kinderen, geen lange wachttijden binnen , buiten helaas wel , maar eenmaal binnen kon je rustig kijken . mijn dochter heeft erg genoten en was tevens ook erg onder de indruk ,ze wil er nog weer eens heen dit gebeurd 16/4

Beoordeling gegeven door Alie Hakze .

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: sept 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door R. van der Westen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: januari 2008

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Een unieke ervaring. Wat een leeg huis kan doen met je emoties. Een must om naar toe te gaan. Goede interactieve informatie, waar ook kinderen nog wat van kunnen leren. Een bezoek aan het Anne Frank Huis moet je zeker eens in je leven gedaan hebben.

Beoordeling gegeven door Yvonne Brouwer.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20-5-2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door pieter.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: september 2007

Datum beoordeling: 29 februari 2008

Ik vond het geweldig om te zien dat mijn dochters van 14 en 12 zo onder de indruk waren van wat ze te zien kregen. Ze hebben echt een goede indruk gekregen van de omstandigheden waarin Anne Frank zich bevond, en hebben hierdoor nog meer respect gekregen voor iedereen die zich in zo'n situatie heeft bevonden of nog bevindt.

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: oktober 2007

Datum beoordeling: 26 februari 2008

Wel indrukwekkend, vooral omdat ik van tevoren het boek had gelezen. Ik denk dat als ik het boek niet had gelezen het minder geleefd had bij mij.

Beoordeling gegeven door marieke van der pas.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Datum beoordeling: 7 februari 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door jolanda de graaf.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 19 januari 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door yvonne.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Datum beoordeling: 2 november 2007

Indrukwekkend, goed gedocumenteerd en juiste afwisseling tussen filmmateriaal, documentatie en sfeer waarin de situatie destijds is geweest.

Beoordeling gegeven door anton van der linden.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 9 oktober 2007

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door sandra de nobel.