Beoordelingen Naturalis

teleurstelling verpakt in een mooi gebouw
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 22-02-2020

Datum beoordeling: 22 februari 2020

Reisgezelschap: gezin

Het "oude" Naturalis was gericht op kennisoverdracht en kende een rustige, chronologische opbouw in een heldere context. Het doorbijten in de materie geeft zeker ook bij kinderen voldoening. Vandaag terecht gekomen in een tentoonstelling die alles wat het oude Naturalis kermerkte mist. Laagdrempelig vermaak door veel audio - visuele effecten, wat zelfs onze kinderen ( 8 en 10) maar kort kon boeien. Misschien een wat te ruime invulling, maar door het gebrek aan opzet zoals in een klassiek museum was de sfeer ook onrustig. Enfin het verdienmodel is duidelijk: een nieuw publiek, laagdrempelig vermaak, veel horeca, hoge tarieven (4 personen + parkeren €71) en binnen max 3 uur weer buiten, er valt immers niet veel te lezen. Conclusie: geen museum maar een amusementshal, die het verdient om afgesloten te worden met een ritje langs de Mcdonalds. (na n uurtje heb ik al weer honger)

Beoordeling gegeven door Willem.

Mooi,leerzaam, niet willen missen.
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 16-02-2020

Datum beoordeling: 16 februari 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Stormachtig ,regen,maar dat kon de pret niet drukken. Het gezicht van mijn kleinkind(4 jaar) was dit alles zeker waard. Goed ingedeeld, af en toe spelen, kijken door de microscoop. En dan de skeletten van de dino,s. Geweldig! Het gebouw, is dat ook zeker, de trap, het licht. De zalen, perfect ingedeeld. Een mooie leerzame dag voor jong en oud!!!! Dank jullie wel. Vriendelijke groet Gijs en Emmy

Beoordeling gegeven door Emmy bartels en kleinzoon Gijs van 4 jaar.

Oppervlakkig
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 25-1-20

Datum beoordeling: 27 januari 2020

Reisgezelschap: met een groep

Een paar jaar geleden in het "oude" Naturalis geweest en dit is dan ook mijn vergelijking. Bij binnenkomst veel opgezette dieren maar niet de moeite genomen deze te beschrijven, wel bordjes met silhouetten zodat je wel achter de naam kan komen maar geen naam of nummer bij de dieren zelf. Zelfs bij vissen niet of het om zoet of zoutwaterdieren betreft. Verder in de veel te donkere zalen meer informatie maar geen achtergrondinformatie. Bij het vorig bezoek had ik de opmerking gemaakt over de slechte belichting bij de infobordjes (Zaklamp nodig) waarop is gereageerd door de mededeling dat Naturalis vernieuwd gaat worden. Het betrof de evolutiespiraal beneden waar ik ruim een uur rondgelopen heb. De hele evolutiespiraal is nu weg! De infobordjes in het algemeen zijn moeilijk leesbaar, te donker in het algemeen maar ook weinig contrast tussen tekst en achtergrond, de Engelstalige tekst (zwart) is wel duidelijk. Ook zijn bordjes (weer) geheel onleesbaar, bijv bij de mammoeten achter donker gaas. Met de tienduizenden LEDs zouden er toch wel enkele bij hadden gekund de teksten zelf te belichten. De kop "Oppervlakkig" slaat op de minimale informatie en men kan in ruim een uur weer buiten staan. Prima te bezoeken met Museumkaart maar het volledige bedrag is het niet meer waard.

Beoordeling gegeven door F. vd Laan.

Zeer teleurstellend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 14 januari 2020

Datum beoordeling: 22 januari 2020

Reisgezelschap: met partner

Vergeleken met het "oude" Naturalis zwaar tegenvallend. Weinig tot geen informatie bij de tentoongestelde objecten. Sommige zalen dacht ik, waar zit ik nu naar te kijken en lijkt het meer een kermisattractie. Nee, helaas, hier was veel meer uit te halen en is naar mijn mening weggegooid geld geweest. Zeer jammer.

Beoordeling gegeven door N.N..

Vreselijk slecht
1 11111

Bezoekdatum: 12-01-2020

Datum beoordeling: 12 januari 2020

Reisgezelschap: met partner

Vreselijk! Te donker, te veel trappen, nikszeggende collectie, net een speeltuin! Met een uurtje ben je uitgekeken en veel te veel geld kwijt. Niet toegankelijk voor minder mobiele gasten!

Beoordeling gegeven door Ron Heijkant.

Disney Naturalis en dan slechter
1 11111

Bezoekdatum: 6 januari 2020

Datum beoordeling: 5 januari 2020

Reisgezelschap: gezin

Vreselijk slechte inrichting van een natuurmuseum. Dat is het niet. Het is een grote ruimte waar niets mee wordt gedaan en aan de andere kant donkere kamers met wat spullen. Het enige dat indrukwekkend is, is de eerste zaal met opgezette dieren. Alleen ook hier weer waarom staat een kangoeroe naast een ijsbeer (bij wijze van spreken). Er is in de expositie totaal geen samenhang; niet qua continent, qua diersoorten, qua leefgebieden. Mijn 5 jarige kleindochter had het beter kunnen samenstellen. Overal vol, een kermis, vies, vol. Voor de verbouwing was het echt een bijzonder mooi origineel museum, nu een RTL uitstapje. Schande dat hier belastinggeld aan de architect is besteed.

Beoordeling gegeven door Tineke .

Zeer matige expositie : plank volledig misgeslagen
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 2 jan. 2020

Datum beoordeling: 2 januari 2020

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Vandaag naar Naturalis geweest, 5 personen x €16,- pp. entree + parkeren €7,50 Het gebouw is indrukwekkend, en ook indrukwekkend leeg. De 5 zalen zijn VEEL te donker, en de items staan erg arty farty opgesteld. De namen van de dieren staan niet bij het dier, maar ergens centraal, en je kunt je niet tegen de stroom in terugworstelen dus je bekijkt van alles zonder dat je weet wat het is, en je ogen vallen dicht zo donker. Mensen van Naturalis : het is echt saai en veel te ver gezocht! waar zijn die prachtige items in de collectie? Horeca : niets normaals te krijgen, knabbelpaprikaatjes en zouthout thee.... gevulde koek : €2,95 , t-rex tostie : €12,95 Boven in cafe op 9 mag je je eigen brood opeten : 10 tafeltjes voor honderden mensen, dus iedereen zit op de grond in de gangen, nergens zitplek. Kluisjes en garderobe is wel prima en genoeg plek, want je bent al na 2-3 uur volledig uitgekeken, en weer onderweg om ergens wat te gaan eten en bij te komen in het licht. Hier hoeven wij nooit meer heen, en dit was helaas niet alleen onze gedachte maar van vele die wij spraken in de garderobe, teleurstellend en veel meer van verwacht.

Beoordeling gegeven door Walter.

Teleurstellend
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 21 december 2019

Datum beoordeling: 24 december 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Vol verwachting met kleinzoon van 9 naar het verbouwde Naturalis. In het verleden aantal keren met veel plezier bezocht met kleinkinderen; het zou nu vast nóg leuker zijn. Helaas niet dus: een tegenvaller. Entree/trappenhuis indrukwekkend, maar veel te grote nutteloze ruimte, terwijl de afdelingen van het museum niet echt heel groot en ruim zijn. De dieren staan vaak niet goed zichtbaar en te donker met onduidelijke info. Dino’s en Trix indrukwekkend, maar de rest van Naturalis is een tegenvaller. Weinig riep echt interesse op, we waren voor het dure geld veel eerder uitgekeken dan verwacht en kleinzoon heeft er niet veel van opgestoken. Zo jammer dat er zoveel kapitaal in de verbouwing is gestopt, terwijl het museum veel minder leuk blijkt te zijn geworden. Dit was dan ook ons laatste bezoek.

Beoordeling gegeven door N.N..

Teleurstellend
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 15 december 2019

Datum beoordeling: 16 december 2019

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn met z'n vieren (twee volwassenen en twee kinderen 10 en 12 jaar) groot fan van alles wat met wetenschap en natuur te maken heeft. We waren dan ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe gebouw! Maar wat een tegenvaller! Alleen de zaal met de dinosauriërs was de moeite waard. De rest was donker en onoverzichtelijk ingericht. Veel te smalle paden en weinig te zien. In elke zaal werd een beleving neergezet, maar gewoon informatie vinden en rustig lezen is er niet bij in die donkere ruimtes. En de informatie die er was was onvolledig en fragmentarisch. Je hebt het gevoel dat je door een attractie wordt geleid. Samengeperst in een ruimte om vervolgens weer in de belachelijk grote trappenhal uit te komen om weer in de volgende donkere zaal geperst te worden. De bovenste verdieping leek wel een freakshow i.p.v. een museum. Op zich is het idee van een Wunderkammer erg leuk, maar deze is echt heel slecht uitgevoerd! Het leek meer op een circus. Kris kras informatie, spelletjes voor kinderen op onhandige plekken waar eigenlijk doorloop had moeten zijn. Het restaurant was niet schoon en het eten was er prijzig. Ik begrijp ook niet dat het maar een 'gewone' kantine was terwijl je daar ook echt erg leuke dingen mee kunt doen met zo'n ruimte. Had het daar maar een beetje speels gemaakt, dan kan de rest van het museum gewoon museum zijn waar je kennis kunt opdoen. Als ik dan bedenk hoeveel meer we hebben gezien in de oude Naturalis dan word ik echt verdrietig van de nieuwe. Het voelt als een melkkoe die wat neerbuigend doet naar haar bezoeker.

Beoordeling gegeven door Marieke.

zinloos
1 11111

Bezoekdatum: 27-11-2019

Datum beoordeling: 27 november 2019

Reisgezelschap: met een groep

Wat een aanfluiting. Een mooie collectie dieren in een oogverblindend mooi gebouw. Maar helaas geen museum. Geen enkele informatie over hetgeen wat je te zien krijgt. Als je iets wil leren, ga dan gewoon een dagje met de boswachter mee, dan zie je veel minder, maar weet je aan het einde van de dag wel wat je gezien hebt. De samenhang van de collectie dieren is mij een raadsel. Ik kan dan ook met recht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven een museum heb bezocht waar ik oprecht helemaal niets van geleerd heb.

Beoordeling gegeven door Ed.

Beetje teleurgesteld
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 23-11-2019

Datum beoordeling: 23 november 2019

Reisgezelschap: met een groep

Jammer, weinig educatieve informatie. Geen idee waarom bepaalde dieren samen gegroepeerd worden, terwijl ze op totaal verschillende continenten voorkomen. Geen evolutionaire tijdlijnen meer, geen info en geen app met mogelijkheid om info te vergaren tijdens het bezoek aan de zalen. Je loopt door een soort prentenboek zonder de interessante informatie waar je naar op zoek bent. Dino zalen zijn wel mooi maar tijdschaal mist, evenals leuke weetjes. Entree is prachtig en trappen groots maar van een natuurhistorisch museum verwacht je meer. Oude Naturalis was leuk, omdat je daar wat kon zien en leren. Nu ‘ervaar’ je alleen maar.

Beoordeling gegeven door Chris.

Tegenvaller
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 28 oktober 2019

Datum beoordeling: 15 november 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Een paar geweest in het oude museum, dus we hadden er zin in. Het viel echt tegen: te druk, donkere ruimtes, eigenlijk toch weinig te zien, daardoor ook best duur want ook voor kinderen betaal je de volle mep. Leukste ruimte was nog de gratis ruimte bij e entree....geen aanrader

Beoordeling gegeven door eugenie.

Een enorme tegenvaller!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 9 november 2019

Datum beoordeling: 9 november 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het gebouw heeft uitstraling en de dinosaurussen zijn mooi, maar verder is het een deceptie! Geen informatie bij de dieren, heel veel (trap)lopen en de laatste zalen lijken wel een mislukt circus. Over de aarde is zoveel meer te vertellen dat een paar brokken lava... Teleurstellend! Spijtig dat er ook geen speciale kinderspeurtocht is. Wij waren in 1,5 uur een illusie armer...

Beoordeling gegeven door Joan.

Nieuwe opzet tegenvaller
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 12-10-2019

Datum beoordeling: 31 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het oude Naturalis gaf veel meer informatie over wat er te zien is. Nu begint het bezoek via een lange donkere slingerweg langs honderden opgezette dieren, maar zonder 1 enkele aanwijzing over waar je nou eindelijk naar kijkt. Waar komen dieren vandaan, wat is hun onderlinge samenhang? Naturalis vertelt niets helaas. De zaal met de dino-skeletten, inclusief T-Rex Trix is wel goed, mooi gedaan en indrukwekkend. Daarna volgen nog wat thema zalen, maar die zijn dan weer kinderachtig, rommelig en als los zand samengesteld. Heel jammer, voorheen gingen we soms meer dan eens per jaar naar Naturalis en was het een favoriet museum, maar voorlopig zijn we wel genezen... :-/

Beoordeling gegeven door Martijn.

Slechte prijs/kwaliteitverhouding
1 11111

Bezoekdatum: 28-10-2019

Datum beoordeling: 28 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag met mijn zoon van 9 naar Naturalis geweest. We hadden het samen gezellig, maar op de dinosaurussen na was het wel een beetje een (te dure) teleurstelling. Het was bere-druk (op een maandag buiten de vakantie) In principe een mooi ontworpen gebouw, maar de verhouding hal/trap/zalen is niet in verhouding. Ik zou het niet aanraden en al zeker niet aan mensen die slecht ter been zijn (veel te druk bij de liften)

Beoordeling gegeven door Elisabeth.

Matig
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 28102019

Datum beoordeling: 28 oktober 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Erg druk, donkere zalen. Oude Naturalis was veel gezelliger. Zelfs de souvenierswinkel was toen mooier, groter en met meer spulletjes. Jammerrrr....

Beoordeling gegeven door Dijk.

Te weinig liften, niet te doen voor mensen die sle
1 11111

Bezoekdatum: 21-10-2019

Datum beoordeling: 27 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Valt erg tegen! We zijn in het verleden met veel plezier in het “oude” Naturalis geweest. Het nieuwe Naturalis is totaal anders, we zijn erg teleurgesteld. Er is van alles neergezet maar je kan bijna nergens vinden welk dier het is. Er zijn ernstige bouwkundige en organisatorische fouten gemaakt. Enorme wachtrijen voor de twee kleine liften, een ramp voor mensen die geen trappen kunnen lopen en voor mensen die een kind in een buggy hebben. Kleine overvolle restaurants met veel te dure consumpties. Alle zalen en gangpaden zijn te krap waardoor er wachtrijen zijn, het personeel bij de ingang adviseert je om eerst maar naar een andere verdieping te gaan. Maar dat kan dus niet omdat de liften overvol zijn. Het enige wat groots is, megalomaan groot, dat is het kolossale trappenhuis. Geen idee wat de architect bezielt heeft om zo’n idioot trappenhuis met zo’n enorme lege hal te maken. Misschien kan er in die verspilde ruimte nog een paar extra liften worden gebouwd en kunnen er nog wat extra koffiepunten met zitjes worden gemaakt, dan wordt het misschien nog wat.

Beoordeling gegeven door Han.

Teleurstellend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 22 oktober

Datum beoordeling: 22 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Veel te veel mensen in krappe ruimtes terwijl er zoveel loze ruimte is. Heel moeilijk om naar een andere verdieping te gaan omdat er te weinig en te krappe liften zijn. Een afrader voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een rollator of kinderwagen lopen. Je zou eigenlijk aan een medewerker moeten vragen om te helpen een plekje in een lift te krijgen. De tentoonstellingen vallen tegen. Er is weinig of geen informatie over wat je ziet, dus kun je de kinderen die je bij je hebt geen uitleg geven. Er is geen samenhang. Het kind van 6, een echte onderzoeker, kon geen interessante leerzame doe-dingetjes vinden.

Beoordeling gegeven door H..

Matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 22-10-2019

Datum beoordeling: 22 oktober 2019

Reisgezelschap: gezin

We zijn nooit in het oude Naturalis geweest dus kan daar niet over oordelen, maar we vonden dit enorm tegenvallen, hadden hoge verwachtingen door wat er allemaal geschreven en gezegd werd in de media. Maar 3 uur in de auto zitten voor een bezoek van 2 uurtjes daar. Het was ook veel te druk, weinig tot niks voor de kinderen om te doen, nergens bordjes bij wat wat is, en als je het vroeg aan het perdoneel wisten ze het zelf ook niet. Prijzen horeca belachelijk hoog, snap wel dat iedereen zijn eigen eten en drinken meenam en het overal nutigde.

Beoordeling gegeven door N.N..

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 18-10-2019

Datum beoordeling: 18 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag geweest met kleinkinderen van 5en 3 jaar. Wat een zielloze ervaring vergeleken met het oude Naturalis. Kinderen vonden de Dino's indrukwekkend, en genoten ook van de andere dieren. Mijn man kon niet op een naam van een dier komen, en dat is , wanneer je in een museum bent normaal, dat de naam ontdekt wordt. Maar geen naambordjes. Voor de kinderen was er in het oude Naturalis veel om spelenderwijs te ondekken, maar nu is er eigenlijk niets meer om te ondekken. Twee oudste kleinkinderen (18en16) vaak meegenomen naar Naturalis, maar nu is 1 keer voldoende om in een kil gebouw rond te lopen voor veel te veel geld. Voor het oude Naturalis zou ik het geld er zeker voor over hebben gehad.

Beoordeling gegeven door J. Boesveld.

Indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11 oktober 2019

Datum beoordeling: 11 oktober 2019

Reisgezelschap: met partner

Het was indrukwekkend! Alleen kwa informatie en namen van de dieren vondt ik het wel jammer dat dat er niet of weinig op stond! Aub meer informatie toelichten en de namen van alle dieren erbij zetten.ik zou graag ook de leeuw willen aaien.graag zou ik meer dieren aaien!!!!

Beoordeling gegeven door Cey.

Zwaar teleurgesteld.
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 6 oktober

Datum beoordeling: 6 oktober 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Zeer teleurstellend. Er zit geen enkele lijn in de tentoonstelling, beetje een allegaartje. Een grote ruimte met heel veel opgezette dieren zonder enige toelichting, niemand heeft een idee waarom de keuze voor deze dieren is gemaakt en ze zijn zo opgesteld dat je zelf ook geen idee hebt waarom ze op deze manier gegroepeerd zijn. Geen audiotour, geen rondleiding en geen enkele interactiviteit voor volwassenen. Op de afdeling 'De dood' zijn teksten te veraf om te kunnen lezen, teksten uitgespaard in het metaal zijn sowieso niet te lezen, gangpaden zijn veel te krap voor het aantal bezoekers en dat terwijl meer dan de helft van het gebouw bestaat uit loze ruimte. 5 minuten wachten op een filmpje van 5 minuten slaat nergens op, bovendien heb je pas na een paar minuten door waar je eigenlijk op staat te wachten. Ze hebben een jaar lang de tijd gehad om het museum te moderniseren en er iets moois van te maken, en dan is dit het eindresultaat. Onbegrijpelijk en een gemiste kans.

Beoordeling gegeven door Maarten Boelens.

Teleurgesteld
1 11111

Bezoekdatum: 6-10-2019

Datum beoordeling: 6 oktober 2019

Reisgezelschap: gezin

Oude Naturalis kwamen we regelmatig, we keken uit naar het nieuwe. Vandaag geweest, maar wat een teleurstelling. Veel aandacht voor het gebouw qua architectuur, enorm veel loze ruimte, maar de museumzalen zijn veel te krap. En veel is zo opgesteld dat mijn jongste dochter het niet eens kon zien, zij kijkt tegen hoge muren waarboven de dingen dan staan. We moesten meer dan uur wachten om binnen te komen (druk) maar waren na drie kwartier uitgekeken. Oude Naturalis kwamen we heel vaak en waren we nooit uitgekeken.

Beoordeling gegeven door N.N..

Buitengewoon indrukwekkend na de verbouwing!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 05-10-2019

Datum beoordeling: 5 oktober 2019

Reisgezelschap: gezin

Buitengewoon indrukwekkend na de verbouwing. Een heuse belevenis in en heel benaderbaar!

Beoordeling gegeven door Danielle.

Oefff druk!
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 29-9-2019

Datum beoordeling: 30 september 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Een regen zondag eind september geeft topdrukte in het vernieuwde Naturalis 2.019. Chaos bij het parkeren bij gebrek aan voldoende verkeersregelaars. Uiteindelijk na ruim een half uur in de parkeer file maar geparkeerd bij het LUMC. Horeca voorzieningen zijn oké maar waar is een afruimkar? Een bio diversiteitscentrum voor 2 tot 102; helaas, mispoes. Voor de ukkies is er geen educatieve speeljungle die groot genoeg is voor de hoeveelheid bezoekers van deze doelgroep. De zalen over de verleiding, de dood, het leven en de dino's die zijn heel indrukwekkend, evenals het vernieuwde gebouw. Qua informatie gehalte kom ik van een koude kermis thuis. Diepte informatie moet ik erbij googelen via het prima Wi-Fi netwerk. Kort gezegd, graag kom ik nog eens terug doordeweeks op een rustiger tijdstip en/of voor een thema tentoonstelling.

Beoordeling gegeven door Angelique.

geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23 september 2019

Datum beoordeling: 30 september 2019

Reisgezelschap: met vrienden

je leert veel over de ijstijd en de dieren die vroeger in die tijd leefden

Beoordeling gegeven door soukaina.

Slecht
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 29 september 2019

Datum beoordeling: 29 september 2019

Reisgezelschap: gezin

Mooi gebouw. Prima voorzieningen. Als museum onder de maat. Met name de informatie over de ijstijd en wat die betekende voor Nederland vond ik slecht.

Beoordeling gegeven door J. Hendrikse.

Valt tegen
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 20-09-2019

Datum beoordeling: 28 september 2019

Reisgezelschap: gezin

Veel minder te zien dan eerst, geen informatie toegevoegd, veel hinderlijk achtergrondgeluid. Zou geweldig zijn als er een audiotour bij kwam die vertelt wat je ziet, en waar dan ook het geluid in kan worden afgespeeld. Ik weet gewoon te weinig om mijn kinderen te kunnen vertellen waar ze naar staan te kijken. Die info verwacht ik van het museum. En waarom zoveel ruimte besteden aan vreemde extraatjes als een volkswagenbusje? We stonden snel weer buiten.

Beoordeling gegeven door Christien.

Valt tegen.
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 21 september 2019

Datum beoordeling: 25 september 2019

Reisgezelschap: gezin

Prachtig gebouw. Maar de hal is veel te groot in vergelijking met expositieruimten. Die zijn echt klein. Snel uitgekeken. Binnen 2 u alles gezien. Is nu echt een kindermuseum geworden in vergelijking met oude Naturalis. Een soort attractiepark. Ook de opzet. Vooral de Verleiding lijkt wel soort Efteling. Spelletjes ook echt voor jonge kinderen. Ook érg veel opgezette dieren en weinig informatie. Informatiebordjes vaak slecht leesbaar voor ouderen. Jammer. De dinoafdeling is wel heel mooi dankzij indrukwekkende skeletten. Maar ook hier weinig extra informatie. Voor het museum komen we niet meer terug. De onderzoeksafdeling beg.grond is wel de moeite waard. Maar die mag je ook bezoeken zonder entreekaartje.

Beoordeling gegeven door Irma Müller.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19-9-2019

Datum beoordeling: 24 september 2019

Reisgezelschap: met vrienden

In een woord geweldig ! Het gebouw zelf is al een belevenis !! Onnederlands .We gaan zeker terug maar.dan nemen we alle kleinkinderen mee ! Heel wat educatiever dan de Efteling waar je de hoofdprijs betaald voor kinderen die te klein zijn voor die snelle attracties ! Zeker geschikt voor nieuwsgierige en leergierige kinderen ! Zeer vriendelijk personeel en leuk om buiten te kunnen eten op de hoogste verdieping met terras met mooi uitzicht over de stad Leiden !

Beoordeling gegeven door AnneMarie Pessers.

Matig zeker gezien de prijzen
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 17-09-2019

Datum beoordeling: 17 september 2019

Reisgezelschap: met partner

Mooi gebouw zal een flinke duit gekost hebben maar had geen meerwaarde. Maar daar zal de entree dan wel op gebaseerd zijn

Beoordeling gegeven door Sandra.

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 9 september 2019

Datum beoordeling: 13 september 2019

Reisgezelschap: met partner

Ik had er veel van verwacht. De eerste etage was al onduidelijk. Heel veel dieren bij elkaar, maar geen naamplaatjes. Waar kijk ik nu naar? De andere etages groot maar het idee erachter was niet altijd even duidelijk. Ik begreep niet altijd goed de zin van bepaalde afdelingen. Trix en haar andere soortgenoten waren indrukwekkend, maar om zoveel geld voor alleen de dino's te zien vond ik wel erg veel. De teleurstelling kwam bij de parkeerplaats. 7,50 voor een veel te klein stukje parkeren. Je wilt dan ook wel gecontroleerd worden. We stonden achter een slagboom die niet open ging. Moest je op drukken en je kreeg een computer aan de lijn. Bleek een parkeerwachter gewoon dat ding open te moeten doen, zonder controle. Maar hij stond er bij en keek er naar. Wij hebben hard moeten claxoneren voordat hij wakker werd. Na veel minuten van frustratie deed hij de slagboom open: zonder controle. Dag 7,50. Ik vond het echt een anticlimax........jammer !

Beoordeling gegeven door Ella.

teleurstelling
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 3 september 2019

Datum beoordeling: 10 september 2019

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik vond het een enorme teleurstelling. Ben het ook helemaal eens met de recensie die vandaag in de Volkskrant stond namelijk een visueel spektakel zonder samenhang. Een weetje hier een weetje daar maar het grote verhaal van de evolutie is er niet uit te halen. Het oude museum was oneindig veel interessanter. Ik heb aan een medewerkster gevraagd toen we in de hal stonden waarom er met zoveel ruimte in het enorme gebouw niets gedaan is (loze ruimte). Ze moest beamen dat het ook wel op een grote kathedraal lijkt. Wel wist ze me te melden dat er wel 9 etages waren. Het museum zelf betreft maar 5 etages plus een restaurant maar die etage tel ik niet mee. Hier hoef ik niet meer terug te komen.

Beoordeling gegeven door Harmen Hart.

Leuk, maar klein
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 20-08-2018

Datum beoordeling: 21 augustus 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De opzet van GIF is mooi. Ik was er vroeg, dus het was niet zo druk. Alle dieren waren goed te zien en de informatie is makkelijk in je op te nemen. Maar de opzet is klein. Wij hebben museum jaarkaarten, dus ik kan mij er niet zo druk om maken, maar als je met een gezin komt en hebt betaald voor entree, dan zou ik mij bekocht voelen.

Beoordeling gegeven door Alexander.

Erg veel geld voor een kort bezoek
1 11111

Bezoekdatum: 02-06-2018

Datum beoordeling: 2 juni 2018

Reisgezelschap: met partner

Zijn met zijn vieren geweest. € 45,00 en stonden binnen een uur weer buiten. Spijt van het bezoek

Beoordeling gegeven door Pol.

Klein
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 20-10-2017

Datum beoordeling: 20 oktober 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Wel mooi opgezette tentoonstelling maar je bent na half uurtje wel uitgekeken.

Beoordeling gegeven door Vis.

Leuk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23 mei 2017

Datum beoordeling: 23 mei 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

De T-Rex is natuurlijk geweldig en de tentoonstelling er omheen mooi vormgegeven. Voor wie meer wil weten is het personeel meer dan bereid uitgebreid te vertellen. De man die in een lab Triceratops botten zat schoon te maken onderbrak zonder problemen zijn werk. Voor wie alleen komt om passief te consumeren is het minder ja.

Beoordeling gegeven door Henk en Roos.

Geldklopperij
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 2-5-2017

Datum beoordeling: 5 mei 2017

Reisgezelschap: gezin

Mama is dit alles??? vroeg onze dochter van 9 jaar, nou dat zegt genoeg. Wat korting zou netjes zijn.

Beoordeling gegeven door Fam de Wit.

Slechts
1 11111

Bezoekdatum: 1 mei 2017

Datum beoordeling: 1 mei 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Veel te duur!!! Niet naar toe gaan. Tijdens verbouwing

Beoordeling gegeven door N.dokter.

Geweldig!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12 maart 2017

Datum beoordeling: 12 maart 2017

Reisgezelschap: met partner

Ik ga er vanuit dat je natuur en geschiedenis liefhebber bent. Het skelet is erg indrukwekkend. Je waant je terug in de tijd. Indrukwekkend! Bevraag de medewerkers die bij het skelet aanwezig zijn. We hebben een half uur gesproken en een schat aan info gekregen. Voor de kinderen genoeg te doen. Alles goed geregeld.

Beoordeling gegeven door G. Van Kampen.

te duur
1 11111

Bezoekdatum: 5/3/2017

Datum beoordeling: 5 maart 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Leu voor kinderen, maar veel te duur voor een bezoekje van nog geen uur.

Beoordeling gegeven door castelijns.

Dramatisch!
1 11111

Bezoekdatum: 29 januari 2017

Datum beoordeling: 29 januari 2017

Reisgezelschap: met partner

Gelukkig weer terug in de trein naar huis. Wat een vreselijke afknapper. Wellicht leuk voor kleine kinderen. Voor volwassenen een deceptie. Een 1 is nog een te hoog cijfer. Kon helaas geen 0 geven. In 10 minuten weer buiten! Over vreselijk gehypt gesproken!. De T-rex ziet er ok uit. Maar de rest en de aankleding is ronduit vreselijk en goedkoop. Een bouwput is er niks bij. Alles om er maar geld uit te persen. Naturalis onwaardig. Ga niet naar deze complete ramp toe.

Beoordeling gegeven door mark l.

Te duur
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 03-01-2017

Datum beoordeling: 6 januari 2017

Reisgezelschap: gezin

50 euro kwijt en in 30 min er door heen. Ze moeten het bedrag halveren. Ik kan 1 keer wat leuks doen in de zoveel tijd met de kinderen. En dan is dit veel geld voor zo.n korte tijd. Aangezien de helft van naturalis gesloten is ivm verbouwen

Beoordeling gegeven door Samantha smeele.

slechte bezoekersinformatie en ontvangst
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 5.12.17

Datum beoordeling: 6 januari 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ze hebben een museumkaart en hadden een paar weken geleden gekeken of we daarmee ook bij Naturalis terecht konden. Dat kon niet dus hebben we bedacht dit in de kerstvakantie te doen. Allebei een dagje vrij genomen. Eenmaal in Leiden (vanuit Arnhem, met twee kleine kinderen dus 1,10uur onderweg) stond ons bij Naturalis een lange rij te wachten. Geen probleem, het is kerstvakantie. Echter toen wij "aan de beurt waren" bleek de rij alleen ter voorlichting te zijn. Als je al e-tickets hebt (dus een reservering met een tijdstip) mocht je naar binnen en anders naar een naastgelegen tent waar je alsnog een ticket kon regelen voor entree 2 uur later want zo lang was de wachttijd al opgelopen. De medewerkster die ons dit vertelde was niet vriendelijk en gaf ons verkeerde informatie. Bij de tent was er een andere dame die dezelfde teleurstellende bericht gaf maar bracht het op een vriendelijke begripvolle toon wat een wereld van verschil kan maken. Ze stelde voor om eerst een rondje Leiden met de T-rex trein te gaan doen. Dat hebben we ook gedaan. Alleen ook hier ontzettend jammer dat we geen plattegrond/familiespeurtochtmap kregen wat voor de kinderen het "treinritje" een stuk leuker had gemaakt (hoop ik). De trein bleek een half open busje te zijn met een zeil er over tegen de kou. Door de zeil kon je niet goed zien en het was er koud. Dit viel dus ook erg tegen en we kwamen bevroren terug. Dezelfde dame die nu nog bij de ingang-rij stond gaf ons weer verkeerde informatie en stuurde ons naar een verkeerde rij waardoor we vervolgens weer in een andere rij moesten wachten. Eenmaal eindelijk binnen was het wel een leuke tentoonstelling, zeker voor de kinderen. Ik kan me voorstellen dat als je er zonder kinderen bent dat je heel snel uitgekeken bent. Ons zoontje van 4 vond het erg leuk, onze dochter van 7 vond het, net als wij, wel interessant maar was ook snel uitgekeken. Bij de kinderactiviteiten was erg druk. Al in al is het een leuke tentoonstelling, op ons zoontje heeft het veel indruk gemaakt. Maar de voorlichting en organisatie eromheen doet het geen recht. Het zou gelijk op de website zichtbaar moeten zijn dat je ook met museumjaarkaart een reservering nodig hebt. Dit was niet het geval en als je al eenmaal had opgezocht dat je geen ticket nodig hebt, dan ga je 2 weken later niet nogmaals op "bestel tickets" drukken. Verder zouden ze meer met informatieborden moeten werken waarop staat bij welke rij je je moet aansluiten om te voorkomen dat je steeds tijd verliest door steeds in de verkeerde rijd te staan. Er stonden wel een paar borden maar die zag je door de rijen pas als je al aan de beurt was. De dame die bij de ingang-rij stond kunnen ze net zo goed met een infobord vervangen...krijg je dezelfde "klantvriendelijkheid" maar dan wel met juiste info.

Beoordeling gegeven door teleurgesteld.

Nooit meer
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 3-01-2017

Datum beoordeling: 4 januari 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik was met mijn kleinkind na 1.30 uur waren we uit gekeken.Betaalde €23,50 veel te duur voor zo een korte tijd.

Beoordeling gegeven door L.Witkamp.

Klantvriendelijk en indrukwekkend!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21/11/16

Datum beoordeling: 8 december 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik kwam zonder e-ticket maar had even een half uur tijd. Kassamedewerker maakte meteen met mijn Museumjaarkaart een e-ticket aan en ik kon direct doorrijden. Kwam met scootmobiel. Genoten van al het moois!

Beoordeling gegeven door Gonny Tafuni.

Indrukwekkend en afwisselend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30-10-2016

Datum beoordeling: 30 oktober 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag een van de leukere uitjes van dit jaar meegemaakt. Interessant en afwisselend en het skelet van de T-rex indrukwekkend. Leuk vanwege onder meer de bewegende dinomodellen, de gebruikte apparatuur, zoals de fietsrace met achtervolgende dino en de "spuitbussen" waarmee een dino kon worden overgespoten. In totaal kleine drie uur binnen geweest na een wachttijd van 5 minuten. We gaan zeker nog een keer.

Beoordeling gegeven door Jac..

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 21-10-2016

Datum beoordeling: 22 oktober 2016

Reisgezelschap: met partner

Er waren weinig informatieborden. De informatie die werd gegeven waren voornamelijk bedoeld voor kinderen door middel van een spel. Het zal vast leuk zijn als je kinderen hebt, Maar voor volwassenen is er niks. We waren er binnen 20 minuten weer uit, en dat voor 27 euro. Ik zou het zeker niet aanraden voor volwassen

Beoordeling gegeven door Ontevreden bezoeker.

Klein
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 21-10-2016

Datum beoordeling: 21 oktober 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Lang moeten wachten , anderhalf uur en we waren vervolgens met een half uurtje door het museum heen.Dan vind ik 23,50 voor met zijn tweeën een hoop geld.

Beoordeling gegeven door Den Hollander.

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 8-10-16

Datum beoordeling: 10 oktober 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wij waren in 20 min door de hele voorstelling heen. De doe dingen vielen erg tegen en daarvoor was het ook te druk. Dan is 23,50 voor een volwassene en kind wel veel geld. Zeker niet de moeite om ook nog een treinreis voor te moeten maken

Beoordeling gegeven door Sim.

prikkelend voor mijn nieuwsgierigheid
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 17 mei 2016

Datum beoordeling: 20 mei 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Mooi, veel uitleg en verklarend; interessant voor kinderen... de moeite waard!

Beoordeling gegeven door Myrna Wezel.

Veel te zien
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-03-2016

Datum beoordeling: 27 maart 2016

Reisgezelschap: met partner

Met mijn vriendin en oma naar Naturalis geweest. Erg veel te zien. We hadden meerdere dingen op het programma staan maar zijn daar niet aan toegekomen omdat er zoveel te zien was. Prijs is laag vergeleken met de tijd die je er door brengt. Enige minpuntjes waren de drukte en de hoeveelheid kinderen.

Beoordeling gegeven door Ernst P.

super leuk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-10-2015

Datum beoordeling: 21 oktober 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Educatief, leuk voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Ook leuk voor ouders. Er werd ook een dier (hermelijn) geprepareerd door een biologe.

Beoordeling gegeven door A.v.Dam.

Heerlijk dagje weg met de kinderen
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 31 mei 2015

Datum beoordeling: 1 juni 2015

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Heerlijk educatief museum met een leuk museumwinkel.

Beoordeling gegeven door M, Veerman.

indrukwekkend!!
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 8 februari2015

Datum beoordeling: 8 februari 2015

Reisgezelschap: met een groep

Cijfer was hoger wanneer ik met rolstoel samen met andere rolstoelgebruikers meer ruimte in de lift had. Nu veel mensen 'die niets mankeren' in overvolle liften. helaas minpuntje. Verder fraaie fossielen en skeletten. Film met Freek Vonk uitstekend.Wereldbol met aaardbevingplaten. Restaurant prima!

Beoordeling gegeven door Hr. M..Zuidervaart.

natuurlijk naturalis
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15 augustus 2015

Datum beoordeling: 15 augustus 2014

Reisgezelschap: met opa en oma

Ik ben er nog steeds ben in de cinema en kijk naar h Het detimeneren van insecten. KAN JIJ OOK VIA WWW.DIERENZOEKEM.NL HEEL LEERZAAM. Mijn opa licht in een hoekje te slapen opa wakker worden Word vervolgt

Beoordeling gegeven door maxweijts.

natuurlijk naturalis
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15 augustus 2015

Datum beoordeling: 15 augustus 2014

Reisgezelschap: met opa en oma

Heerlijk om hier te zijn ben er voor de 2 de keer nu ben ik 9 Ik hou van alle dieren Ga veel naar de dierentuin maar vind de grootste dieren dienst meer leven heel fijn nu zo te zien Max Weijts

Beoordeling gegeven door maxweijts.

duur
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 15-6-2011

Datum beoordeling: 18 juli 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Te duur voor een doorsnee gezin in een crisistijd. Waarom kan dit niet wat goedkoper? Gezien de drukte maakt het museum winst genoeg... Wel leuk voor de kinderen overigens. Maar voor twee uurtjes... Nogmaals, erg duur. Voor een dubbel bedrag zit je 10 uur in Slagharen!!!

Beoordeling gegeven door Starreveld.

geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: donderdag 17 mei 2012

Datum beoordeling: 11 juni 2012

Reisgezelschap: met vrienden

helemaal niet suffig - heel interessant en leerzaam ook voor gezinnen met kleine kinderen super leuk

Beoordeling gegeven door J.J.M. Kock.

leuk en leerzaam
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: +/- juni

Datum beoordeling: 1 september 2011

Reisgezelschap: met partner

Voor jong en oud leuk en leerzaam, vriendelijk en behulpzaam personeel (zeker voor de kinderen). Je kan er ook eten en drinken in het restaurant, van het museum, tegen een redelijke prijs.

Beoordeling gegeven door dhr en mevr j.w.wansleeben.

mooi en overzichtelijk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 14 juli 2011

Datum beoordeling: 16 juli 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Jammer van de zeer slechte verlichting van enkele onderwerpen, vlinders, insecten ed. Tevens te kleine letters bij de beschrijvingen en ook door de slechte belichting moeilijk te lezen.De meeste expositie ruimtes op zich, zijn naar mening onderbelicht. Hoorde dit eveneens van andere bezoekers. Ik vind het een geweldige collectie en geeft veel info over het verleden en het ontstaan ervan.

Beoordeling gegeven door A.Prevoo.

mooi en overzichtelijk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 14 juli 2011

Datum beoordeling: 16 juli 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Jammer van de zeer slechte verlichting van enkele onderwerpen, vlinders, insecten ed. Tevens te kleine letters bij de beschrijvingen en ook door de slechte belichting moeilijk te lezen.De meeste expositie ruimtes op zich, zijn naar mening onderbelicht. Hoorde dit eveneens van andere bezoekers. Ik vind het een geweldige collectie en geeft veel info over het verleden en het ontstaan ervan.

Beoordeling gegeven door A.Prevoo.

indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: half juni

Datum beoordeling: 1 juli 2011

Reisgezelschap: met een groep

het was leuk om te zien hoe verschillende kinderen kijken naar wat er allemaal te zien is in het museum. We waren er met een schoolklas en dat was super!

Beoordeling gegeven door kop.

indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: half juni

Datum beoordeling: 1 juli 2011

Reisgezelschap: met een groep

het was leuk om te zien hoe verschillende kinderen kijken naar wat er allemaal te zien is in het museum. We waren er met een schoolklas en dat was super!

Beoordeling gegeven door kop.

super
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2010

Datum beoordeling: 1 juli 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

wat een prachtig museum, waar je op een prettig manier meegenomen word. Het was zo verrassend we hadden het niet verwacht. Over de entree prijs waren we ook zeer positief verrast. Echt een aanrader dus. Daarna zijn we nog naar Corpus geweest maar viel echt in het niet bij het naturalis. Onze zonen van 9 en 11 jaar waren ook helemaal onder de indruk, maar mijn man en ik zelf ook.

Beoordeling gegeven door Miriam van Heeswijk.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-12-2009

Datum beoordeling: 27 juli 2010

Naturalis is geweldig voor nieuwsgierige kinderen! Het was helaas wel erg druk waardoor sommige tentoonstellingen (met name die speciaal voor kids bedoeld waren) slecht te bezoeken waren. Maar ze hebben hun ogen uitgekeken bij de wat minder drukke stukken. Ook het eten in het restaurant was nogal lastig (en vies!) door de drukte.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2007

Datum beoordeling: 29 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 1 maart 2009

Datum beoordeling: 8 maart 2009

Zeer leuk museum en leerzaam. Jammer dat de cinema buiten werking was. Wilde beesten was weer een leuk thema.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21 februari 2008

Datum beoordeling: 21 februari 2009

Vandaag met 4 kinderen in de leeftijd tussen 5 en 11 jaar een geweldige dag beleefd in een zeer interactief, kindvriendelijk, fantasieprikkelend en relatief goedkoop museum. We hebben allemaal enorm genoten

Beoordeling gegeven door Albert.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: half november

Datum beoordeling: 7 december 2008

Zoals altijd een zeer leuk en informatief museum. Zijn hier al vele malen geweest en toch verveeld het niet om er steeds weer heen te gaan. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen en ook in het vaste gedeelte van het museum vindt je steeds weer nieuwe dingen die je de vorige keer over het hoofd hebt gezien. Zeker een aanrader.

Beoordeling gegeven door Wilma Rendering.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: augustus 2008

Datum beoordeling: 6 december 2008

Pluspunten van het museum: een mooie en overzichtelijke inrichting, prima eet - en drinkgelegenheid. Vriendelijke personeel. .

Beoordeling gegeven door Jan Renjaan.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 juli 2008

Datum beoordeling: 26 juli 2008

heel leuk museum. vooral de act die opgevoerd werd over het DNA, door twee studenten een man en vrouw, bedoeld voor jong publiek was ik er (51 jaar) met mijn Leidse vriend (59) We genoten super! en lieten ons inspireren samen met al die ouders en hun kinderen. Naturalis: de moeite waard!

Beoordeling gegeven door Eleonora van Bol-Es.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29 05 2008

Datum beoordeling: 20 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door naturalis.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 10-07-2008

Datum beoordeling: 17 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door naturalis.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: februari 2008

Datum beoordeling: 12 juli 2008

Elke keer als we gaan is het weer een belevenis wat er nu voor extra tentoonstelling is. Onze kinderen van 6 en 4 kijken hun ogen uit. Vooral de dieren spreekt hun erg aan.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25.06.2008

Datum beoordeling: 27 juni 2008

Bijeen bezoek aan museum Naturalis wordt je meerdere ervaringen rijker. Van jong tot oud er is voor ieder wat wils te bekijken en te doen. Je kunt er een gigantische snuif informatie opdoen, de tentoonstellingen zijn zeer gevarieerd opgezet, je raakt er ongemerkt urenlang in verzeild en dan heb je nog niet eens alles in je op kunnen nemen. Het was ons eerste bezoek aldaar, het nodigt beslist uit tot een tweede bezoek, je weet dan in ieder geval van de vaste collectie wat je te wachten staat en kan je bijvoorbeeld een onderdeel iets specifieker gaan bekijken. Het is een prachtig gebouw, niet ver van het station verwijderd, makkelijk te belopen, voor autobezitters is er een grote parkeergarage. Het personeel is vriendelijk en gastvrij. Al met al zeer de moeite waard een bezoek te brengen.

Beoordeling gegeven door Coby Kool.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-06-2008

Datum beoordeling: 26 juni 2008

Fantastisch. Heel erg leerzaam.

Beoordeling gegeven door Naturalis.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 21 juni 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Y. van der Helm.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: febr.2008

Datum beoordeling: 17 april 2008

het naturalis is wat mij betreft het meest kindvriendelijke museum dat er is,veel ruimte aparte actieviteiten voor de kinderen,eetzaal,waar ook zelf meegenomen eten genutigd kan worden,veel variatie,ook in wisselende thema's,mijn zoons zijn er gek op en gaan er het liefst elke vakantie naartoe,als ik al een minpuntje moet noemen ,dan de prijs,die is in verhouding tot veel andere museums wel aan de hoge kant

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: december 2007

Datum beoordeling: 13 april 2008

fijn museum: toegankelijk en veel te zien

Beoordeling gegeven door Pieter Kuijt.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juni 2007

Datum beoordeling: 28 maart 2008

Museum Naturalis was een prachtige belevenis voor zowel het personeel als voor de kinderen van o.b.s.Tweespan uit Heenvliet. Daar wij \'s middags ook nog naar de Linneushof moesten was er helaas niet voldoende tijd om echt alles te zien én te doen. Ons advies was: Ga gezellig nog een keer terug met papa en mama! Zeker een 9 waard!

Beoordeling gegeven door L.van Marsbergen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: februari 2008

Datum beoordeling: 14 maart 2008

Een dagvullende digitale speurtocht door verschillende afdelingen van het museum voor de kinderen. Dit was een heel groot succes. Het is daarnaast ook heel leerzaam voor groot en klein. Ze hebben ook regelmatig nieuwe dingen, waardoor een bezoek aan dit museum voor herhaling vatbaar zal blijven.

Beoordeling gegeven door Willion Boumeester.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: december 2007

Datum beoordeling: 14 maart 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door museum naturalis.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: dec2006

Datum beoordeling: 7 maart 2008

hadden gratis kaarten. Wisten niet wat ons te wachten stond. Maar we gaan dit jaar weer!!! Je bent hier echt een dag onder de pannen.

Beoordeling gegeven door van asselt.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 13 november 2007

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door L. van de Sande.

1 11111

Datum beoordeling: 22 augustus 2007

Naturalis expositie Frans Lanting: U moet uw reclame verwijderen en duidelijk maken dat mensen die er nog heen willen voor niets gaan. Tot 2 september?????? mooi niet! 19 augustus hing er niets meer en dat was al langer zo. We zijn er vanuit Vught dus mooi vor niets heen gereden! Schande

Beoordeling gegeven door R.Vermeer.

Datum beoordeling: 31 augustus 2006

nogal duurvoor de tijd dat je ermee zoet bent, ongeveer 2uur. Als het de bedoeling is dat mensen hier vaker komen (wisselende tentoonstellingen) mag die prijs echt wel wat naar beneden

Beoordeling gegeven door Bram Knapen.