Beoordelingen Het Scheepvaartmuseum

Mooi, maar beperkt
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 07-02-2015

Datum beoordeling: 9 februari 2015

Reisgezelschap: met partner

Mooi opgezet met duidelijke afdelingen. Goed rekening gehouden met voor kinderen. De Michiel de Ruyter collectie ( tijdelijke expositie) is weggestopt in een zolderafdeling. Dat had toch wel wat prominenter gepresenteerd mogen worden. De grote vitrines zijn mooi, maar het is voortdurend zoeken tussen de nummers van de objecten en bijbehorende tekst. Bij de afdelingten atlassen bleek toen ik bijna de hele afdeling in vrijwel donker hadf bekeken dat er licht toetspunten op de ruiten zaten, zodat de desbetreffnde vitrine werd verlicht. Dat had wel beter en zichtbaarder aangegeven mogen worden. Verder miste ik nogal de techniek en toelichtinbg over de moderne scheepvaart. Er liggen twee schepen bij de aanlegsteiger. Alleen de "Amsterdam"was te bezoeken. Niettemin prima dagje uit.

Beoordeling gegeven door Nick.

Leuk en onderhoudend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 juni 2013

Datum beoordeling: 28 juni 2013

Reisgezelschap: met partner

Een mooi VOC schip wat buiten ligt. Aangrijpende tentoonstelling over de slavernij en wat andere leuke dingen die werden aangeboden.

Beoordeling gegeven door Henk v kessel .

teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 02-04-2013

Datum beoordeling: 3 april 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

Jarenlang is dit museum gesloten geweest en heeft de kans gehad om goed na te denken en te kijken bij andere musea, maar is er niet in geslaagd om een goed museum neer te zetten. Ik heb erg uitgekeken dat het museum weer zou worden geopend. Het museum is na z'n verbouwing volledig 'verkracht' en is zijn sfeer volledig kwijt geraakt. Het is een lelijk, sfeerloos en kil ziekenhuis geworden. Ik erger me m.n. ook aan de slechte communicatie. Slechte folder. Je stuit steeds op deuren die gesloten zijn of omdat ruimtes voor andere doeleinden gebruikt worden. Het lijkt wel dat jullie het belangrijker vinden om voor je eigen personeel informatie te geven op deuren en ruimten, dan dat jullie dit bekijken vanuit het oogpunt van de gast. Ik heb bij mijn bezoek meerdere keren mensen verbaasd om me heen zien kijken waar ze eigenlijk naar toe moesten. Gebruik dan blauwe lijnen om de route aan te geven, net als in een ziekenhuis. Dit museum is geen aanrader, er ontbreekt de sfeer die voorheen wel absoluut aanwezig was. Dit was m'n tweede bezoek (eerder na de opening), maar tot m'n spijt is het er nog steeds niet beter op geworden. Alhoewel er best wel een aantal mooie presentaties zijn. Jammer, ik nam mijn vrienden voor de verbouwing graag mee naar het scheepvaartmuseum. We konden er dan uren verblijven. Nu niet meer. Voor de verbouwing kon je de sfeer opsnuiven, kon je de zee en pek bijna letterlijk ruiken en droomde je weg. Soms is de presentatie gewoonweg 'schreeuwerig' te noemen. Koud en afstandelijk ! Ik kom naar een museum om het uitgestalde te bekijken, niet om schreeuwerige wanden te zien. Het is geen Nemo ! Jammer, ik heb me flink geƫrgerd en had naderhand een erg onbevredigend gevoel. Ik had er hoge verwachtingen van, maar deze zijn uitgebleven. Jan Tjerk

Beoordeling gegeven door Jan Tjerk.

Het Scheepvaartmuseum
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 22 januari 2013

Datum beoordeling: 22 januari 2013

Reisgezelschap: met partner

Ik vind het museum prachtig. Vanaf het Open Pleyn kun je drie verschillende musea bezoeken, verhalen in west, objecten in oost en de haven in noord. Het Schip is ook erg bijzonder.

Beoordeling gegeven door RH.

Verbouwing overkapping + VOC-schip
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 18032012

Datum beoordeling: 11 januari 2013

Reisgezelschap: met partner

Met mijn vriendin heb ik genoten van de scheepvaartmuseum, de nieuwe opzet , geweldig!

Beoordeling gegeven door Jo .

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: zomer 2000

Datum beoordeling: 18 april 2008

Voor de kinderen is er een leuke speurroute. Buiten beleef je op het schip hoe het er vroeger aan toe ging. Leuk!

Beoordeling gegeven door Trouwborst.