Natuurgebied Kardinge


-advertentiepositie-Natuurgebied Kardinge

Ontvlucht de stad Groningen en geniet van de natuur in natuurgebied Kardinge. Tien minuten met het openbaar vervoer of twintig minuten fietsen en je staat al midden tussen de flora en fauna. Ga zwemmen in de Kardingerplas, neem een picknickmand mee of ga lekker wandelen, skeeleren of hardlopen. Er zijn vier wandelroutes uitgezet. Als je rond zonsopgang of -ondergang hier wandelt is de kans groot dat je reeën of zangvogels tegenkomt.

Beleefpad

Om de natuur wat toegankelijker te maken onder de Nederlanders heeft Natuurmonumenten in 2017 een Beleefpad aangelegd in het Beijumerbos. Het Beijumerbos is onderdeel van natuurgebied Kardinge. Het Beleefpad heeft bredere en verharde paden en er zijn zitbanken en informatiepanelen geplaatst.

Plukbos

In natuurgebied Kardinge vind je vlakbij het Meedenbad ook een plukbos. Hier kun je bramen, walnoten en kastanjes verzamelen. Leuk en smakelijk!

Speelnatuur van OERRR

Ook OERRR heeft zijn stempel gedrukt in Kardinge. Begin 2018 heeft Natuurmonumenten de Speelnatuur van OERRR aangelegd. Hier kunnen kinderen spelen met water en zand, vlotten bouwen en over boomstammen balanceren.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto: Groningen Marketing © Stella Dekker Fotografie
Foto: Groningen Marketing © Stella Dekker Fotografie