Het Groene Huis - Natuur in Amersfoort

Het Groene Huis

De natuur ontdekken op een leuke manier, dat kan in Het Groene Huis! Kom alles te weten over de natuur van Amersfoort, rondom de Eem of juist midden in de stad. Het Groene Huis staat op Landgoed Schothorst, waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Loop een van de routes waarbij je binnen én buiten Het Groene Huis op onderzoek uitgaat. Daarbij ga je ook zelf aan de slag. Plof bijvoorbeeld neer onder een boom en teken het leven dat je hier ziet. Moeten de kids hun energie even kwijt? Rennen dan, naar die leuke natuurspeelplaats. Hier kunnen ze lekker spelen met water, takken en zand. Allemaal regelrecht uit de natuur!

Het Groene Huis heeft een Middeleeuws Erf, waar schapen en kleine geitjes lopen. Stap in het leven van het jaar 800 en ervaar hoe het middeleeuwse boerenleven was. Hoe rook het daar? Deden de kinderen daar ook spelletjes? Iedere zondagmiddag van mei tot en met september loopt er een gastvrouw in middeleeuwse kleding. Stel haar alle vragen waar je zelf geen antwoord op weet!

Het Groene Huis in Amersfoort leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 25,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Het Groene Huis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.