1

Rijksmuseum Amsterdam
Rijksmuseum Amsterdam: een must voor iedereen

Het Rijksmuseum; er is geen Nederlander die dit beroemde museum niet kent. Waar dat door komt? Misschien wel omdat Rembrandts belangrijkste werk in het Rijksmuseum pronkt: de Nachtwacht. Toch is dit enorme schilderij maar een heel klein deel van wat het Rijksmuseum in huis heeft. Wandel door het indrukwekkende gebouw en bekijk aan de hand van schilderijen, bijzondere sieraden, kasten en nog veel meer kunstvoorwerpen hoe de Nederlandse geschiedenis in elkaar zit. Een verbazingwekkende reis van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Reis door Nederlandse geschiedenis

Met zo'n 8000 objecten legt het Rijksmuseum 800 jaar aan Nederlandse geschiedenis bloot. En daar ben je niet zomaar op uitgekeken! In chronologische volgorde schotelt het museum de bezoeker schatten uit elke periode voor. Van de religieuze schilderijen uit de middeleeuwen tot de Mondriaanjurk en de FK 23 Bantam - een revolutionair gevechtsvliegtuig - uit de twintigste eeuw. Ongekend is de collectie uit de hoogtijdagen in de Nederlandse geschiedenis; de Gouden Eeuw. Meer dan dertig zalen zijn gevuld met de rijkdom van die tijd. Hoogtepunt is de Eregalerij waar je schilderijen van Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt kunt bewonderen.

Rijksmuseum voor kinderen

Het Rijksmuseum is altijd gratis voor kinderen tot achttien jaar. Het museum organiseert familierondleidingen, creatieve workshops en kinderfeestjes. In schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten en in de Teekenschool experimenteren kinderen met schilderen, fotograferen of ontwerpen tijdens een leuke en leerzame cursus.

Rijksmuseum Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.rijksmuseum.nl

Foto: Rijksmuseum, John Lewis Marshall.
Foto: Rijksmuseum, John Lewis Marshall.
Foto: Rijksmuseum, Bibi Veth.
Foto: Rijksmuseum, Bibi Veth.
Foto: Rijksmuseum.
Foto: Rijksmuseum.
Foto: Rijksmuseum, Arie de Leeuw.
Foto: Rijksmuseum, Arie de Leeuw.

-advertentiepositie-