Uitjes voor vader en dochter

Dagjes uit met korting | Redactioneel door

Gorilla's spotten of samen naar het Rijks

9 juni 2017 Toerisme Landelijk Oooh, wat gaat de tijd toch snel... Maar hoe groot ze ook mag zijn, in mijn ogen blijft ze altijd klein. Wie pinkt er geen traantje weg bij het nummer dat Marco Borsato schreef over zijn dochter? Tijd om jullie vader-dochterband nog eens extra aan te halen voordat jullie echt sentimenteel gaan worden. Leg de agenda's naast elkaar en plan samen een dagje weg! Trotseer samen de grote stad of trek juist de natuur in op de fiets. Wij geven tips voor een dagje uit voor vader en dochter. Vergeet geen selfie te maken - die doet het altijd goed in de familie-app.

Foto 1. Vader en dochter samen op stap. Foto: DagjeWeg.NL.

Doe een dagje Amsterdam

Of je er nu mee bent opgevoed of niet, samen cultuur snuiven is hartstikke leuk. Pak de trein richting Amsterdam Centraal (scoor van tevoren een koffie op het station of neem een eigen thermoskan mee) en ga op avontuur in de hoofdstad. Begin de dag in het wereldberoemde Anne Frankhuis, waar de familie Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het dagboek van Anne Frank ontdek je dat Anne heel hecht was met haar vader Otto; dat maakt zo'n bezoekje dan toch extra speciaal. Bereid je voor op lange rijen voor de ingang. Misschien is een thermoskan uiteindelijk toch wel een beter idee. En het mag dan wel voor de hand liggend zijn, ook het Rijksmuseum is een grote aanrader om te bezoeken. Dwaal samen door de zalen en bekijk de prachtige werken van Hollandse meesters. Vader weet er vast wel een mooi verhaal omheen te vertellen. Vergeet geen selfie te maken bij De Nachtwacht! Houden jullie meer van alternatieve films? In Eye Filmmuseum vind je alles op het gebied van filmklassiekers - van alle generaties - en kun je de hele dag door aanschuiven bij films.

Samen de natuur in

Liepen jullie vroeger altijd al voorop tijdens de bergwandelingen en discussieerden jullie altijd over welke besjes je wel en niet mocht eten? Je bent nooit te oud om samen de natuur in te trekken. Laat die smartphone maar lekker thuis en huur een fiets voor een middagje. Trek samen de bossen of weilanden in of cross met een tandem over het strand. Mocht je in de buurt van Scheveningen komen, dan is een rondje reuzenrad onmisbaar. Zet wel je fiets goed op slot! Bekijk voor wat extra inspiratie de leukste fietsroutes in Nederland. Picknickmandje mee - inclusief die ellendige thermoskan - en je hebt een heerlijk vader-dochteruitje waar je nog jaren met plezier op terugkijkt.

"Kijk, die lijkt op je moeder"

Altijd lachen, die grapjes over apen. Bezoek samen de Apenheul en ontmoet de leukste, schattigste en brutaalste apen van Apeldoorn. Die gorilla heeft wel wat weg van tante Truus, en ach, dat kleintje is net ons pasgeboren neefje. Wie weet springt er wel een aapje op je schouder - want ja, in sommige gedeeltes in het apenbos mogen ze gewoon los rondslingeren. Zijn jullie meer van de onderwaterwereld? Bezoek dan - lekker nostalgisch - het Dolfinarium en dans net als vroeger mee met de dolfijnenshow. Houd ook in de gaten wanneer de Snor(rrr)show is, want dit optreden van de walrussen (en hun snorren) is werkelijk hilarisch om samen mee te maken.

Terug in de tijd

Een dagje shoppen met je pa? Voor sommige dochters geen enkel probleem. Soms is het juist vader die dochter meesleurt naar een kledingwinkel. Maar voor die twijfelgevallen, de vaders die shoppen als ze eenmaal bezig zijn stiekem toch best leuk vinden maar er niet zelf mee komen, is Bennies Fifties de perfecte winkel. Dit jaren vijftig walhalla in Scheveningen zit namelijk vol nostalgie! Oude lp's, jukeboxen, American merchandise en historische hebbedingen in overvloed. Van Elvis en Marilyn Monroe tot James Dean en Johnny Cash: een bezoekje aan Bennies Fifties is behalve een winkel een trip down memory lane. Ook leuk voor fans van nostalgie: Museum van de 20e Eeuw in Hoorn, nu met 20% korting op je tickets!

Trotseer de golven

Dat je vader de kapitein van de familie is, hoef je hem niet te vertellen. Maar een beetje aanmoediging op z'n tijd kan geen kwaad. Maak zijn rol als hoofd van de famiglia officieel en laat hem letterlijk het roer in handen nemen! Huur samen een motorvlet in Friesland en verken De Fryske Marren. Of stap aan boord van de MS Boschwad en spot zeehonden vlakbij Schiermonnikoog. Leuk: je kunt bij laagwater ook nog de Engelsmanplaat betreden. In Enkhuizen combineer je een boottocht met een authentieke stoomtramrit bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Hier kun je niet zelf varen, maar met wat mazzel mag je wel je eigen treinkaartje knippen.

Waag samen de sprong

Misschien niet weggelegd voor elke vader en dochter, maar voor wie durft en fit genoeg is, is Indoor Skydive Roosendaal zeker weten een onvergetelijke ervaring. Hier waag je de sprong in het diepe en zweef je in een grote windtunnel als een veertje op de wind. Het gevoel van skydiven, maar dan binnen. Er is in de windtunnel een instructeur aanwezig die je allerlei trucjes leert zodat je je lichaam onder controle hebt tijdens het gezweef. Je kunt er ook nog een halve vakantie van maken door voor een VR jump te gaan. Dan krijg je een virtual reality bril op en heb je het gevoel dat je boven Hawaï of Dubai skydivet. En 'ik heb hoogtevrees' is geen excuus: je maakt hier geen vrije val, maar laat jezelf voorover vallen in de windtunnel. Klinkt misschien spannend, maar de wind is zó krachtig dat je binnen één seconde de lucht in vliegt. Een hilarisch avontuur om samen aan te gaan!

Meer uitjes voor vaders en dochters

Foto 2. Nostalgie: samen neuzen tussen lp's van vroeger. Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-02 09:01:20 · Gepubliceerd: 2017-06-07 12:43:06 - 19108