Uitjes voor vader en dochter

Dagje Amsterdam | Redactioneel door

Gorilla's spotten of samen naar het Rijks

9 juni 2017 Toerisme Landelijk Oooh, wat gaat de tijd toch snel... Maar hoe groot ze ook mag zijn, in mijn ogen blijft ze altijd klein. Wie pinkt er geen traantje weg bij het nummer dat Marco Borsato schreef over zijn dochter? Tijd om jullie vader-dochterband nog eens extra aan te halen voordat jullie echt sentimenteel gaan worden. Leg de agenda's naast elkaar en plan samen een dagje weg! Trotseer samen de grote stad of trek juist de natuur in op de fiets. Wij geven tips voor een dagje uit voor vader en dochter. Vergeet geen selfie te maken - die doet het altijd goed in de familie-app.

Foto 1. Spot de hele apenfamilie bij elkaar. Foto: Apenheul.

Doe een dagje Amsterdam

Of je er nu mee bent opgevoed of niet, samen cultuur snuiven is hartstikke leuk. Pak de trein richting Amsterdam Centraal (scoor van tevoren een koffie op het station of neem lekker kneuterig een thermoskan mee) en ga op avontuur in de hoofdstad. Begin de dag in het wereldberoemde Anne Frankhuis, waar de familie Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het dagboek van Anne Frank ontdek je dat Anne heel hecht was met haar vader Otto; dat maakt zo'n bezoekje dan toch extra speciaal. Bereid je voor op lange rijen voor de ingang. Misschien is een thermoskan uiteindelijk toch wel een goed idee. En het mag dan wel voor de hand liggend zijn, ook het Rijkmuseum is een grote aanrader om te bezoeken. Dwaal samen door de zalen en bekijk de prachtige werken van Hollandse meesters. Vader weet er vast wel een mooi verhaal omheen te vertellen. Vergeet geen selfie te maken bij De Nachtwacht! Houden jullie meer van goede films? In EYE vind je alles op het gebied van filmklassiekers - van alle generaties - en schuif je de hele dag door aan bij films.

Fietsen - maar dan nu zonder zijwieltjes

Liepen jullie vroeger altijd al voorop tijdens de bergwandelingen en discussieerden jullie altijd over welke besjes je wel en niet mocht eten? Je bent nooit te oud om samen de natuur in te trekken. Laat die smartphone maar lekker thuis en huur een fiets voor een middagje. Trek samen de bossen of weilanden in of cross met een tandem over het strand. Mocht je in de buurt van Scheveningen komen, dan is een rondje reuzenrad onmisbaar. Zet wel je fiets goed op slot! Bekijk voor wat extra inspiratie de leukste fietsroutes in Nederland. Picknickmandje mee - inclusief die ellendige thermoskan - en je hebt een heerlijk vader-dochteruitje waar je nog jaren op terugkijkt.

"Kijk, die lijkt op je moeder"

Altijd lachen, die grapjes over apen. Bezoek samen de Apenheul en ontmoet de leukste, schattigste en brutaalste apen van Apeldoorn. Die gorilla heeft wel wat weg van tante Truus, en ach, dat kleintje is net ons pasgeboren neefje. Wie weet springt er wel een aapje op je schouder - want ja, in sommige gedeeltes in het apenbos mogen ze gewoon los rondslingeren. Zijn jullie meer van de onderwaterwereld? Bezoek dan - lekker nostalgisch - het Dolfinarium en dans net als vroeger mee met de dolfijnenshow. Houd ook in de gaten wanneer de Snor(rrr)show is, want dit optreden van de walrussen (en hun snorren) is werkelijk hilarisch. Heb je 's avonds iets leuks te vertellen aan tafel!

Meer tips voor uitjes voor vader en dochter

Foto 2. Samen verdwalen in het Rijksmuseum (een foto van toen het 'I amsterdam' er nog stond). Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Bekijk de tentoonstelling van Martin Scorsese in EYE Amsterdam. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 4. Vader en dochter een dagje op stap in Amsterdam. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-05-10 09:44:26 · Gepubliceerd: 2017-06-07 12:43:06 - 14891