1

Nederlands Kustpad


-advertentiepositie-



Nederlands Kustpad: de langste wandelroute van Nederland

Via het Nederlands Kustpad, de langste wandelroute van Nederland, loop je langs onze mooie kust. De zeewind in je haren, het geruis van de zee in je oren en het zand tussen je tenen. Over de duintoppen van Zeeland, waar de stadjes en autootjes op de wegen in de verte wel speelgoed lijken. Over de stranden van Holland, waar de golven van de zee ruisend op je afkomen. Of over de dijken van Friesland en Groningen met de zilte geur van de Waddenzee in je neus. Het ultieme uitwaaien. Tijdens deze tocht van 725 kilometer kom je door zeldzame vochtige duinvalleitjes en uitgestrekte stukken natuur, door leuke kustplaatsjes en langs indrukwekkende waterwegen.

Is meer dan 700 kilometer toch wel wat te veel van het goede? Gelukkig is deze route handig in drieën gesplitst: Kustpad 1 langs de Zeeuwse kust, waar je vlak bij de Belgische grens begint in het plaatsje Sluis. Kustpad 2 langs de Hollandse kust, van Hoek van Holland tot aan de Afsluitdijk. En Kustpad 3 langs de kust van Friesland en Groningen, waar je uiteindelijk je tocht eindigt in Winschoten. Zo kun je gewoon een van de gedeeltes nemen voor een heerlijke wandelvakantie. Of pak een van de dagetappes om een dagje uit te waaien.

Nederlands Kustpad in Sluis leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.wandelnet.nl

Nederlands Kustpad
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.