1

Hoeve Lichtenberg


-advertentiepositie-



Bezoek een historische kasteelruïne bij Hoeve Lichtenberg

Wanneer je arriveert bij Hoeve Lichtenberg, betreed je een plek met een roemruchte geschiedenis. Lang geleden stond op een strategische positie op de Sint-Pietersberg kasteel Lichtenberg. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was dit het hoofdkwartier van de hertog van Alva. Maar in de 18e eeuw raakte het kasteel in verval en werd het huidige Hoeve Lichtenberg gebouwd. Bezoekers kunnen tegenwoordig alleen nog de ruïne van de toren van het voormalige kasteel en de binnenplaats bekijken. Hoeve Lichtenberg is inmiddels een plek, waar je kunt overnachten met maximaal 10 personen. Op de website vind je meer informatie hierover.

Uitzicht vanaf toren

Vergeet daarnaast niet een kijkje te nemen bovenop de toren. Ja, dat kan nog! Inmiddels is de oude trap wel vervangen voor een moderne trap, maar de tocht naar boven brengt wel historie met zich mee. Zo zie je nog wat oude mergelblokken, nissen, ramen en restanten van gewelven. Zodra je vervolgens boven bent, geniet je van een weids uitzicht over het Maasdal.

Hoeve Lichtenberg in Maastricht leent zich ook goed voor een familiedag en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Hoeve Lichtenberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.