Out of Ammo, God Save the King




Out of Ammo: vaste tentoonstelling Slag om Arnhem - GESLOTEN

Dit uitstapje bestaat niet meer. Waar ervaar je de historie rondom Slag om Arnhem beter dan aan de voet van de brug die het middelpunt was van deze strijd: de John Frostbrug? In de Walburgiskerk vind je daarom een indrukwekkende vaste tentoonstelling: 'Out of Ammo, God Save the King'. Het Arnhems Oorlogsmuseum neemt je mee naar de dagen in september 1944 die de geschiedenisboeken in gingen als een van de belangrijkste slagen van de Tweede Wereldoorlog.

Diorama's

Verspreid door het museum vind je diorama's die je naar verschillende locaties in de stad brengen. Hoe zag de evacuatie van de stad eruit? En wie waren eigenlijk de mensen die vochten voor de vrijheid van Nederland? In de nok van de kerk hangen twee parachutes die uit de lucht lijken neer te dalen. De gigantische afbeelding van de brug zelf, maakt dat je voor even het gevoel hebt erbij te zijn.

Out of Ammo, God Save the King in Arnhem leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.arnhemsoorlogsmuseum.com

Out of Ammo, God Save the King
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.