1

Expeditie Schone Wereld




Expeditie Schone Wereld: op schoolreisje naar de afvalverwerkingscentrale

Wat gebeurt er met je afval nadat je het netjes in de prullenbak hebt gegooid? Je komt er, samen met je klas, achter tijdens een schoolreisje naar afvalverwerkingscentrale HVC Alkmaar. Hier zie je vrachtwagens vol lege flessen, blikjes en ander afval lossen. Ook mag je binnenkijken in de regelkamer, de bunker en op de werkvloer. Gaaf! Maar behalve een inkijkje in de wereld van afvalverwerking, leer je ook alles over duurzaamheid en reflecteren kinderen op hun eigen consumentengedrag. Wat kun je zelf anders doen om bij te dragen aan een schonere wereld?

Tijdens de tour neemt een audioverhaal je mee door de industriƫle gangen van HVC. Het verhaal, dat wordt verteld vanuit het oogpunt van de fabriek zelf. Want die zou veel liever een pretpark zijn... Onderweg kom je onder andere langs gigantische muurschilderingen, doe je mee aan een quiz en speel je een spel met magneten. Bij de renbaan kom je erachter hoeveel energie er nodig is om een film te kijken of om de koelkast een uur koud te houden. En aan het einde hang je je eigen voornemen in de belofteboom.

Expeditie Schone Wereld richt zich voornamelijk op basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. Minimumleeftijd is 11 jaar.

Expeditie Schone Wereld in Alkmaar leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor kinderen.

 Bezoek www.hvcgroep.nl

Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak