muZIEum
Stap in de schoenen van een blinde of slechtziende gids in muZIEum

Hoe is het om blind te zijn? Dat kan iemand je vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het zelf. Met een ervaren blinde of slechtziende gids als begeleider is dit een tocht om nooit meer te vergeten! Hoe kom je in vakantiesferen als je niets ziet? En hoe vind je de weg buiten? Lukt het jou om boodschappen te doen zonder iets te zien? Beleef één van de twee donkerbelevingen binnen of laat je leiden door de straten van Nijmegen tijdens Expeditie ribbelroute. Een stedentrip met taststok en virtual reality bril, die verschillende vormen van slechtziendheid simuleert.

Leven als je niet kunt zien

Dat het leven voor een blinde of een slechtziende niet altijd gemakkelijk is, dat kunnen we wel bedenken. Maar hoe het echt is om blind te zijn? Dat maak je mee in het muZIEum. Een gids die zelf blind of slechtziend is, neemt je mee in zijn of haar leefwereld. Een wereld waarin proeven, voelen en ruiken opeens een veel grotere rol spelen. Een uur lang loop je rond in het pikkedonker, terwijl de gids ervaringen uit het dagelijks leven deelt en je laat ontdekken wat allemaal wél kan. Een beleving, die je de ogen opent! Maak je bezoek nog leuker met:

 Bezoek muzieum.nl

Donkerbeleving - ga op blind date

Bezoekers hebben in het muZIEum keuze uit twee verschillende donkerbelevingen. Bij Een dag uit het leven van... stap je in het dagelijks leven van een blinde, in en om huis. Welke obstakels komt iemand die niet (goed) ziet tegen? En nog véél belangrijker: hoe lost hij dit op? Bij Op vakantie met... reis je af naar de stad van de liefde en ontdek je de highlights door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed... je ziet helemaal niets! Gelukkig word je goed begeleid door de reisleider van het muZIEum, een blinde of slechtziende gids. Die vertelt je alles over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet. Reserveer snel jouw donkerbeleving!

Expeditie ribbelroute - Nijmegen door een andere bril

Verlaat de veilige muren van het museum en ga in een klein groepje op pad door de binnenstad van Nijmegen. Voor Expeditie ribbelroute krijgen de deelnemers een virtual reality bril, die verschillende vormen van slechtziendheid simuleert. Hoe vind je dan je weg door de stad? Een gids, die zelf slechtziend is, helpt je op weg tijdens de één uur durende wandeling en deelt zijn of haar eigen ervaringen. Beleef wat je overige zintuigen je allemaal vertellen. Een leerzame en vooral goede ervaring. Bekijk de stad door andere ogen. Ga ook mee op Expeditie ribbelroute!

Stap in de schoenen van een blinde of slechtziende - muZIEum in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (€ 22,25 per kind, €18,75 per volwassene), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen vanaf acht jaar, volwassenen en ouderen.

 Bezoek muzieum.nl

'Zien' met je handen! Foto: muZIEum.
'Zien' met je handen! Foto: muZIEum.
Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.
Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.
Aan de slag met braille op het doe-plein! Foto: muZIEum.
Aan de slag met braille op het doe-plein! Foto: muZIEum.
Hoe is het om blind te zijn? Blinden vertellen. Foto: muZIEum.
Hoe is het om blind te zijn? Blinden vertellen. Foto: muZIEum.
Het nieuwe logo van muZIEum. Foto: muZIEum
Het nieuwe logo van muZIEum. Foto: muZIEum