De MuseumFabriek




De MuseumFabriek

Bij De MuseumFabriek bewonder je weefmachines maar ook fossielen van mammoeten en andere historische dieren. Daarnaast wordt de textielgeschiedenis van Winterswijk hier verteld. Ook is er een uitgebreide collectie historische kleding die je kunt bewonderen en speelgoed uit de vorige eeuw.

Weefmachines

Ontdek hoe stof wordt gemaakt door een kijkje te nemen bij de weefmachines van de MuseumFabriek in Winterswijk. Naast dat je de machines aan het werk ziet, leer je ook de rol die de machines hebben gespeeld in de geschiedenis van de textielindustrie.

Prehistorie

Ook bewonder je in de MuseumFabriek verschillende fossielen van historische dieren. Denk aan grote mammoeten, holeberen, maar ook de wolharige neushoorn. Daarnaast zie je ook hoe deze dieren vroeger geleefd hebben. Gaaf!

Geschiedenis van Winterswijk

In Winterswijk heeft de textielindrustrie een grote rol gespeeld. Duik terug in de tijd en kom erachter wat er allemaal in dit dorpjes gebeurd is. Ook wordt er aandacht besteed aan het werk van bekende schilders en schrijvers uit Winterswijk.

 Bezoek vereniginghetmuseum.nl

Foto van het weefgetouw. Foto: MuseumFabriek
Foto van het weefgetouw. Foto: MuseumFabriek