Oorlogsmuseum Medemblik




Alles over burgers en militairen in Oorlogsmuseum Medemblik

In Oorlogsmuseum Medemblik wordt niet alleen de nadruk gelegd op de daden van de militairen, maar wordt ook het perspectief van de burgers uitgelicht. Het museum bestaat dan ook uit twee exposities: 'Weg naar Vrijheid', die gaat over de militairen, en 'Keuzes in Almersdorp', die gaat over de burgers. Deze exposities kun je op je gemak bekijken door op een traditionele wijze door het museum te dwalen, of volg een Experience Tour.

Escaperoom-concept

Duik in de oorlogsverhalen door een interactieve Experience Tour te volgen. Stap in de schoenen van een militair en beleef spannende operaties. Help bijvoorbeeld met het controleren van een lading of leer alles over de noodbruggen en de Combat Engineers. De andere Experience Tour vindt plaats in een jaren '40 dorpje. Ook hier kun je actief aan de slag. Los codes op, drijf handel in een kruidenierswinkeltje of zoek de verborgen radio.

Groepsarrangementen

Op zoek naar een uitje met een groep, zoals een bedrijfsuitje of familiedag? Oorlogsmuseum Medemblik heet je graag welkom! Bezoek het museum en boek er een arrangement bij met koffie en gebak, en sluit af met een gezellige borrel. Of ga voor een dagvullend programma met meerdere speciale activiteiten en een diner. Ook voor een teambuildingsdag haalt het museum alles uit de kast. Van het bouwen van een raft (en er natuurlijk in varen!) tot een ritje in een originele WOII Legertruck.

Oorlogsmuseum Medemblik in Medemblik leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 26,50 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.oorlogsmuseummedemblik.nl

Jaren '40 dorpje. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Jaren '40 dorpje. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Militair Display. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Militair Display. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Speurtocht voor kinderen. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Speurtocht voor kinderen. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Ga met de hele familie naar het museum. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik
Ga met de hele familie naar het museum. Foto: Oorlogsmuseum Medemblik