Corrie ten Boomhuis - The Hiding Place

Corrie ten Boomhuis

Tijdens de bezetting door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog vonden tientallen Joden en anderen een veilig onderdak bij de christelijke familie Ten Boom, die midden in Haarlem een horlogerie hadden. Ga terug in de tijd en breng een bezoek aan dit huis. De rondleiders nemen je mee in het bijzondere verhaal van Corrie ten Boom, die als enige van het gezin de oorlog overleefde en de wereld rondtrok met Gods evangelie.

De tour leidt je door het huis dat is ingericht in de stijl van de jaren veertig. Stap in de 'schuilplaats', een smalle ruimte achter een valse muur in de slaapkamer. In deze ruimte verschuilden onderduikers zich als de Duitsers binnenvielen.

Over Corrie ten Boom

Samen met andere leden van het gezin werd Corrie in februari 1944 door de Duitsers opgepakt en kwam in een Duits concentratiekamp terecht. Alleen Corrie overleefde, ze kwam op een wonderlijke manier vrij. Daarna heeft zij rondgereisd om te vertellen over wat zij in Ravensbrück had geleerd: "Er is geen put zo diep, of Gods liefde gaat nog dieper" en "God zal de kracht geven om vijanden te vergeven."

Corrie ten Boomhuis in Haarlem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.