haarlem cultuur

Haarlem Culturele uitjes (13)

Frans Hals Museum Hof

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - In het Frans Hals Museum bewonder je oude kunst, hedendaagse kunst en een prikkelende mix van oud en nieuw. Het museum heeft twee locaties: Hof en Hal. Locatie Hof is het gebouw van het oorspronkelijke Frans Hals Museum.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen gratis

Shoppen in Haarlem

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - Haarlem is de ideale stad voor een gezellige middag shoppen. Geniet van de sfeervolle binnenstad, de vele horecagelegenheden en het brede winkelaanbod!

elke dag geopend

De Lichtfabriek

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - De Lichtfabriek in Haarlem is een karakteristieke locatie voor alle soorten evenementen. De industriële look geeft het gebouw een stoer uiterlijk.

elke dag geopend

entree vanaf € 15,00

Bakenesserkerk

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - In het centrum van Haarlem valt de witte toren van de Bakenesserkerk al gauw op. De kerk is niet meer als Godshuis in gebruik, maar nu te huur voor trouwerijen of besloten diners. In de kerk is een vaste expositie van Haarlemse bodemschatten.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zondag

entree gratis

Teylers Museum

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - Bezoek het oudste geopende museum van Nederland: Teylers Museum. Hier vind je een rijke wetenschappelijke collectie, mineralen en fossielen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 13,50

kinderen vanaf € 2,00

peuters gratis

Grote of Sint-Bavokerk Haarlem

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - De Grote of Sint-Bavokerk midden in het centrum van Haarlem is een echte blikvanger. De kerk behoort tot de top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten en is het bezoeken zeker waard. Regelmatig worden er orgelconcerten gehouden.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag

volwassenen vanaf € 2,50

kinderen gratis

Frans Hals Museum Hal

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - In het Frans Hals Museum bewonder je oude kunst, hedendaagse kunst en een prikkelende mix van oud en nieuw. Het museum heeft twee locaties: Hof en Hal. Locatie Hal vind je in De Hallen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen gratis

Toneelschuur en Filmschuur

HAARLEM, NOORD-HOLLAND - De Toneelschuur is al meer dan veertig jaar een eigentijds huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. Geniet van talrijke eigen producties of van films in één van de filmzalen.

elke dag geopend

entree vanaf € 10,00

Van de redactie