Nationaal Brandweermuseum: stoere glimmende brandweerwagens

Nationaal Brandweermuseum

Ze voeren een onafgebroken strijd tegen het verterende vuur: de brandweer. Met stoere rode wagens en indrukwekkende brandspuiten haasten ze zich naar de brand! En door de jaren heen worden die stoere brandweermannen alleen maar beter. Kom eens kijken in het Nationaal Brandweermuseum en sta naast de glanzende, rode brandweerauto's en leer alles over blussen. Voel je voor even een echte brandweerman!

Historische brandweerwagens

Om het vuur te bestrijden moet er water komen, en snel! In het Nationaal Brandweermuseum zijn er verschillende voertuigen te zien, waarmee de brandweermannen snel naar de brand reden. Zo is er de stoomspuit, die door paarden voortgetrokken werd. Ook staan er motorspuiten, autospuiten en andere voertuigen. Van 1800 tot 2000; tijdens een bezoek aan het museum reis je door de eeuwenlange geschiedenis van de brandweer.

Interactieve collectie

Nog leuker dan stilstaande wagens is een video. Daar steek je heel wat van op. En hoeveel je weet, dat kun je testen met het brandweerspel. Een bezoek aan het Nationaal Brandweermuseum is ook leuk voor scholieren, als educatief schoolreisje. En helemaal leuk is een verjaardagsfeestje in het museum. Samen met je vriendjes optreden als echte brandweermannen of -vrouwen. Een droom die uitkomt.

Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Nationaal Brandweermuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.