Museum Het Schip

Museum Het Schip

Museum Het Schip staat in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en was aan het begin van de twintigste eeuw onderdeel van een sociaal woningbouwproject. Dit project werd vormgegeven door de Amsterdamse School, een vernieuwende architectuur- en kunststroming vol romantiek en met idealen over de maatschappij. Architecten, kunstenaars, bestuurders, ambachtslieden: door allerlei mensen werd de Amsterdamse School op allerlei manieren geuit. Architect Michel de Klerk, ziel van deze stroming, gaf bijvoorbeeld vorm aan een wereldberoemd 'arbeiderspaleis'. Het woningblok werd Het Schip genoemd vanwege de bouw.

In Het Schip leert de bezoeker de ins en outs van de Amsterdamse School. Het museum werd in het voorjaar van 2016 flink uitgebreid, met een extra 1200 vierkante meter. Er zijn diverse exposities, waaronder een foto-expositie over de Amsterdamse School en een expositie over het straatmeubilair wat door de architectuurstroming is ontwikkeld. De tentoonstellingen in het museum zijn interactief, met films, soundscapes, multitouchtafels en confrontatiespiegels. Zo staan bezoekers oog in oog met de ambacht en de inspiratiebronnen van de Amsterdamse School.

Museum Het Schip in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Het Schip

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.