Museum Het Schip

Museum Het Schip

Museum Het Schip staat in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en was aan het begin van de twintigste eeuw onderdeel van een sociaal woningbouwproject. Dit project werd vormgegeven door de Amsterdamse School, een vernieuwende architectuur- en kunststroming vol romantiek en met idealen over de maatschappij. Architecten, kunstenaars, bestuurders, ambachtslieden: door allerlei mensen werd de Amsterdamse School op allerlei manieren geuit. Architect Michel de Klerk, ziel van deze stroming, gaf bijvoorbeeld vorm aan een wereldberoemd 'arbeiderspaleis'. Het woningblok werd Het Schip genoemd vanwege de bouw.

Tentoonstellingen

In Het Schip leer je alle ins en outs van de Amsterdamse School kennen. Er zijn diverse exposities, waaronder een foto-expositie over de Amsterdamse School en een expositie over het straatmeubilair wat door de architectuurstroming is ontwikkeld. De tentoonstellingen in het museum zijn interactief, met films, soundscapes, multitouchtafels en confrontatiespiegels. Zo sta je oog in oog met het ambacht en de inspiratiebronnen van de Amsterdamse School.

Activiteiten

Museum Het Schip organiseert verschillende rondleidingen, boottochten en wandelingen door het museum en door de stad. Ga op pad met een gids en leer meer over de kunststroming kennen. Bewonder architectuur en bekijk Amsterdam door een nieuwe lens.

Museum Het Schip in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Het Schip

Foto: © Museum Het Schip