Museum De Ronde Venen


-advertentiepositie-



Museum De Ronde Venen

Let op: Museum De Ronde Venen is tijdelijk gesloten. Er wordt gewerkt aan een nieuw museum.

De Ronde Venen bestaat uit verschillende woonkernen gelegen tussen Utrecht en Amsterdam. Lange tijd was het een nat en onbewoonbaar gebied. In museum De Ronde Venen wordt deze geschiedenis in een vaste tentoonstelling verteld. Het museum bevindt zich op een unieke locatie, gevestigd bij een jachthaven direct aan de Vinkeveense plassen.

Het gebied De Ronde Venen wordt gevormd door de plaatsen Abcoude, Amstelhoef, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Vroeger werd hier turf en veen gewonnen. Nu staan er huizen en winkels. Naast de permanente tentoonstellingen presenteert Museum de Ronde Venen tweemaal per jaar een tijdelijke tentoonstelling.

Het museum leent zich uitstekend voor een leerzaam schoolreisje. Voor onderwijsgroepen worden er diverse lespakketten aangeboden. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om in het museum in het huwelijk te treden. Een unieke trouwlocatie omdat u op een historisch stukje grond staat. Het museum is gevestigd bij jachthaven Borger, direct aan de Vinkeveense plassen. U kunt uw bezoek aan het museum combineren met een tocht over de plassen. Boten zijn te huren bij de jachthaven.

Museum De Ronde Venen in Vinkeveen leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumderondevenen.nl

Museum De Ronde Venen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.