Het Oerbeest en invloedrijke kunst - TIJDELIJK GESLOTEN

Stedelijk Museum Schiedam - TIJDELIJK GESLOTEN

Het museum is tijdelijk gesloten vanwege een grote renovatie en heropent naar verwachting in het najaar van 2021.

Het Stedelijk Museum Schiedam zit in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis aan één van de oudste dijken van Schiedam: de Hoogstraat. Eerst was dit een gasthuis voor arme bejaarden en zieken. Het is een prachtig gebouw en een bijzondere plek voor een bijzonder museum.

In 1954 begon het Stedelijk Museum Schiedam met het verzamelen en tonen van Nederlandse eigentijdse kunst, van onder anderen de CoBrA-kunstenaars Karel Appel, Corneille en Anton Rooskens. Nog steeds koopt het museum werk aan van jonge Nederlandse en in Nederland wonende kunstenaars.

Er is in Nederland slechts een klein aantal musea dat regelmatig aandacht besteedt aan naoorlogse en hedendaagse kunst van eigen bodem. Dit museum is dus uniek in Nederland. Een must see als je een dagje Schiedam doet!

Kinderen in het museum

Het museum heeft ook kunstige kinderfeestjes. Een kunstenaar neemt de kinderen mee langs meerdere kunstwerken. Daarna gaan ze samen aan de slag met krijt en verf in 't Atelier. Natuurlijk wordt er ook voor jarige gezongen en is er een cadeautje, ranja en lekkers. De creaties van de kinderen mogen na afloop mee naar huis.

Stedelijk Museum Schiedam - TIJDELIJK GESLOTEN in Schiedam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Foto: Fred Libochant

Foto: Fred Libochant