It Gysbert Japicxhûs - GESLOTEN
It Gysbert Japicxhûs

Dit uitstapje bestaat niet meer. In zijn geboorteplaats, Bolsward, wordt het werk van Gysbert Japixc geëerd in het Gysbert Japixchûs. In verschillende tentoonstellingen zijn Japicx' liederen en gedichten te lezen en te beluisteren. Lees zijn werk en leer tegelijkertijd meer over de geschiedenis van de Friese taal.

Hoe dachten Friezen in het verleden over vrijheid en taal? En hoe denken ze daar nu over? De tentoonstellingen in Bolsward geven hier duidelijkheid over. Bezoekers die na deze geschiedenis zelf aan de slag willen met de Friese taal kunnen een afspraak maken voor een kennismaking. Liever de benen strekken tijdens een stadswandeling? Dan is het in de zomermaanden mogelijk om onder leiding van een gids Bolsward te verkennen. Naast het museum heeft het Gysbert Japicxhûs ook een tekstwinkel waar iedereen gratis een kijkje kan nemen. Hier worden teksten voor bijzondere gelegenheden aangeboden.

It Gysbert Japicxhûs in Bolsward leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

It Gysbert Japicxhûs - GESLOTEN