1

Universiteitsmuseum Groningen
Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen en ligt in het academische hart van de stad. In het museum zijn de ontwikkelingen te zien van de wetenschap. De vaste tentoonstellingen gaan over zo├Âlogie, natuurkunde, geologie, het oude Egypte, Afrika en de anatomie. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen te zien.

In de klassieke bovenzaal van het museum vind je een vaste tentoonstelling waarin je alles te weten komt over de vierhonderd-jarige geschiedenis van de Rijksuniversiteit. Bekijk bijvoorbeeld medische preparaten en wetenschappelijke instrumenten die vroeger gebruikt werden. Kom ook oog in oog te staan met dr. Aletta Jacobs (1854-1929). Zij was de eerste Nederlandse vrouw die een studie afrondde en promoveerde tot arts. In haar spreekkamer kom je allemaal persoonlijke voorwerpen tegen, zoals haar bureau en haar hutkoffer.

Universiteitsmuseum Groningen in Groningen leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 14,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Universiteitsmuseum Groningen