Museum Slager


-advertentiepositie-Museum Slager: acht kunstenaars, één familie

Acht kunstenaars, drie generaties van de bekende Bossche schildersfamilie Slager, samen ruim een eeuw van prachtige schilderkunst: het komt allemaal samen in Museum Slager.

Museum Slager

Soms is een talent erfelijk en gaat het door van generatie op generatie. Dat is ook het geval bij de familie Slager. Veel familieleden hadden een groot talent voor schilderen. Het Museum Slager in Den Bosch toont ruim een eeuw schilderkunst van de familie Slager in drie generaties: de grondlegger Petrus Marinus Slager (1841 - 1912) en zijn zonen, dochters, schoondochters en kleinzoon. In totaal gaat het om acht schilders en schilderessen met als achternaam Slager. Petrus Marinus, Piet, Frans, Jeanette, Corry, Suze, Marie en Tom. De één was goed in het schilderen van landschappen, de ander had een talent voor het schilderen met olieverf. Deze afwisseling maakt de collectie van Museum Slager zo bijzonder.

Den Bosch

De collectie van het museum is eindeloos. Olieverfschilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen, allemaal hebben ze een plekje in het monumentale pand in Den Bosch. De kunstwerken hebben verschillende thema's: het vroegere 's-Hertogenbosch, landschappen, dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten. Ook zijn er een paar meubels te zien uit de tijd van de familie Slager. Zo is te zien hoe het was om te leven, te wonen en te werken in de negentiende en twintigste eeuw. Ontdek het grote talent van de familie Slager!

 Bezoek www.museumslager.com

Museum Slager
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.