Museum Huygens' Hofwijck

Museum Huygens' Hofwijck

De buitenplaats Hofwijck werd in 1640 ontworpen door Constantijn Huygens, een plek waar hij vele gasten ontving. In Huygens' tijd was de Hofwijck nog een uur varen vanuit Den Haag, tegenwoordig is de buitenplaats midden in Voorburg te vinden. Leer alles over de bijzonderheden van het huis en de opmerkelijke functie ervan. Beleef de Gouden Eeuw door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg!

In de expositie De Gouden Eeuw van Constantijn staat Constantijn Huygens, de bouwheer van Hofwijck, centraal. Hij was een dichter, musicus, architect en kunstkenner, maar ook jarenlang de belangrijkste raadsheer van de Oranje?s.
Constantijns zoon Christiaan Huygens was één van de belangrijkste wetenschappers die ons land heeft gekend. Zijn ontdekkingen, zoals de ring rondom Saturnus, staan centraal in dit museum. Er is bijvoorbeeld ook een door Christiaan zelf geslepen lens te bewonderen.
Het is ook mogelijk op Hofwijck concerten, diners, presentaties en trouwfeesten te organiseren.

Museum Huygens' Hofwijck in Voorburg leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Huygens' Hofwijck

Foto: Carles Groeneveld