Natuurmuseum Fryslân en Onderwater Safari!

Natuurmuseum Fryslân

Ga op avontuur door de natuur van Friesland! Het Natuurmuseum Fryslân is voor iedereen die wel eens een potvis van dichtbij wil bekijken of een rondje boven Friesland wil vliegen. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en proefjes vragen erom ontdekt te worden.

Bekijk de enorme kaken van een blauwe vinvis en zie in het Open Atelier hoe een torenvalk wordt opgezet door een preparateur. De zolder is leuk voor de kleinste bezoekers: daar woont Draak Li-Ming. Ook is er Darwin's Zolder, waar je alles leert over de evolutietheorie. Leer Darwin en zijn voorgangers kennen en denk na over hoe de evolutie in de toekomst verder zal gaan.

Natuurlijk ga je ook op de spectaculaire onderwatersafari! Trek van een zoetwatersloot naar het zoute water van de Waddenzee en spot tussen alle planten en dieren ook de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis. En nee, dit is géén virtual reality. Deze ride gaat langs echte vissen en andere dieren in een echte onderwaterwereld! Zelfs de wrakken zijn echte wrakken en de plastic soep komt werkelijk uit de zee en is verzameld op het strand van Vlieland.

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden leent zich ook goed voor een kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Natuurmuseum Fryslân en Onderwater Safari!

Ga mee met de Onderwatersafari en kom deze karper zelf tegen! Foto: Natuurmuseum Fryslân