Humanity House - GESLOTEN

Humanity House

span class="bold">Dit uitstapje bestaat niet meer.

Tijdens een spannende ervaringsreis door het Humanity House zie, hoor en beleef je wat het betekent om te moeten vluchten uit een oorlogsgebied of als er een ramp is gebeurd.

Door duistere gangetjes

Binnen in het Humanity House blijkt dat je je eerst moet inchecken. Pas als je de juiste papieren hebt mag je verder. Je komt terecht in donkere gangetjes, met om je heen de dreigende geluiden van geweld. Deuren blijven voor je gesloten, terwijl je via kijkgaten probeert erachter te komen wat er gebeurt. Dan bereik je een loket en begint je reis als vluchteling door Nederland. Je maakt kennis met de enorme papierwinkel waar vluchtelingen doorheen moeten en de grote onzekerheid waarin ze leven.

Indrukwekkende verhalen

Aan het eind van de ervaringsreis ontmoet je virtueel acht mensen die zo'n vlucht in het echt hebben meegemaakt. Hoor het aangrijpende verhaal van Bruce uit Nigeria, die als kindsoldaat de oorlog in Liberia meemaakte. Twaalf was hij, toen hij een geweer in zijn handen kreeg geduwd en mee moest vechten. Of van Akhrat uit Irak, die opgroeide in verschillende asielzoekerscentra. Bezoek ook de wisselexposities en praat na in het gezellige Museum Café.


Meer dan een museum

Het Humanity House is naast museum ook ontmoetingsplek. Je kunt er elke week naar live interviews, debatten, filmavonden en andere activiteiten. Nieuwsgierig? Kijk dan op de agenda van het Humanity House.

Voor groepen zijn er speciale arrangementen. Combineer een bezoek aan het Humanity House bijvoorbeeld met een high tea, een presentatie of een pubquiz. Een groepsreis of bedrijfsuitje krijgt een extra dimensie door een ontmoeting met een Vluchtelingen Ambassadeur, die zijn of haar levensverhaal vertelt met interactieve presentaties en workshops. Een zaal huren voor je eigen presentatie of vergadering kan ook.

Humanity House in Den Haag leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Humanity House

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.