Liberation Route
Liberation Route

De Liberation Route laat beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem, Nijmegen en op de Veluwe. Bij ruim tachtig veldkeien is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in die jaren.

Operatie Market Garden begon in september 1944. De geallieerden trokken op naar Nijmegen, Arnhem en de Veluwe. Geen compleet succesvolle operatie, want Arnhem en de Veluwe konden ze niet behouden. De route die de geallieerden namen is nu te volgen door de Liberation Route. Langs deze route zijn luisterplekken ingericht, waar iedereen de geschiedenis kan herbeleven.

Bij VVV's in de omgeving, maar ook op de website van Liberation Route, zijn diverse routes verkrijgbaar. Afhankelijk van interesses en mogelijkheden kan zelf een wandel-, fiets-, bus- of autoroute samen worden gesteld. Ook zijn er rond de Liberation Route verschillende arrangementen samengesteld voor een of enkele dagen.

Liberation Route in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Liberation Route