Museum Planetarium Johannes Postschool en rondvaart

Museum Planetarium Johannes Postschool en rondvaart

Groepen kunstschilders kwamen vroeger naar het idyllische Rijsoord om de prachtige omgeving op het witte doek vast te leggen. Met recht! Ontdek de mooie plaatjes van dit gebied met de rondvaartboot van het Schoolmuseum. Bezoek het Schoolmuseum en stap daarna aan boord voor een ontspannen uurtje op het water.

De Nationale Museumschool ligt aan het prachtige binnenwater de Waal en bevindt zich in de oude lagere school van Rijsoord. Meer dan honderd jaar was de school erg belangrijk voor de educatie van de omgeving. Sinds 2000 is het gebouw ingericht als museum, met vanzelfsprekend de geschiedenis van het onderwijs als één van de thema's.

Rondvaart

Sinds kort ligt er bij het een museum een echte Amsterdamse rondvaartboot. Deze overdekte boot vaart op verzoek met grote gezelschappen (minimaal 30 personen, € 5,- per persoon). En op iedere eerste zaterdag van elke maand mag iedereen opstappen voor een uurtje op het water. De rondvaartboot vaart langs de mooiste plekjes langs de Waaloever van Rijsoord tot Heerjansdam.

Planetarium

In het museum is een zeer modern Zeiss planetarium te zien. Bewonder hier een prachtige kunstmatige sterrenhemel, maar ook de filmprojectie van 360 graden op de koepel is een uniek schouwspel. De sterrenwacht, die in 2007 werd geopend door de Russische kosmonaut Alexei Leonov is de moeite waard. Extra leuk is dat daar ook het ruimtepak van deze beroemde kosmonaut te zien is.

Tijdmachine

Hoogtepunt is toch wel de tijdmachine. In deze simulator wordt reizen in de tijd bijna werkelijkheid. 3D projectie en dolby geluid komen samen met het gevoel van bewegen en maken de ervaring uniek en levensecht. Maak een landing op de maan in 1971 of neem een kijkje in het Prinsenhof in Delft in 1584. Binnenkort is het de bedoeling om door de hele canon te kunnen reizen.

Museum Planetarium Johannes Postschool en rondvaart in Ridderkerk leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Planetarium Johannes Postschool en rondvaart

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.